reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny,
U mnie kolejna noc nie przespana, w niedziele mnie chorubsko rozłożyło i nadal męczy....zatoki jak nic! Jestem już wykończona:( do tego chyba od kaszlu mnie podbrzusze pobolewa i kłuje....ahhh
Miłego dnia:)

reklama
Mnie obudził mój jak wychodził do pracy i jakoś tak zaczęłam myśleć że już wstałam i zrobiłam sobie herbatę...męczy mnie to wczorajsze polowkowe...nie wiem co mam myśleć...byłam nastawiona na coś innego...

Coś takiego tak do u góry wygląda. A kupiłam w Textil Markecie za 20 zł.

Ja tych rozpinanych nie polecam. To rozpinanie mnie do szału doprowadzało i ten cycek cały na wierzchu. Fakt, że może na początek jest dobra jak się ma do czynienia pierwszy raz z kp. One są takie duże i mnie nie przypadła do gustu. Za to zadowolona byłam z tego typu koszul. Tylko znowu na początku nie polecam bo ciągle zasłania pierś a kp wcale łatwe nie jest więc to tylko utrudnia wszystko.

Link do: koszula do karmienia - Szukaj w Google

Ja dziś od 4:15 na nogach, bo mi wyjazd służbowy wpadł w ostatniej chwili. Ciężki dzień przede mną... @Just&yna Ty masz chyba jeszcze jedno usg polowkowe na NFZ niedługo? Może poczekaj jak to drugie będzie zrobione i wtedy ewentualnie zrobisz u innego? Bo to jednak b.wazne żeby lekarz na tym etapie szczegółowo obejrzał maluszka

Ostatnia edycja:
@pea chodziłaś bez stanika po porodzie? Pierwsze co nam doradca laktacyjny i położna kazała zrobić to założyć stanik. Ja sobie nie wyobrażam bez stanika. Na nic używałam takiego miękkiego materialowego a na dzień ładny, usztywniany. Ja lubię ładną bieliznę i do karmienia też musiała być fikuśną ale wygodna. Polecam staniki alles mama.

Poza tym te koszule to tak naprawdę na 2-3 m-ce jak się nauczy człowiek karmić. Potem to nie było problemu ani z podkoszulkiem ani niczym innym. Ja mam i miałam małe piersi więc też może mi łatwiej było.

@pea chodziłaś bez stanika po porodzie? Pierwsze co nam doradca laktacyjny i położna kazała zrobić to założyć stanik. Ja sobie nie wyobrażam bez stanika. Na nic używałam takiego miękkiego materialowego a na dzień ładny, usztywniany. Ja lubię ładną bieliznę i do karmienia też musiała być fikuśną ale wygodna. Polecam staniki alles mama.

Poza tym te koszule to tak naprawdę na 2-3 m-ce jak się nauczy człowiek karmić. Potem to nie było problemu ani z podkoszulkiem ani niczym innym. Ja mam i miałam małe piersi więc też może mi łatwiej było.

Nie no, jasne, że chodziłam w stanikach :D Tym bardziej, że tak jak mówię, cały okres karmienia z wkładkami :/ Ale przy tych koszulach nocnych do karmienia po prostu było to uciążliwe dlatego teraz będę szukać takiej z lekko sztywnymi miskami, żeby piersi trzymało porządnie, a nie wymagało stanika bo tak mi zdecydowanie łatwiej w nocy ;) Mam dwa staniki z alles i rzeczywiście są fajne i ładne,choć miski są zupełnie miękkie, a ja jednak wolę jak mi coś piersi porządnie trzyma :p

Mnie obudził mój jak wychodził do pracy i jakoś tak zaczęłam myśleć że już wstałam i zrobiłam sobie herbatę...męczy mnie to wczorajsze polowkowe...nie wiem co mam myśleć...byłam nastawiona na coś innego...

Ja też już oczy jak 5zl bo mąż przez pół godziny szukał skarpet [emoji34] i prasowal... A ja leżę i staram się spać jak najdłużej bo muszę iść mocz pobrać z porannego a w laboratorium z rana największe kolejki i chciałam długo poleżeć żeby potem spokojnie iść a tak to do 2h musze to donieść... wrr
Choć jeszcze się trzymam ale zaraz zasikam łóżko [emoji23]

Kochana nie denerwuj się, masz zdrowe dzieciątko i to jest najważniejsze może lekarz nie jest zbyt wylewny..
Masz jeszcze z tego co pamiętam 2 wizyty w najbliższym czasie, gdyby było coś nie tak to na pewno by to na którejś wizycie ktoś wynalazl.
A jeśli chodzi o zaspokojenie ciekawości to pogadaj z lekarzem może teraz Ci więcej poopowiada albo zdj porobi no nie wiem...

9ewnqqmzi7le71mi.png

Ja od rana w przychodni, pognałam zapisać się do mojej gin bo w grudniu już nie było miejsc a dziś muszę mieć wizytę. Udało się tylko muszę chwilę poczekać między pacjentami. Za to położna mnie zaważyła, zmierzyła ciśnienie jak zawsze ale też posłuchała bicia serca Maluszka z czego się bardzo cieszę bo ostatnie USG miałam w 12tyg i chociaż tyle usłyszeć to już jest większy spokój :)

reklama
Ja tez juz czekam w poradni,a przede mną X osób. W takich momentach tęsknię za prywatnym prowadzeniem ciąży :p

Do góry