reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
Witam z rana nasze ciągle powiększające się grono (witam nową czerwcową mamusię!) :)

Popieram kupowanie body kopertowych - te wkładane przez główkę są dużo, dużo gorsze! Ja wyjęłam rzeczy po Stasiu (takie 0-1 i 0-3) i mam tego sporo (5 zapinanych na napy bluz, 12 pajacyków, 11 body kopertowych i 3 zwykłe, 6 czapeczek - no wtedy mieliśmy wrześniowe dziecko, teraz pewnie się nie przydadzą ;), masę skarpetek, rajstopek, łapek-niedrapek, 4 półśpioszki, 3 śpiworki) i w dodatku raczej unisex, więc co najwyżej kilka rzeczy dokupię :D Może pójdę w coś trochę bardziej dziewczęcego, choć z tych rzeczy co do tej pory oglądałam, dziewczęce ubranka mi się nie podobają :(

Wózek - po raz drugi - mamy Maxi Cosi Mura 4 :) Może piękny nie jest, ale bardzo funkcjonalny - no i jest 3w1 (gondola, spacerówka i fotelik Maxi Cosi Pebble Plus), więc już nic więcej kupować nie muszę :D No, jeszcze bazę do fotelika, ale też mam już kupioną :D

Pogoda dziś przepiękna! Małżonek zdążył już być na nartach i warunki ponoć super! A już razem, tak może bardziej rekreacyjnie wybierzemy się na jakiś spacerek - po czym niewykluczone, że po południu moje chłopaki znów na narty pojadą ;)

A brzuszki macie cudowne! Ja mam nadprogramowe kilogramy, więc wyglądam po prostu jak bym się najadła ;) No, jedynie wzdęcia dają obraz brzuszka ciążowego, bo bez wzdęć to zbyt ciążowo narazie nie jest ;)

Miłego dnia!

U mnie w mieście też niestety w c&a nie ma działu ciążowego, ale popatrze przez internet co jest. Wracam właśnie od rodziców busem i też chce po drodze wstąpić do h&m bo jeszcze chwila i w dresach będę musiała chodzić ;) kurtka-namiot też konieczna bo w płaszczu mi się już guziki poluzowaly od tego zapinania na styk :D
Co do wózków też patrzyłam na adamex i bebetto ale po opiniach i z tego co Wy piszecie to jednak adamex porzadniejszy i lepsze wykonanie.
U rodziców są ciuszki po mojej bratanicy takie 0-3mc, przejrzałam, podzieliłam na dziewczęce i takie chłopięce/unisex i tyle tego jest że na razie nie będę szaleć z ubrankami. Mama na pewno jeszcze coś fajnego w ciuchlandach wyszpera, teraz ma zadanie znaleźć fajny spiworek bo na początek chciałam mieć zamiast pościeli

Śpiworki zamiast pościeli są super, bardzo polecam! nie ma ryzyka, że dziecko się nakryje i udusi.
u mnie starszy spał tylko w śpiworkach dopóki z nich nie wyrósł, ale młodszemu już tak bardzo nie pasowały i był częściej przykrywany kocykiem. gdyby nie to, że i tak zostawiłam całą rozmiarówkę po starszym, to byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto. warto więc kupić jeden na próbę i zobaczyć.

U mnie hm i CA stacjonarne tragedia.
Jedziemy dzisiaj do Katowic to może tam będzie lepiej:)

9ewnqqmzi7le71mi.png

W Silesi w Katowciach byłam 3tyg temu i HM nie mam tam działu dla kobiet w ciąży,podobno w 3 Stawach maja ....tak mi pracownica z HM powiedziała

Udało mi się upolować kurtkę taka a la parkę zimową w h&m przeceniona na 150 zł i wzięłam normalny rozmiar jak noszę 38 bo ma troczki i jak się poluzuje to jeszcze kawał brzucha się zmieści ;) i za rok jak już nie będę w ciąży też będę w niej śmigac. Spodni dalej nie mam bo się okazało że dział Mama jest tylko w jednej galerii. Trzeba będzie zastosować patent z gumką recepturka ;)
My sylwestra spędzamy w domu, zaprosiliśmy 4 znajomych i będziemy grać w gry :D

reklama
Do góry