reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Witam z rana nasze ciągle powiększające się grono (witam nową czerwcową mamusię!) :)

Popieram kupowanie body kopertowych - te wkładane przez główkę są dużo, dużo gorsze! Ja wyjęłam rzeczy po Stasiu (takie 0-1 i 0-3) i mam tego sporo (5 zapinanych na napy bluz, 12 pajacyków, 11 body kopertowych i 3 zwykłe, 6 czapeczek - no wtedy mieliśmy wrześniowe dziecko, teraz pewnie się nie przydadzą ;), masę skarpetek, rajstopek, łapek-niedrapek, 4 półśpioszki, 3 śpiworki) i w dodatku raczej unisex, więc co najwyżej kilka rzeczy dokupię :D Może pójdę w coś trochę bardziej dziewczęcego, choć z tych rzeczy co do tej pory oglądałam, dziewczęce ubranka mi się nie podobają :(

Wózek - po raz drugi - mamy Maxi Cosi Mura 4 :) Może piękny nie jest, ale bardzo funkcjonalny - no i jest 3w1 (gondola, spacerówka i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus), więc już nic więcej kupować nie muszę :D No, jeszcze bazę do fotelika, ale też mam już kupioną :D

Pogoda dziś przepiękna! Małżonek zdążył już być na nartach i warunki ponoć super! A już razem, tak może bardziej rekreacyjnie wybierzemy się na jakiś spacerek - po czym niewykluczone, że po południu moje chłopaki znów na narty pojadą ;)

A brzuszki macie cudowne! Ja mam nadprogramowe kilogramy, więc wyglądam po prostu jak bym się najadła ;) No, jedynie wzdęcia dają obraz brzuszka ciążowego, bo bez wzdęć to zbyt ciążowo narazie nie jest ;)

Miłego dnia!

U mnie w mieście też niestety w c&a nie ma działu ciążowego, ale popatrze przez internet co jest. Wracam właśnie od rodziców busem i też chce po drodze wstąpić do h&m bo jeszcze chwila i w dresach będę musiała chodzić ;) kurtka-namiot też konieczna bo w płaszczu mi się już guziki poluzowaly od tego zapinania na styk :D
Co do wózków też patrzyłam na adamex i bebetto ale po opiniach i z tego co Wy piszecie to jednak adamex porzadniejszy i lepsze wykonanie.
U rodziców są ciuszki po mojej bratanicy takie 0-3mc, przejrzałam, podzieliłam na dziewczęce i takie chłopięce/unisex i tyle tego jest że na razie nie będę szaleć z ubrankami. Mama na pewno jeszcze coś fajnego w ciuchlandach wyszpera, teraz ma zadanie znaleźć fajny spiworek bo na początek chciałam mieć zamiast pościeli

Śpiworki zamiast pościeli są super, bardzo polecam! nie ma ryzyka, że dziecko się nakryje i udusi.
u mnie starszy spał tylko w śpiworkach dopóki z nich nie wyrósł, ale młodszemu już tak bardzo nie pasowały i był częściej przykrywany kocykiem. gdyby nie to, że i tak zostawiłam całą rozmiarówkę po starszym, to byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto. warto więc kupić jeden na próbę i zobaczyć.

U mnie hm i CA stacjonarne tragedia.
Jedziemy dzisiaj do Katowic to może tam będzie lepiej:)

9ewnqqmzi7le71mi.png

W Silesi w Katowciach byłam 3tyg temu i HM nie mam tam działu dla kobiet w ciąży,podobno w 3 Stawach maja ....tak mi pracownica z HM powiedziała

Udało mi się upolować kurtkę taka a la parkę zimową w h&m przeceniona na 150 zł i wzięłam normalny rozmiar jak noszę 38 bo ma troczki i jak się poluzuje to jeszcze kawał brzucha się zmieści ;) i za rok jak już nie będę w ciąży też będę w niej śmigac. Spodni dalej nie mam bo się okazało że dział Mama jest tylko w jednej galerii. Trzeba będzie zastosować patent z gumką recepturka ;)
My sylwestra spędzamy w domu, zaprosiliśmy 4 znajomych i będziemy grać w gry :D

reklama
Do góry