reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U mnie chłopiec po tacie Grześ
Dziewczynka nie wiem, podoba mi się Zuzanna ale jest bardzo popularne teraz, w pierwszej 3ce:/
Podoba mi się Klara ale boję się boomu na lewandowskich..
Narazie obstajemy przy Łucji (tylko nie zniosę zrobienia LUSIA czy LUCA a to chyba nieuniknione:/) lub Martynce..
Mnie podoba się Malwina, Celestyna, Lycyna i Michalina ale mąż nie chce o tym słyszeć:p
On chciałby Karoline albo Anie, ale dla mnie to zbyt "oklepane" (znam pełno Ann i pełno Karolin)
Czekamy do 11 i się okaże:p
Może nie będziemy musieli się główkować i będzie Grześ (znacie w ogóle małego Grzesia? Bo ja tylko takich 40+).

9ewnqqmzi7le71mi.png
[/
teraz chyba nie ma za bardzo małych Grzesiów, ja przynajmniej żadnego nie spotkałam. tych, których znam są w przedziale 30-40 lat i więcej.
my z mężem ustaliliśmy że nie będziemy dawać imion "po kimś", żeby żadna rodzina nie czuła się wyróżniona, ale sam pomysł bardzo mi się podoba :)

Ostatnia edycja:
reklama
Chłopczyk będzie u nas Leonkiem, już go tak nazywamy [emoji3] kiedyś zupełnie przypadkiem wpadł nam obojgu się spodobał, a nawet okazało się że mój mąż miał chyba pradziadka Leona [emoji3]
Dziewczynka to jest kilka ale żadne póki co mnie nie przekonało jak Leon ale jest - Matylda, Kaja, Diana, Kalina, Zuza ( ale boję się oklepania) Emilka ( ale moja kuzynka ma córkę więc średnio) Laura no i chyba tyle.
Czekamy do 20 więc [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom
@myllenne mamy podobny gust imienniczy :) - Leon był na mojej liście imion dla chłopca, ale mąż się nie zgadza :( Matylda była moją faworytką dla dziewczynki (obok Mileny i Alicji)

U nas będzie Igor, przestaliśmy go już nazywać Brajankiem ;)
Ja mam dużo energii na razie, ale po urlopie mniejsza niż zwykle chęć powrotu do pracy...

@myllenne mamy podobny gust imienniczy :) - Leon był na mojej liście imion dla chłopca, ale mąż się nie zgadza :( Matylda była moją faworytką dla dziewczynki (obok Mileny i Alicji)
I gust podobny macie do moich rodziców - ja mam na imię Milena [emoji6] co pewnie nie zaskakuje po nicku [emoji39]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

My mamy wybrane imiona :) jeżeli dziewczynka to Oliwia, chłopczyk Antoś. Miałam pradziadka Antka
Miał być Tymon, ale mamy Szymona i będę wołać Tymon, Szymon. Zresztą mojego synka skrótem wołam Mon i to jest zarezerwowane tylko dla niego :)

Ja też czuję jak szybko się męczę. Dziś tylko wstałam, umyłam się a mąż mówi, że wzdycham jak stara baba :D musiałam usiąść, złapać oddech. Idę po schodach to aż mi sucho w gardle, ledwo oddech łapie. Tak i robię coś w domu - chwilkę i siadam.

Witajcie dziewczyny:)
U nas jeżeli chłopczyk będzie Mikołaj, a dla dziewczynki są 2 typy Wiktoria i Julia...ciężko się zdecydować

Cześć dziewczyny co prawda ja spodziewam się dziecka dopiero w sierpniu ale zajrzałam do Was bo szukałam tematów dot. wyprawki i widziałam, że miałyście pomysł z osobnym wątkiem. Czy stworzyłyście nowy wątek? Jeśli tak to czy mogę prosić linka?

reklama
Jestem już w pracy po kawce.. :) i powiem Wam Dziewczyny, że strasznie zaczęłam się męczyć.. np. mam czasami tak, że ubiorę się, pomaluję itd. i muszę usiąść odpocząć, bo jestem zmęczona. Dzisiaj w pracy poszłam po wodę, umyłam kubek wróciłam i... czuję się padnięta. Czy też ma tak któraś z Was? Aż boję się pomyśleć, co będzie w późniejszym etapie ciąży.. wiem, że to co mam teraz jest "normalne" - jest to jedna z przypadłości 4 miesiąca opisana w książce o ciąży, którą czytam...
Ja tak mam od samego początku - dlatego jestem na l4 :)
Do tego specyfika pracy, więc od 14.10 wypoczywam w domu

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry