reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny,
U mnie kolejna noc nie przespana, w niedziele mnie chorubsko rozłożyło i nadal męczy....zatoki jak nic! Jestem już wykończona:( do tego chyba od kaszlu mnie podbrzusze pobolewa i kłuje....ahhh
Miłego dnia:)

reklama
Mnie obudził mój jak wychodził do pracy i jakoś tak zaczęłam myśleć że już wstałam i zrobiłam sobie herbatę...męczy mnie to wczorajsze polowkowe...nie wiem co mam myśleć...byłam nastawiona na coś innego...

Coś takiego tak do u góry wygląda. A kupiłam w Textil Markecie za 20 zł.

Ja tych rozpinanych nie polecam. To rozpinanie mnie do szału doprowadzało i ten cycek cały na wierzchu. Fakt, że może na początek jest dobra jak się ma do czynienia pierwszy raz z kp. One są takie duże i mnie nie przypadła do gustu. Za to zadowolona byłam z tego typu koszul. Tylko znowu na początku nie polecam bo ciągle zasłania pierś a kp wcale łatwe nie jest więc to tylko utrudnia wszystko.

Link do: koszula do karmienia - Szukaj w Google

Ja dziś od 4:15 na nogach, bo mi wyjazd służbowy wpadł w ostatniej chwili. Ciężki dzień przede mną... @Just&yna Ty masz chyba jeszcze jedno usg polowkowe na NFZ niedługo? Może poczekaj jak to drugie będzie zrobione i wtedy ewentualnie zrobisz u innego? Bo to jednak b.wazne żeby lekarz na tym etapie szczegółowo obejrzał maluszka

Ostatnia edycja:
@pea chodziłaś bez stanika po porodzie? Pierwsze co nam doradca laktacyjny i położna kazała zrobić to założyć stanik. Ja sobie nie wyobrażam bez stanika. Na nic używałam takiego miękkiego materialowego a na dzień ładny, usztywniany. Ja lubię ładną bieliznę i do karmienia też musiała być fikuśną ale wygodna. Polecam staniki alles mama.

Poza tym te koszule to tak naprawdę na 2-3 m-ce jak się nauczy człowiek karmić. Potem to nie było problemu ani z podkoszulkiem ani niczym innym. Ja mam i miałam małe piersi więc też może mi łatwiej było.

@pea chodziłaś bez stanika po porodzie? Pierwsze co nam doradca laktacyjny i położna kazała zrobić to założyć stanik. Ja sobie nie wyobrażam bez stanika. Na nic używałam takiego miękkiego materialowego a na dzień ładny, usztywniany. Ja lubię ładną bieliznę i do karmienia też musiała być fikuśną ale wygodna. Polecam staniki alles mama.

Poza tym te koszule to tak naprawdę na 2-3 m-ce jak się nauczy człowiek karmić. Potem to nie było problemu ani z podkoszulkiem ani niczym innym. Ja mam i miałam małe piersi więc też może mi łatwiej było.

Nie no, jasne, że chodziłam w stanikach :D Tym bardziej, że tak jak mówię, cały okres karmienia z wkładkami :/ Ale przy tych koszulach nocnych do karmienia po prostu było to uciążliwe dlatego teraz będę szukać takiej z lekko sztywnymi miskami, żeby piersi trzymało porządnie, a nie wymagało stanika bo tak mi zdecydowanie łatwiej w nocy ;) Mam dwa staniki z alles i rzeczywiście są fajne i ładne,choć miski są zupełnie miękkie, a ja jednak wolę jak mi coś piersi porządnie trzyma :p

Mnie obudził mój jak wychodził do pracy i jakoś tak zaczęłam myśleć że już wstałam i zrobiłam sobie herbatę...męczy mnie to wczorajsze polowkowe...nie wiem co mam myśleć...byłam nastawiona na coś innego...

Ja też już oczy jak 5zl bo mąż przez pół godziny szukał skarpet [emoji34] i prasowal... A ja leżę i staram się spać jak najdłużej bo muszę iść mocz pobrać z porannego a w laboratorium z rana największe kolejki i chciałam długo poleżeć żeby potem spokojnie iść a tak to do 2h musze to donieść... wrr
Choć jeszcze się trzymam ale zaraz zasikam łóżko [emoji23]

Kochana nie denerwuj się, masz zdrowe dzieciątko i to jest najważniejsze może lekarz nie jest zbyt wylewny..
Masz jeszcze z tego co pamiętam 2 wizyty w najbliższym czasie, gdyby było coś nie tak to na pewno by to na którejś wizycie ktoś wynalazl.
A jeśli chodzi o zaspokojenie ciekawości to pogadaj z lekarzem może teraz Ci więcej poopowiada albo zdj porobi no nie wiem...

9ewnqqmzi7le71mi.png

Ja od rana w przychodni, pognałam zapisać się do mojej gin bo w grudniu już nie było miejsc a dziś muszę mieć wizytę. Udało się tylko muszę chwilę poczekać między pacjentami. Za to położna mnie zaważyła, zmierzyła ciśnienie jak zawsze ale też posłuchała bicia serca Maluszka z czego się bardzo cieszę bo ostatnie USG miałam w 12tyg i chociaż tyle usłyszeć to już jest większy spokój :)

reklama
Ja tez juz czekam w poradni,a przede mną X osób. W takich momentach tęsknię za prywatnym prowadzeniem ciąży :p

Do góry