reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

@arica z tego co kojarzę, to mieszkasz w Krakowie? nie wydaje Ci się, że te bóle głowy to mogą być od smogu? ja w ostatni wtorek byłam w pracy i jak wróciłam do domu (mieszkam pod Krakowem) to myślałam, że głowa mi pęknie :( mówiłam o tym lekarzowi na wizycie w czwartek i powiedział mi, że przy takim powietrzu to mało kto się dobrze czuje, a już w ciąży gdzie organizm pracuje dla dwóch to w ogóle...

Tez jestem z Krk i miewam potworne bóle głowy. Ale ja składam to na karb swojego niskiego ciśnienia. Choć smog z pewnością nie pomaga :/

reklama
Powiedz mi, czy to 20+1 wychodzi Ci z terminu porodu z USG czy z OM? Bo w sumie mi nadal ginekolog podaje że mam (wczoraj) 19+1, mimo że wg USG genetycznego powinno być 19+6... Nawet pytałam pani ginekolog którą datą się mam sugerować i Ona powiedziała, że to nie ma znaczenia, bo to tylko 5 dni różnicy ;)

I mam do Was dziewczyny jeszcze jedno pytanie (tak to jest jak jest pierwsza w nocy i człowiek spać nie może - myślenie o głupotach ;)): czy lekarze prowadzący zlecali Wam już na tym etapie wymazy z pochwy, szyjki macicy, cewki moczowej i posiew moczu?
Z tego co wiem najważniejszy jest jednak termin z OM. No chyba, że u kogoś od początku była duża różnica miedzy OM a USG. Bo przeciez jak masz/miałas robione usg to termin porodu i tak nie jest zawsze taki sam. Pod koniec ciąży też tak będzie, w zależności jak duże będzie dziecko.

Ja nigdy żadnego posiewu/wymazu nie miałam zlecanego. Dopiero na koniec ciąży na obecność paciorka.

urodziłam dwójkę sn ze znieczuleniem i trzecie też bym bardzo chciała w ten sposób urodzić.
cesarki się strasznie boję, bo to jednak operacja i wszystkie moje znajome, które miały cc dochodziły do sobie ok. 2 tygodnie, a ja będę miała trójkę dzieci do ogarnięcia z pomocą tylko męża. także cc to dla mnie ostateczność, jak nie będzie wyjścia to się zgodzę;)

co do bólu, to każdy odczuwa inaczej. ale jak to mówią sn boli w trakcie, cesarka po :D
To tak jak ja. Porodu sn sie nie boję (nawet bez znieczulenia, byle bym leżec nie musiała), ale na samą myśl o cesarce ryczeć mi się chce ;)

Aha i pytanie mam do Was w sprawie imion dla dziecka. Dajecie dwa imiona czy jedno? I same też macie dwa czy jedno? :)
Ciężko główkujemy z mężem od paru dni nad chłopięcym imieniem i nie jest łatwo :D A skoro nie możemy jednego wymyślić, to nie wiem czy jest sens kombinować nad drugim?
Nasze dzieci mają po jednym. To drugie moim zdaniem do niczego nie jest potrzebne, a tylko komplikuje ;) Teraz nawet w dzienniku lekcyjnym muszą być wpisywane dwa imiona, jeżeli dziecko takowe posiada.

Z tego co wiem najważniejszy jest jednak termin z OM. No chyba, że u kogoś od początku była duża różnica miedzy OM a USG. Bo przeciez jak masz/miałas robione usg to termin porodu i tak nie jest zawsze taki sam. Pod koniec ciąży też tak będzie, w zależności jak duże będzie dziecko.

Ja nigdy żadnego posiewu/wymazu nie miałam zlecanego. Dopiero na koniec ciąży na obecność paciorka.
U mnie od 13 tygodnia cały czas wychodzi ze ciąża jest p tydzień starsza i pewnie maluch będzie duży po nas

reklama
Witajcie dziewczyny. Wiem nie było mnie prawie 3 tygodnie ale uwierzcie że jak jestem w Polsce to pochłania mnie czasoprzestrzeń [emoji14]
Przez cały pobyt w pl dodatkowo synek był chory nie chce mu odpuścić.
Mi się udało upolować 10 rampersow z krótkim rękawem część na 56 a część na 62 w sumie miałam nic nie kupować ale były takie ładne że ani się nie zastanawiałam tylko brałam :)
Dzisiaj o 19 mam wizytę nawet nie wiem kiedy minęły mi te 4 tygodnie od ostatniej wizyty... może do wiemy się w końcu kto siedzi w brzuszku.
Nie nadrobie was co pisalyscie prze z ten czas ale widzę że teraz na tapecie imiona ja i mąż mamy 2 imiona ale mój synek już nie i teraz też damy tylko jeden imię bo tutaj to tylko problem.. wiecznie nie wiedza jak mają do Ciebie mówić.. już nie raz ktoś wolal mnie przez 2 imię.
Ja kawę też pije 1-2 dziennie słaba z dużą ilością mleka. W pierwszej ciąży wszystkiego sobie odmawialam a teraz będąc w pl to byliśmy na kebabie u Turka,ż przyjaciółka byłam na pizzy i w razy byliśmy w McDonald :D słodyczy tych co w Belgii nie dostanę wcale sobie nie zalowalam :D i przez święta nie przytylam nic a nic więc od początku ciąży nadal tylko 1.5kg na plusie to mnie pociesza bo ż synkiem na tym etapie już miałam +8kg..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry