reklama
blueberryJ
Zaciekawiona BB
Super macie te brzuszki już ♡
AgaRS90
Fanka BB :)
Ja chyba kupię ten feminovit+dhaA mi dziś mąż kupił własnej ten Dupha Vit Pregna, jeszcze zastanawiałam się nad feminovit+ dha. Przeglądałam, porównywałam dużo suplementow i ostatecznie te 2 zostały pod uwagę wzięte..
Pod względem ilości tych najważniejszych składników..
W 1szej ciąży brałam Lady Vit, ale te teraz mają wiecej kwasów DHA.
Do tej pory brałam kwas foliowy, a od 2go trymestru miałam blister próbki, kt dostałam od położnej i też miały krótki skład.
Uważajcie na witaminę A w witaminach, najlepiej jakby jej nie było, bo w nadmiarze szkodzi dziecku, a wiadomo że z jedzeniem ja też przyjmujemy..
Uważajcie na inne jej nazwy "Witamina A nazywana jest także retinolem, beta-karotenem, akseroftolem oraz prowitaminą A".
Ma super skład i super cenę
Dzisiaj pędzę do apteki
Narazie biorę tylko folik i muszę w końcu się na coś zdecydować
Badanie miałam robione dokładnie 11t5d, więc w miarę szybko, dlatego nie przywiązywałam do tego większej wagiJak to???? Kiedy miałaś to badanie? ja jakoś w 13-14 tc dowiedziałam się, ze to dziewczynka a mój cały czas mówi że pewnie będzie chłopak
AgaRS90
Ja się dowiem 11ego- już nie mogę się doczekać wizyty [emoji173]Badanie miałam robione dokładnie 11t5d, więc w miarę szybko, dlatego nie przywiązywałam do tego większej wagi
promyczek_81
no to ja wiedziałam troszkę później więc jest nadziejaBadanie miałam robione dokładnie 11t5d, więc w miarę szybko, dlatego nie przywiązywałam do tego większej wagi
AgaRS90
Kurde dziewczyny taki dzisiaj miałam KOSZMAR!
to moja 1 ciąża, i może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś tak się boję tych pierwszych ruchów dziecka. Też na to czekam ale trochę się równocześnie obawiam.. wiecie każda się tym tak podnieca, wyczekuje, a ja nie potrafię sobie tego wyobrazić! I martwi mnie to, że będzie to tak... dziwne ? Uczucie że sama się z siebie śmieje..
No i dzisiaj śniło mi się, że leżę sobie i takie coś mi w brzuch, jakby główka.. I się tak rozpycha. Ja tak te główkę poglaskalam i nagle taka twarz (spróbujcie sobie to wyobrazić - twarz się wypycha i widzę przez skórę ten nos oczodoly i taka buzię otwarta). I tak mnie to bolało, tak mi było niedobrze że nie mogłam wstać i chodzić. Trzymałam ten brzuch żeby ta twarz tak nie naciagala tej skóry, wciskalam te dziecko płakałam a mama po mnie Wrzeszczała co że mnie za matka że to super uczucie i jak tak mogę.
No obudziłam się z płaczem (brzuch miałam taki jak teraz to nie był taki ogromny brzuch)...
Widać często o tym myślę zw takie sny już mam masakra
to moja 1 ciąża, i może to dziwnie zabrzmi, ale jakoś tak się boję tych pierwszych ruchów dziecka. Też na to czekam ale trochę się równocześnie obawiam.. wiecie każda się tym tak podnieca, wyczekuje, a ja nie potrafię sobie tego wyobrazić! I martwi mnie to, że będzie to tak... dziwne ? Uczucie że sama się z siebie śmieje..
No i dzisiaj śniło mi się, że leżę sobie i takie coś mi w brzuch, jakby główka.. I się tak rozpycha. Ja tak te główkę poglaskalam i nagle taka twarz (spróbujcie sobie to wyobrazić - twarz się wypycha i widzę przez skórę ten nos oczodoly i taka buzię otwarta). I tak mnie to bolało, tak mi było niedobrze że nie mogłam wstać i chodzić. Trzymałam ten brzuch żeby ta twarz tak nie naciagala tej skóry, wciskalam te dziecko płakałam a mama po mnie Wrzeszczała co że mnie za matka że to super uczucie i jak tak mogę.
No obudziłam się z płaczem (brzuch miałam taki jak teraz to nie był taki ogromny brzuch)...
Zosia933
Zaangażowana w BB
Nam powiedział w 12tc 2d ze będzie chłopak tydzień temu ba wizycie gdy powiedziałam ze chce ładna fotę to młody się odwrócił i wypiął się dupka chyba chciał się pochwalić przyrodzeniem bo jajca to ma ogromne
Ja miałam inne witaminy za pierwszym razem ale ciężko było je dostać w aptece nie wiem czemu wiec sama kupiłam pregnal duo bardzo fajny ma skład polecam.
Co do wózka polecają Anex znalazłam na necie 4w1 z fotelikiem z władnem cybeks w fajnej cenie moim zdaniem zależy kto chce ile przeznaczyć na wózek.
My jeszcze nie kupujemy nic bo czeka nas remont w połowie stycznia i po remoncie będziemy się szykować.
Ja miałam inne witaminy za pierwszym razem ale ciężko było je dostać w aptece nie wiem czemu wiec sama kupiłam pregnal duo bardzo fajny ma skład polecam.
Co do wózka polecają Anex znalazłam na necie 4w1 z fotelikiem z władnem cybeks w fajnej cenie moim zdaniem zależy kto chce ile przeznaczyć na wózek.
My jeszcze nie kupujemy nic bo czeka nas remont w połowie stycznia i po remoncie będziemy się szykować.
ZUZA.80
nie bój się, te pierwsze ruchy są bardzo delikatne - takie pływanie rybki, potem lekkie wypychanie, a dopiero później jest czas na kopniaki i porządne rozpychanie się uczucie rzeczywiście dziwne, ale też bardzo fajne jak już się pojawią to będziesz na nie czekać codziennieKurde dziewczyny taki dzisiaj miałam KOSZMAR!
reklama
AgaRS90
Nooo pewnie tak będzie. Ale narazie jest to dla mnie tak niewyobrażalnie dziwne, że mój mózg tego nie ogarnia [emoji23]nie bój się, te pierwsze ruchy są bardzo delikatne - takie pływanie rybki, potem lekkie wypychanie, a dopiero później jest czas na kopniaki i porządne rozpychanie się uczucie rzeczywiście dziwne, ale też bardzo fajne jak już się pojawią to będziesz na nie czekać codziennie
Podziel się: