reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
A mi dziś mąż kupił własnej ten Dupha Vit Pregna, jeszcze zastanawiałam się nad feminovit+ dha. Przeglądałam, porównywałam dużo suplementow i ostatecznie te 2 zostały pod uwagę wzięte..
Pod względem ilości tych najważniejszych składników..
W 1szej ciąży brałam Lady Vit, ale te teraz mają wiecej kwasów DHA.

Do tej pory brałam kwas foliowy, a od 2go trymestru miałam blister próbki, kt dostałam od położnej i też miały krótki skład.
Uważajcie na witaminę A w witaminach, najlepiej jakby jej nie było, bo w nadmiarze szkodzi dziecku, a wiadomo że z jedzeniem ja też przyjmujemy..
Uważajcie na inne jej nazwy "Witamina A nazywana jest także retinolem, beta-karotenem, akseroftolem oraz prowitaminą A".
Ja chyba kupię ten feminovit+dha
Ma super skład i super cenę
Dzisiaj pędzę do apteki
Narazie biorę tylko folik i muszę w końcu się na coś zdecydować

9ewnqqmzi7le71mi.png

Kurde dziewczyny taki dzisiaj miałam KOSZMAR!
to moja 1 ciąża, i może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś tak się boję tych pierwszych ruchów dziecka. Też na to czekam ale trochę się równocześnie obawiam.. wiecie każda się tym tak podnieca, wyczekuje, a ja nie potrafię sobie tego wyobrazić! I martwi mnie to, że będzie to tak... dziwne ? Uczucie że sama się z siebie śmieje..
No i dzisiaj śniło mi się, że leżę sobie i takie coś mi w brzuch, jakby główka.. I się tak rozpycha. Ja tak te główkę poglaskalam i nagle taka twarz (spróbujcie sobie to wyobrazić - twarz się wypycha i widzę przez skórę ten nos oczodoly i taka buzię otwarta). I tak mnie to bolało, tak mi było niedobrze że nie mogłam wstać i chodzić. Trzymałam ten brzuch żeby ta twarz tak nie naciagala tej skóry, wciskalam te dziecko płakałam a mama po mnie Wrzeszczała co że mnie za matka że to super uczucie i jak tak mogę.
No obudziłam się z płaczem (brzuch miałam taki jak teraz to nie był taki ogromny brzuch)...
Widać często o tym myślę zw takie sny już mam masakra

9ewnqqmzi7le71mi.png

Nam powiedział w 12tc 2d ze będzie chłopak tydzień temu ba wizycie gdy powiedziałam ze chce ładna fotę to młody się odwrócił i wypiął się dupka chyba chciał się pochwalić przyrodzeniem bo jajca to ma ogromne :laugh2:

Ja miałam inne witaminy za pierwszym razem ale ciężko było je dostać w aptece nie wiem czemu wiec sama kupiłam pregnal duo bardzo fajny ma skład polecam.

Co do wózka polecają Anex znalazłam na necie 4w1 z fotelikiem z władnem cybeks w fajnej cenie moim zdaniem zależy kto chce ile przeznaczyć na wózek.

My jeszcze nie kupujemy nic bo czeka nas remont w połowie stycznia i po remoncie będziemy się szykować. :rolleyes:

Kurde dziewczyny taki dzisiaj miałam KOSZMAR!
to moja 1 ciąża, i może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś tak się boję tych pierwszych ruchów dziecka. Też na to czekam ale trochę się równocześnie obawiam.. wiecie każda się tym tak podnieca, wyczekuje, a ja nie potrafię sobie tego wyobrazić! I martwi mnie to, że będzie to tak... dziwne ? Uczucie że sama się z siebie śmieje..
No i dzisiaj śniło mi się, że leżę sobie i takie coś mi w brzuch, jakby główka.. I się tak rozpycha. Ja tak te główkę poglaskalam i nagle taka twarz (spróbujcie sobie to wyobrazić - twarz się wypycha i widzę przez skórę ten nos oczodoly i taka buzię otwarta). I tak mnie to bolało, tak mi było niedobrze że nie mogłam wstać i chodzić. Trzymałam ten brzuch żeby ta twarz tak nie naciagala tej skóry, wciskalam te dziecko płakałam a mama po mnie Wrzeszczała co że mnie za matka że to super uczucie i jak tak mogę.
No obudziłam się z płaczem (brzuch miałam taki jak teraz to nie był taki ogromny brzuch)...
Widać często o tym myślę zw takie sny już mam masakra

9ewnqqmzi7le71mi.png
nie bój się, te pierwsze ruchy są bardzo delikatne - takie pływanie rybki, potem lekkie wypychanie, a dopiero później jest czas na kopniaki i porządne rozpychanie się :) uczucie rzeczywiście dziwne, ale też bardzo fajne :) jak już się pojawią to będziesz na nie czekać codziennie :)

reklama
nie bój się, te pierwsze ruchy są bardzo delikatne - takie pływanie rybki, potem lekkie wypychanie, a dopiero później jest czas na kopniaki i porządne rozpychanie się :) uczucie rzeczywiście dziwne, ale też bardzo fajne :) jak już się pojawią to będziesz na nie czekać codziennie :)
Nooo pewnie tak będzie. Ale narazie jest to dla mnie tak niewyobrażalnie dziwne, że mój mózg tego nie ogarnia [emoji23]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry