reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Jeżeli chodzi o ręczniki i kocyki to też?
Na lato na pewno lepszy będzie kocyk bawełniany, albo po prostu pielucha tetrowa/ flanelowa. A na jesień polecam kocyk minky, one są świetne, ale druga strona niech będzie bawełniana..
A ręczniki to przeważnie są bawełniane, ja takie tylko miałam nawet jak dostałam.

reklama
Spoko wygląda ...któraś pisała też o dekolcie kopertowym...nie wiem co lepsze

Te z dekoltem kopertowym ładnie wyglądają,nie się pomyliło z biedry miałam z takim zakładkowym jednak..
Te kopertowe przy dużym biuście mogą być kłopotliwe, w domu ok, ale do szpitala bym nie ryzykowała [emoji38]

Ja mam 3 koszule do karmienia a długo ich nie używałam bo nie lubię koszul nocnych więc.musze je wykopać ż kartonów :)

Dziewczyny dzisiaj na wizycie normalnie się po ryczalam. Lekarka po mierzyła dzidzie i bardzo długo szukała żeby odkryć kto tam siedzi. Na poprzedniej wizycie powiedziała że chyba chłopiec. A dzisiaj dziewczynka [emoji7] tak bardzo chciałam drugiego synka ale jak usłyszałam że to na 100% dziewczynka tak się po płakałam że szczęścia. Mąż się przyznał że po cichu miał nadzieję na córkę. Tera problem bo nie podobają mi się żadne imiona dziewczęce :o dostałam namiar na lekarza w szpitalu i muszę się umówić do niego na polowkowe po 4 lutym. A później 5 marca znowu wizyta u mojej lekarki. Córeczka ma 224g i 18.5cm [emoji7] szłam trochę zmartwiona na wizytę bo od paru dni bardzo bolalo mnie pod brzuchem w jednym miejscu okazało się że to infekcja pęcherz a więc przepisala lek jutro muszę wykupić.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A koszulę jaką kupiłaś?bo reż chcę się rozejrzeć za dwoma już do szpitala...A nie wiem jakie są wygodne/praktyczne?

Lepsze są te rozpinane przez środek. Przez te, co są rozpinane po bokach tak na ukos, ciężko pierś wyciągnąć i nakarmić. Ja w niej nie mogłam karmić. Ale może spr otwór po rozpieciu. Myślę że powinno być co najmniej 30 cm i spr czy da się swobodnie rękę włożyć i czy otwór jest akurat na wysokości piersi.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

1515446136-e808e1bf33c1b23e-aaaaaa.jpeg

A taka?ja wielkich piersi nie mam...urosły może to takich normalnych pelnych z A na powiedzmy C max

A taka?ja wielkich piersi nie mam...urosły może to takich normalnych pelnych z A na powiedzmy C max

Miałam identyczną do szpitala i powiem tak, jeśli chodzi o sam dostęp do piersi do super. Ale u mnie się nie sprawdziła bo miałam tak dużo pokarmu, że musiałam nosić wkładki laktacyjne, a tutaj zwyczajnie nie da się ich zamocować "na sztywno" bo koszula jest luźna. Musiałam nosić biustonosz. Tym razem kupię coś z usztywnianą, odpinaną miseczką, żebym mogła bez problemu wkładki nosić.

Coś takiego miałam z biedry i się sprawdziło a piersi po porodzie miałam jak wymiona... [emoji19]
U mnie nie sprawdziło by się rozpięcie na środku.
A Ty się nie "martw" do porodu jeszcze urosną na pewno...

Jakoś nie chce mi się spać, mam problem z zasypianiem ostatnio. Oglądam Współczesną rodzinę a ktosiek słucha muzyki brzuszkowej [emoji6]

reklama
A dziewczyny jakie filmy/seriale oglądacie lubicie polecacie? Ja ciągle coś oglądam, już znalezienie czegoś do obejrzenia zajmuje mi minimum 15 min i nie jeste zwykle zadowolona. Co mnie interesuje lubię kryminały thrillery, filmy prawnicze, o lekarzach, filmy o kobietach. :)
Dłuższy fajny serial o tematyce prawniczej serial to The good wife, fajne są tez Black mirror, The Crown, oczywiście Grey's anatomy, Elementary, Sherlock, The good place - wszystkie jakby co znajdziesz na Netflix

Napisane na ASUS_X007D w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry