reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja z ubrań ciazowych mam spodnie. Nie chodziłam po sklepach bo tak jak pisalyscie c&a i h&M maja mały wybór albo nie mają dzialu. Byłam raz natargu i tam kupiłam. Bliżej też mam kilka dłuższych i rozciaggliwych więc mam spokój. Muszę sobie kupić parę na wiosnę takich zeby można było łatwo nakarmić maleństwo. Ale jak patrzę na ceny w sklepach to mnie przerażają. Widziałam parę rzeczy na allegro może tam kupię. To tylko na parę miesięcy więc nie będę kupować drogich rzeczy. Wolę dzieciom coś kupić.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Też wychodzę z tego założenia te rzeczy są tak cholernie drogie! Szkoda słów, dokupię kilka oversizowych bluzek czy tunik , a jak będzie cieplej to luźne sukienki. Jedne spodnie mam od szwagierki, teraz kupiłam na wyprzedaży HM drugie i wystarczy, jeszcze jakieś leginsy i gotowe.

Już po wizycie :) Z dzidzią wszystko ok serduszko bije 144, szyjka ponad 4 cm , no i fikała podczas USG, nie bardzo chciała pokazać kim jest. Pan doktor nie chciał mówić na pewno, ale powiedział że wygląda na ... dziewczynkę! Nie nastawiam się absolutnie że na pewno. Zresztą 20 połówkowe to będę wiedzieć na 100% :)
Co najważniejsze powiedział, że wygląda na zadowoloną :) To dla mnie najważniejsze :)
Teraz już jestem spokojna :) Niech sobie siedzi tam bezpiecznie i rośnie :)

reklama
Dziewczyny z tym łożyskiem to właśnie w większości faktycznie podnosi się samo ale ja jestem po 3 poronieniach, łyżeczkowaniu i CC więc w moim przypadku może być różnie. Dodatkowo krwawilam 2 tygodnie temu wiec... Oczywiście mam nadzieję, że się podniesie.

Ja właśnie chce te spodnie z c&a ale nie znam tam rozmiarówki i nie wiem czy 36 czy 38 kupić.

Też wychodzę z tego założenia te rzeczy są tak cholernie drogie! Szkoda słów, dokupię kilka oversizowych bluzek czy tunik , a jak będzie cieplej to luźne sukienki. Jedne spodnie mam od szwagierki, teraz kupiłam na wyprzedaży HM drugie i wystarczy, jeszcze jakieś leginsy i gotowe.

Już po wizycie :) Z dzidzią wszystko ok serduszko bije 144, szyjka ponad 4 cm , no i fikała podczas USG, nie bardzo chciała pokazać kim jest. Pan doktor nie chciał mówić na pewno, ale powiedział że wygląda na ... dziewczynkę! Nie nastawiam się absolutnie że na pewno. Zresztą 20 połówkowe to będę wiedzieć na 100% :)
Co najważniejsze powiedział, że wygląda na zadowoloną :) To dla mnie najważniejsze :)
Teraz już jestem spokojna :) Niech sobie siedzi tam bezpiecznie i rośnie :)
Super wiadomości [emoji7]
Gratuluję zdrowej, brykajacej i zadowolonej dzidzi:D

9ewnqqmzi7le71mi.png

Witam się i życzę powodzenia na wizytach dziewczyny! :D

Wiem :) ale pracodawca bardzo niechętnie i tak już na mnie patrzy, a co dopiero jakbym brała co chwilę wolne, ale od jutra biorę l4. Oczywiście nie zostawie stanowiska i do momentu znalezienia zastępstwa będę się pojawiać w pracy
Na L4 nie wolno Ci pracować. Jeśli pracodawca byłby wredny to może Cię nawet zwolnić dyscyplinarnie za przyjście do pracy, bo może to podciągnąć pod próbę oszustwa i narażenie go na poważne konsekwencje gdyby to dotarło do ZUS-u. Albo możesz pracować albo nie. Zrobisz jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu bym nie poszła bo możesz sobie tylko zaszkodzić.

To jest chyba wymóg dla genetycznych tylko w tym 13tyg
Czytałam na mamaginekolog że na pokowkowe nie trzeba

9ewnqqmzi7le71mi.png

Właściwie to w ogóle nie jest wymóg tylko zalecenie :) Każdy robi jak uważa, ja osobiście na wszystkie trzy idę do lekarza z certyfikatem. Też obserwuję mamaginekolog, ale chyba przestanę. Jakoś mało wiarygodna jest dla mnie. Bardziej jednak blogerka i bizneswoman niż ginekolog. Można poczytać, ale warto sprawdzić też w innych źródłach.

Ja mam połówkowe 11 stycznia i dobrze bo trochę się martwię. To moja 3 ciąża, 19 tydzień, a ja bardzo rzadko czuję ruchy, dobrze, że mam detektor bo bym całymi dniami o niczym innym nie myślała :(
Ja przytyłam jakieś 1,5 kg co jest rekordem bo w poprzednich ciążach tyć zaczełam kolo 24tc. Ale też swiąteczna dieta nie pomogła :D

Dziewczyny ja już po wizycie. Niestety przez nagłą wizytę tydzień temu i połówkowe za 2tyg wizyta odbyła się bez USG więc rewelacji nie mam.
Podpytałam jak to jest z tą krzywą cukrzycową no i już wiem.
Generalnie robi się ją raz jak jest pacjentka zdrowa młoda piękna.... jakoś 24 tydz...nie pamiętam.
Ja ze względu na wiek i poronienie będę miała 2 razy: raz do 10tyg potem po 24 tyg, a jakby wyszło coś nie tak to robi się i trzy razy.
Dostałam drugi raz badania na cukier w moczu i toxoplazmoze z krwi.

Dziewczyny chciałam się zapytać a bardziej upewnić w jednej sprawie.
We czwartek mam wizytę. Mam zrobić badanie ogólne moczu. Na wizycie jak mnie badala okazało się ze znowu mam stan zapalny Ale to był początek i jeszcze nie za bardzo było czuć pieczenie.' Mam amtybiotyk przez 15 dni przyjmować i akurat ostatni wezmę wieczorem po wizycie.
I czy ten antybiotyk będzie miał wpływ na wynik tego badania? Antybiotyk biorę wieczorem Ale nie zawsze się rozpuszcza w ciągu nocy a rano jak się zalatwiam to coś mi tam skapnie z niego.

Napisane na SM-G360F w aplikacji Forum BabyBoom
Poczytałam na orach i generalnie to może być różnie z wynikami potem ale generalnie zalecana jest tygodniowa przerwa. Może zrób skoro lekarz Ci kazał, tylko podmyj się porządnie jeśli wyniki wyjdą nie tak lekarz zleci powtórkę

Witajcie dziewczyny:)
Ja już po wizycie, wszystko dobrze ...dzidzia waży 170g ,nie było widać kto mieszka w brzuszku bo fikała i się zasłaniała. Za 2 tyg mam kolejną wizytę bo mój gin idzie na urlop więc chce Nas jeszcze zobaczyć przed wyjazdem:) Może wtedy się dowiemy kto tam mieszka

Hej ponownie dziewczyny. Ja też już po wizycie i jest... SUPER! :) Dzidzia ruchliwa, wszystko ma na swoim miejscu, zero powodów do niepokoju :) No i będzie chłopak! :) Mąż wniebowzięty po wizycie. W szoku był, że tak głośno i szybko serduszko biło :)
Ja w końcu spokojna i szczęśliwa :) Może uda mi się potem fotkę usg wstawić, bo teraz mam problem z wgraniem. I gratuluję Waszych udanych wizyt :) Ja mam kolejną 23.01.

A jednak mam problem- totalny brak pomysłu co do imienia :D

O matko, ale uśmiechów nawaliłam... :D

Aha- przytyłam 4 kg :errr: od listopada... Mam nadzieję, że teraz zwolnię tempo albo, że wszystkie ciastka pójdą w brzuszek i cycki :cool2:

reklama
Hej ponownie dziewczyny. Ja też już po wizycie i jest... SUPER! :) Dzidzia ruchliwa, wszystko ma na swoim miejscu, zero powodów do niepokoju :) No i będzie chłopak! :) Mąż wniebowzięty po wizycie. W szoku był, że tak głośno i szybko serduszko biło :)
Ja w końcu spokojna i szczęśliwa :) Może uda mi się potem fotkę usg wstawić, bo teraz mam problem z wgraniem. I gratuluję Waszych udanych wizyt :) Ja mam kolejną 23.01.

A jednak mam problem- totalny brak pomysłu co do imienia :D

O matko, ale uśmiechów nawaliłam... :D

Aha- przytyłam 4 kg :errr: od listopada... Mam nadzieję, że teraz zwolnię tempo albo, że wszystkie ciastka pójdą w brzuszek i cycki :cool2:
To super gratulujemy udanej wizyty i czekamy na zdjęcie [emoji7]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry