reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

To ja mam teraz taki brzuszek w 20 tygodniu. :-)

Dziewczyny powiedzcie mi jedno bo dopiero od kilku dni jestem na l4. Czy wygląd tego zwykłego l4 różni się od ciążowego od ginekloga? Jakimś symbolem czy czymś takim? Wcześniej nawet na zwykle zwolnienia nie chodziłam więc w sumie pierwszy raz mam w ręku l4 i zastanawiam się po czym kadry będą wiedzieć że jest to l4 ciążowe płatne 100%
Kod B musi być wpisany :)

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Hej dziewczyny.

Nie kupujcie chust womar zaffiro bo to raczej tzw pościelówki, a nie porządne chusty... Możecie się tylko zrazić do noszenia.

Byłam z córką na małym spacerze, potem u znajomych po drodze i padam, pogoda do spania ;/

To tak jak ja. Porodu sn sie nie boję (nawet bez znieczulenia, byle bym leżec nie musiała), ale na samą myśl o cesarce ryczeć mi się chce ;)

To ja mam odwrotnie :)
Boję się cc - powoli dociera do mnie ten strach, ale porodu siłami natury boję się jeszcze bardziej.
Zapewne to strach przed nieznanym i ból.
Operacja, to zawsze operacja i przeraża mnie to, że wiem jak to wygląda i zaczynam się tego bać.

16 tydz?! Woooow!
Kurde byłam w starym moim przedszkolu i kumpela w ciąży termin o tydzień szybciej niż mój i NIC PO NIEJ NIE WIDAĆ! A ja taki brzuch jak Twój [emoji16] mówię Ola jak to jest możliwe ?! No nic zero gacie na tyłku co przed ciąża nosiła, masakra

9ewnqqmzi7le71mi.png
Ja znalazłam zdjęcia brzuszka z synkiem. Taki brzuszek miałam przed 6m,ale co się dziwić, wtedy startowalam z wagą 50kg, teraz 64kg :)

U mnie od 13 tygodnia cały czas wychodzi ze ciąża jest p tydzień starsza i pewnie maluch będzie duży po nas

Data z OM jest podstawą, ta z 12 tc jest brana pod uwagę jak nie pamiętasz ostatniej miesiączki (ja np tak teraz mam :) I mi w karte ciązy wpisali to co po skanie w 12 tc wyszło.
Też uważam jak KikaRika, że chusta musi być porządna a z womar to kocyki są fajne:)
Ja moją córkę nosiłam i w tym czasie też dość dużo się na ten temat dowiadywał, więc służę radą :)
Generalnie - warto na początku od kogoś sobie na jakis czas pozyczyc i zobaczyc czy się w ogole jest typem chustonoszeniowca - bo oczekiwania czesto rozmijają się z rzeczywistościa :)
U nas do chusty przekonała nas... neonatolog! Bo powiedziala ze dla maluszkow ogromnie wazny jest dotyk i ona kazdemu poleca ROZSĄDNE chustonoszenie.
Tylko wspomniala, zeby nie nosic w chuscie zadnej do czasu pierwszego usg bioderek (6 tydzien), bo są takie dysfunkcje bioder, ktorych nie widac golym okiem nawet na bilansach i lepiej poczekac do tego badania i potwierdzic wtedy u lekarza.

Totez ja na start kupilam uzywaną chustę elstyczną Tuli. Bo sie ja latwo, szybko i wygodnie wiazalo. Tez duzo osob na forach polecalo ją na start.
Potem przesiedlismy się na juz chusty tkane i mialam dwie - żakardową z LittleFrog i kolkową z LennyLamb. Z kólkowej niewiele korzystalam, ale z żakardowej - koszystałam chyba jeszcze do wrzesnia tego roku epizodami. Moj mąz tez sie nauczyl wiazac i nosil Małą :) Na wakacjach, wyjazdach,.imprezach - ratowalo nam to zycie!

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeju dziewczyny, ja nie mam w ogóle brzuszka.
Ostatnio internista mówił że dziwne, że mam taki mały brzuch.
jestem w 18 tygodniu :( przytyłam 0,5 kg

Do góry