U mnie od 13 tygodnia cały czas wychodzi ze ciąża jest p tydzień starsza i pewnie maluch będzie duży po nas
Data z OM jest podstawą, ta z 12 tc jest brana pod uwagę jak nie pamiętasz ostatniej miesiączki (ja np tak teraz mam
I mi w karte ciązy wpisali to co po skanie w 12 tc wyszło.
Też uważam jak KikaRika, że chusta musi być porządna a z womar to kocyki są fajne
Ja moją córkę nosiłam i w tym czasie też dość dużo się na ten temat dowiadywał, więc służę radą
Generalnie - warto na początku od kogoś sobie na jakis czas pozyczyc i zobaczyc czy się w ogole jest typem chustonoszeniowca - bo oczekiwania czesto rozmijają się z rzeczywistościa
U nas do chusty przekonała nas... neonatolog! Bo powiedziala ze dla maluszkow ogromnie wazny jest dotyk i ona kazdemu poleca ROZSĄDNE chustonoszenie.
Tylko wspomniala, zeby nie nosic w chuscie zadnej do czasu pierwszego usg bioderek (6 tydzien), bo są takie dysfunkcje bioder, ktorych nie widac golym okiem nawet na bilansach i lepiej poczekac do tego badania i potwierdzic wtedy u lekarza.
Totez ja na start kupilam uzywaną chustę elstyczną Tuli. Bo sie ja latwo, szybko i wygodnie wiazalo. Tez duzo osob na forach polecalo ją na start.
Potem przesiedlismy się na juz chusty tkane i mialam dwie - żakardową z LittleFrog i kolkową z LennyLamb. Z kólkowej niewiele korzystalam, ale z żakardowej - koszystałam chyba jeszcze do wrzesnia tego roku epizodami. Moj mąz tez sie nauczyl wiazac i nosil Małą
Na wakacjach, wyjazdach,.imprezach - ratowalo nam to zycie!
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom