reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jeżeli chodzi o ręczniki i kocyki to też?
Na lato na pewno lepszy będzie kocyk bawełniany, albo po prostu pielucha tetrowa/ flanelowa. A na jesień polecam kocyk minky, one są świetne, ale druga strona niech będzie bawełniana..
A ręczniki to przeważnie są bawełniane, ja takie tylko miałam nawet jak dostałam.

reklama
Spoko wygląda ...któraś pisała też o dekolcie kopertowym...nie wiem co lepsze

Te z dekoltem kopertowym ładnie wyglądają,nie się pomyliło z biedry miałam z takim zakładkowym jednak..
Te kopertowe przy dużym biuście mogą być kłopotliwe, w domu ok, ale do szpitala bym nie ryzykowała [emoji38]

Ja mam 3 koszule do karmienia a długo ich nie używałam bo nie lubię koszul nocnych więc.musze je wykopać ż kartonów :)

Dziewczyny dzisiaj na wizycie normalnie się po ryczalam. Lekarka po mierzyła dzidzie i bardzo długo szukała żeby odkryć kto tam siedzi. Na poprzedniej wizycie powiedziała że chyba chłopiec. A dzisiaj dziewczynka [emoji7] tak bardzo chciałam drugiego synka ale jak usłyszałam że to na 100% dziewczynka tak się po płakałam że szczęścia. Mąż się przyznał że po cichu miał nadzieję na córkę. Tera problem bo nie podobają mi się żadne imiona dziewczęce :o dostałam namiar na lekarza w szpitalu i muszę się umówić do niego na polowkowe po 4 lutym. A później 5 marca znowu wizyta u mojej lekarki. Córeczka ma 224g i 18.5cm [emoji7] szłam trochę zmartwiona na wizytę bo od paru dni bardzo bolalo mnie pod brzuchem w jednym miejscu okazało się że to infekcja pęcherz a więc przepisala lek jutro muszę wykupić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A koszulę jaką kupiłaś?bo reż chcę się rozejrzeć za dwoma już do szpitala...A nie wiem jakie są wygodne/praktyczne?

Lepsze są te rozpinane przez środek. Przez te, co są rozpinane po bokach tak na ukos, ciężko pierś wyciągnąć i nakarmić. Ja w niej nie mogłam karmić. Ale może spr otwór po rozpieciu. Myślę że powinno być co najmniej 30 cm i spr czy da się swobodnie rękę włożyć i czy otwór jest akurat na wysokości piersi.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

1515446136-e808e1bf33c1b23e-aaaaaa.jpeg

A taka?ja wielkich piersi nie mam...urosły może to takich normalnych pelnych z A na powiedzmy C max

A taka?ja wielkich piersi nie mam...urosły może to takich normalnych pelnych z A na powiedzmy C max

Miałam identyczną do szpitala i powiem tak, jeśli chodzi o sam dostęp do piersi do super. Ale u mnie się nie sprawdziła bo miałam tak dużo pokarmu, że musiałam nosić wkładki laktacyjne, a tutaj zwyczajnie nie da się ich zamocować "na sztywno" bo koszula jest luźna. Musiałam nosić biustonosz. Tym razem kupię coś z usztywnianą, odpinaną miseczką, żebym mogła bez problemu wkładki nosić.

Coś takiego miałam z biedry i się sprawdziło a piersi po porodzie miałam jak wymiona... [emoji19]
U mnie nie sprawdziło by się rozpięcie na środku.
A Ty się nie "martw" do porodu jeszcze urosną na pewno...

Jakoś nie chce mi się spać, mam problem z zasypianiem ostatnio. Oglądam Współczesną rodzinę a ktosiek słucha muzyki brzuszkowej [emoji6]

reklama
A dziewczyny jakie filmy/seriale oglądacie lubicie polecacie? Ja ciągle coś oglądam, już znalezienie czegoś do obejrzenia zajmuje mi minimum 15 min i nie jeste zwykle zadowolona. Co mnie interesuje lubię kryminały thrillery, filmy prawnicze, o lekarzach, filmy o kobietach. :)
Dłuższy fajny serial o tematyce prawniczej serial to The good wife, fajne są tez Black mirror, The Crown, oczywiście Grey's anatomy, Elementary, Sherlock, The good place - wszystkie jakby co znajdziesz na Netflix

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry