reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Co do tego drugiego imienia to może faktycznie dobry pomysł, żeby "wykorzystać" imię po dziadkach :) Oboje z mężem też mamy dwa imiona, więc z jednej strony wydaje mi się oczywiste, żeby dziecku tez dać, a z drugiej strony mamy długie nazwisko... Hmm, no muszę to przemyśleć :D

Ja też wczoraj jadłam lody- smak Latte Macchiato :D Już wspominałam, że uwielbiam wszystko co pachnie i smakuje kawą [emoji14] Nie odmawiam sobie w czasie ciąży tak samo,nie odrzuciło mnie od niej więc pozwalam sobie na 1-2 dziennie- najsłabsze z ekspresu z większą ilością mleka :)

Aha, a w ogóle co do jedzenia i słodyczy to powiem Wam, że okres wilczego apetytu minął u mnie wraz z pierwszym trymestrem (na szczęście). Teraz pozwalam sobie na słodycze tylko w weekend, bo to zawsze była moja słabość i muszę się kontrolować :D
1515406237-41a1be980a85b478-aaaaaa.jpeg

Jak lubisz zapach kawy to polecam to [emoji7] ognie nie lubię takich specyfików mega pachnących bo to sama chemia ale tego wystarczy kropelka i pscgbid cała łazienka i cała Ty [emoji16]
Dostałam w prezencie a siostra porwała ma promo z 5zl zapłaciła

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
Wyglada na infekcje, bo bakterie. Trzeba sie przejsc asap do lekarza. A nuż to bedzie tylko wskazanie do jedzenia zurawiny i picia duzej ilosci wody i kontroli po tygodniu ;)
Obawiam się, że szanse na taki scenariusz nikłe ;) Raczej antybiotyk od razu bo są fosforany, są liczne bakterie, a i pH moczu raczej infekcyjnie wyglada w połączeniu z pozostałymi... Żurawina oczywiście nie zaszkodzi ;)

Obawiam się, że szanse na taki scenariusz nikłe ;) Raczej antybiotyk od razu bo są fosforany, są liczne bakterie, a i pH moczu raczej infekcyjnie wyglada w połączeniu z pozostałymi... Żurawina oczywiście nie zaszkodzi ;)
Ja miałam nieliczne fosforany i bez leków się obyło tyle, że piłam dużo. tyle że moje ph było w normie i bez bakterii

Nas już widać [emoji5] 16 TC
I czuć, ciężej mi niż wcześniej, w spaniu, chodzeniu. Już tak nie polatam jak wcześniej [emoji16]
IMG_20180108_113034.jpg

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_20180108_113034.jpg
    IMG_20180108_113034.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 439
Witajcie dziewczyny. Wiem nie było mnie prawie 3 tygodnie ale uwierzcie że jak jestem w Polsce to pochłania mnie czasoprzestrzeń [emoji14]
Przez cały pobyt w pl dodatkowo synek był chory nie chce mu odpuścić.
Mi się udało upolować 10 rampersow z krótkim rękawem część na 56 a część na 62 w sumie miałam nic nie kupować ale były takie ładne że ani się nie zastanawiałam tylko brałam :)
Dzisiaj o 19 mam wizytę nawet nie wiem kiedy minęły mi te 4 tygodnie od ostatniej wizyty... może do wiemy się w końcu kto siedzi w brzuszku.
Nie nadrobie was co pisalyscie prze z ten czas ale widzę że teraz na tapecie imiona ja i mąż mamy 2 imiona ale mój synek już nie i teraz też damy tylko jeden imię bo tutaj to tylko problem.. wiecznie nie wiedza jak mają do Ciebie mówić.. już nie raz ktoś wolal mnie przez 2 imię.
Ja kawę też pije 1-2 dziennie słaba z dużą ilością mleka. W pierwszej ciąży wszystkiego sobie odmawialam a teraz będąc w pl to byliśmy na kebabie u Turka,ż przyjaciółka byłam na pizzy i w razy byliśmy w McDonald :D słodyczy tych co w Belgii nie dostanę wcale sobie nie zalowalam :D i przez święta nie przytylam nic a nic więc od początku ciąży nadal tylko 1.5kg na plusie to mnie pociesza bo ż synkiem na tym etapie już miałam +8kg..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Witamy ponownie :) i prosimy o dopisanie się w wątku Lista czerwcowych mam:
Link do: Lista czerwcowych mam 2018

Nas już widać [emoji5] 16 TC
I czuć, ciężej mi niż wcześniej, w spaniu, chodzeniu. Już tak nie polatam jak wcześniej [emoji16]
Zobacz załącznik 834595

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
16 tydz?! Woooow!
Kurde byłam w starym moim przedszkolu i kumpela w ciąży termin o tydzień szybciej niż mój i NIC PO NIEJ NIE WIDAĆ! A ja taki brzuch jak Twój [emoji16] mówię Ola jak to jest możliwe ?! No nic zero gacie na tyłku co przed ciąża nosiła, masakra

9ewnqqmzi7le71mi.png

1515409664-ab3d88c4c772f62f-aaaaaa.jpeg

U mnie tak w 16 tygodniu (zdjęcie z soboty). Ż synkiem miałam o połowę mniejszy na tym etapie :)

A mam znajomą która jak w pierwszej tak i w drugiej ciąży do 8 miesiąca była płaska jak deska. Dopiero w połowie 8 dostawała mikro brzuszka. Jadąc do porodu lekarz jedynie na nią patrząc chciał ja kłaść na patologie ciąży bo myślał że ono ani nie w połowie jest

reklama
1515409664-ab3d88c4c772f62f-aaaaaa.jpeg

U mnie tak w 16 tygodniu (zdjęcie z soboty). Ż synkiem miałam o połowę mniejszy na tym etapie :)

A mam znajomą która jak w pierwszej tak i w drugiej ciąży do 8 miesiąca była płaska jak deska. Dopiero w połowie 8 dostawała mikro brzuszka. Jadąc do porodu lekarz jedynie na nią patrząc chciał ja kłaść na patologie ciąży bo myślał że ono ani nie w połowie jest

To ja mam teraz taki brzuszek w 20 tygodniu. :-)

Dziewczyny powiedzcie mi jedno bo dopiero od kilku dni jestem na l4. Czy wygląd tego zwykłego l4 różni się od ciążowego od ginekloga? Jakimś symbolem czy czymś takim? Wcześniej nawet na zwykle zwolnienia nie chodziłam więc w sumie pierwszy raz mam w ręku l4 i zastanawiam się po czym kadry będą wiedzieć że jest to l4 ciążowe płatne 100%

Do góry