reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Niektóre kobiety do teraz są przwweazliwione że dziecko ma za zimno, moja szwagierka ubiera 3 tygodniowe dziecko w body na długi rękaw, przykrywa kocykiem i na to kolderka plus łóżeczko stoi obok grzejnika, wczoraj jak aorawszalismy temperaturę wokół dziecka to wynosiła ona 28 stopni :o a z tego co mówiła położna to dla dziecka Max 22 stopnie

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Masakra.. A potem się będą dziwić, że dziecko ciągle chore i na antybiotyku...
Spróbuj im przegadać dla dobra dziecka.

reklama
co do wózków, to my przy pierwszym kupiliśmy Maxi Cosi Mura 3 w zestawie z fotelikiem i bardzo się sprawdził - w miarę duża gondola, w której dzieci jeździły do 6-7 miesiąca, wygodna spacerówka której używaliśmy do ok. 18 miesiąca. wszystko można było bez problemu uprać, dokupić różne gadżety (np. śpiworek zimowy, parasolka, pokrycie letnie na fotelik itp) i łatwo się składał do samochodu.
Maxi Cosi to spory wydatek, ale u nas będzie z tego zestawu korzystało już 3 dziecko, więc koszty się rozłożyły :) co prawda trójkołowce już teraz niemodne, ale mi to nie przeszkadza

Cześć dziewczyny :) piszę tu w sumie drugi raz i mam pytanko :) widać już u was jakieś ciążowe brzuszki ?:) ja się nie mogę doczekać :)
Ja już mam bęben stulecia [emoji23]
1514540477-730132110d2bbefd-aaaaaa.jpeg

Masakra. Wprawdzie to same wzdęcia ale smole to [emoji14]

9ewnqqmzi7le71mi.png

Co do witamin to ja biorę feminovit +dha, poleciła mi go pani w aptece. Czuje sie po nim Ok, ma wszystkie niezbędne składniki, jedynie co to dobieram magnez co drugi dzien.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

wybrałam sama i biorę od początku drugiego trymestru. ja biorę duphavit pregna, bo ma krótki skład ale wszystko co potrzebne
A mi dziś mąż kupił własnej ten Dupha Vit Pregna, jeszcze zastanawiałam się nad feminovit+ dha. Przeglądałam, porównywałam dużo suplementow i ostatecznie te 2 zostały pod uwagę wzięte..
Pod względem ilości tych najważniejszych składników..
W 1szej ciąży brałam Lady Vit, ale te teraz mają wiecej kwasów DHA.

Do tej pory brałam kwas foliowy, a od 2go trymestru miałam blister próbki, kt dostałam od położnej i też miały krótki skład.
Uważajcie na witaminę A w witaminach, najlepiej jakby jej nie było, bo w nadmiarze szkodzi dziecku, a wiadomo że z jedzeniem ja też przyjmujemy..
Uważajcie na inne jej nazwy "Witamina A nazywana jest także retinolem, beta-karotenem, akseroftolem oraz prowitaminą A".

Ja już mam bęben stulecia [emoji23]
1514540477-730132110d2bbefd-aaaaaa.jpeg

Masakra. Wprawdzie to same wzdęcia ale smole to [emoji14]

9ewnqqmzi7le71mi.png
Śliczny brzusio[emoji7] A ta figura...
Ja mam brzuch jak w 1szwj ciąży gdzies ok 6miesiąca, a wzdęć nie mam, ale ja zawsze mam brzuszek, nawet bez ciąży[emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry