reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@arica z tego co kojarzę, to mieszkasz w Krakowie? nie wydaje Ci się, że te bóle głowy to mogą być od smogu? ja w ostatni wtorek byłam w pracy i jak wróciłam do domu (mieszkam pod Krakowem) to myślałam, że głowa mi pęknie :( mówiłam o tym lekarzowi na wizycie w czwartek i powiedział mi, że przy takim powietrzu to mało kto się dobrze czuje, a już w ciąży gdzie organizm pracuje dla dwóch to w ogóle...

Tez jestem z Krk i miewam potworne bóle głowy. Ale ja składam to na karb swojego niskiego ciśnienia. Choć smog z pewnością nie pomaga :/

reklama
Powiedz mi, czy to 20+1 wychodzi Ci z terminu porodu z USG czy z OM? Bo w sumie mi nadal ginekolog podaje że mam (wczoraj) 19+1, mimo że wg USG genetycznego powinno być 19+6... Nawet pytałam pani ginekolog którą datą się mam sugerować i Ona powiedziała, że to nie ma znaczenia, bo to tylko 5 dni różnicy ;)

I mam do Was dziewczyny jeszcze jedno pytanie (tak to jest jak jest pierwsza w nocy i człowiek spać nie może - myślenie o głupotach ;)): czy lekarze prowadzący zlecali Wam już na tym etapie wymazy z pochwy, szyjki macicy, cewki moczowej i posiew moczu?
Z tego co wiem najważniejszy jest jednak termin z OM. No chyba, że u kogoś od początku była duża różnica miedzy OM a USG. Bo przeciez jak masz/miałas robione usg to termin porodu i tak nie jest zawsze taki sam. Pod koniec ciąży też tak będzie, w zależności jak duże będzie dziecko.

Ja nigdy żadnego posiewu/wymazu nie miałam zlecanego. Dopiero na koniec ciąży na obecność paciorka.

urodziłam dwójkę sn ze znieczuleniem i trzecie też bym bardzo chciała w ten sposób urodzić.
cesarki się strasznie boję, bo to jednak operacja i wszystkie moje znajome, które miały cc dochodziły do sobie ok. 2 tygodnie, a ja będę miała trójkę dzieci do ogarnięcia z pomocą tylko męża. także cc to dla mnie ostateczność, jak nie będzie wyjścia to się zgodzę;)

co do bólu, to każdy odczuwa inaczej. ale jak to mówią sn boli w trakcie, cesarka po :D
To tak jak ja. Porodu sn sie nie boję (nawet bez znieczulenia, byle bym leżec nie musiała), ale na samą myśl o cesarce ryczeć mi się chce ;)

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?
Nasze dzieci mają po jednym. To drugie moim zdaniem do niczego nie jest potrzebne, a tylko komplikuje ;) Teraz nawet w dzienniku lekcyjnym muszą być wpisywane dwa imiona, jeżeli dziecko takowe posiada.

Z tego co wiem najważniejszy jest jednak termin z OM. No chyba, że u kogoś od początku była duża różnica miedzy OM a USG. Bo przeciez jak masz/miałas robione usg to termin porodu i tak nie jest zawsze taki sam. Pod koniec ciąży też tak będzie, w zależności jak duże będzie dziecko.

Ja nigdy żadnego posiewu/wymazu nie miałam zlecanego. Dopiero na koniec ciąży na obecność paciorka.
U mnie od 13 tygodnia cały czas wychodzi ze ciąża jest p tydzień starsza i pewnie maluch będzie duży po nas

reklama
Witajcie dziewczyny. Wiem nie było mnie prawie 3 tygodnie ale uwierzcie że jak jestem w Polsce to pochłania mnie czasoprzestrzeń [emoji14]
Przez cały pobyt w pl dodatkowo synek był chory nie chce mu odpuścić.
Mi się udało upolować 10 rampersow z krótkim rękawem część na 56 a część na 62 w sumie miałam nic nie kupować ale były takie ładne że ani się nie zastanawiałam tylko brałam :)
Dzisiaj o 19 mam wizytę nawet nie wiem kiedy minęły mi te 4 tygodnie od ostatniej wizyty... może do wiemy się w końcu kto siedzi w brzuszku.
Nie nadrobie was co pisalyscie prze z ten czas ale widzę że teraz na tapecie imiona ja i mąż mamy 2 imiona ale mój synek już nie i teraz też damy tylko jeden imię bo tutaj to tylko problem.. wiecznie nie wiedza jak mają do Ciebie mówić.. już nie raz ktoś wolal mnie przez 2 imię.
Ja kawę też pije 1-2 dziennie słaba z dużą ilością mleka. W pierwszej ciąży wszystkiego sobie odmawialam a teraz będąc w pl to byliśmy na kebabie u Turka,ż przyjaciółka byłam na pizzy i w razy byliśmy w McDonald :D słodyczy tych co w Belgii nie dostanę wcale sobie nie zalowalam :D i przez święta nie przytylam nic a nic więc od początku ciąży nadal tylko 1.5kg na plusie to mnie pociesza bo ż synkiem na tym etapie już miałam +8kg..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry