reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

@elciaaaak @Asia2104 jesteście z Łodzi lub okolic? Ja jestem z Górnej, pierwsze dziecko rodziłam w Koperniku, drugie w Medeorze i teraz też chcę wrócić do Medeora, ale w razie czego biorę pod uwagę Madurowicza też. Ja się tam urodziłam. Fajnie wiedzieć, że są tu jakieś "sąsiadki" :)

reklama
Dziewczyny gdzie kupujecie jakieś kiecki, wiecie, na wyjścia? Ja do swoich się nie mieszcze, wyglądam jak parówka wcisnieta w jelito [emoji23]
W lutym mamy imprezę urodzinową, idziemy na karnawał a ja nie mam się w co ubrać..
Wyczekiwałam tego momentu kiedy będę mogła sobie kupić piękne ciążowe ciuchy.. A teraz jestem przerażona no nic nie ma! Takie ochydy jak do babć 60+... poleccie coś szalowego!

Dziewczyny gdzie kupujecie jakieś kiecki, wiecie, na wyjścia? Ja do swoich się nie mieszcze, wyglądam jak parówka wcisnieta w jelito [emoji23]
W lutym mamy imprezę urodzinową, idziemy na karnawał a ja nie mam się w co ubrać..
Wyczekiwałam tego momentu kiedy będę mogła sobie kupić piękne ciążowe ciuchy.. A teraz jestem przerażona no nic nie ma! Takie ochydy jak do babć 60+... poleccie coś szalowego!
No niestety w naszych okolicach też nic nie znalazłam nigdy;(. Chyba że coś się zmieniło zmieniło...
Poszukaj na necie ciążowych, albo w sieciówkach normalne kiecki nadające się na ciążowe.
Dobrze jest też wybrać siena ciuch.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tych najnowszych wytycznych odnośnie opieki nad dzieckiem to faktycznie dobrze być na bieżąco, ja póki co wiem tylko tyle co się dowiedziałam od koleżanek albo z blogów internetowych, ale jak rozmawiałam z mamą jak to kiedyś wyglądało to przepaść. Oliwki i zasypki to wiadomo, maluszkom się dawało jakieś herbatki a od 4mc to już spokojnie marchewkę, jabłka i zupki a co najlepsze wszystko szczegolnie kaszki i te zupki warzywne kazali słodzić (!) bo przecież inaczej nie zje. Lubię takie opowieści z dawnych czasów, ale dobrze, że wiedza idzie do przodu ;)
Do szkoły rodzenia mam zamiar zapisać się po nowym roku bo nie wiem kiedy tam ruszają zajęcia. I na basen chciałbym chodzić raz w tygodniu, jeśli gin pozwoli bo ostatnio miałam infekcje. Czy Wy robicie jakieś cwiczenia dla kobiet w ciąży? Ja oprócz spacerów to na razie nic...

@aga_sz91 nie wiem jak to teraz wygląda jak rodziłam synka w 2015 to od 4 miesiące zaczynało się wprowadzać inne pokarmy niż mleko dziecia na mm i jak się nie mylę teraz też tak jest bo szwagierka ma pół rocznego synka i też zaczynali od 4 miesiąca wprowadzać. Teraz już je 2 składnikowe.
Mi też kazali synkowi od 4 miesiąca podawać jedzenie. W sensie wiadomo zaczynać od pojedynczych rzeczy. Ale ja poczekalam do 6 miesiąca bo synek alergik i AZS a w dodatku na piersi więc mogłam czekać. Ale w kind en gezin co byłam na wizycie to mnie upominali że mam już wprowadzac

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@aga_sz91 nie wiem jak to teraz wygląda jak rodziłam synka w 2015 to od 4 miesiące zaczynało się wprowadzać inne pokarmy niż mleko dziecia na mm i jak się nie mylę teraz też tak jest bo szwagierka ma pół rocznego synka i też zaczynali od 4 miesiąca wprowadzać. Teraz już je 2 składnikowe.
Mi też kazali synkowi od 4 miesiąca podawać jedzenie. W sensie wiadomo zaczynać od pojedynczych rzeczy. Ale ja poczekalam do 6 miesiąca bo synek alergik i AZS a w dodatku na piersi więc mogłam czekać. Ale w kind en gezin co byłam na wizycie to mnie upominali że mam już wprowadzac

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak jak pisałam póki co wiem tylko tyle co przeczytałam w internecie albo w poradniku, ale jak się karmi piersią to przez 6mc powinien być to jedyny pokarm, a ew wcześniej można coś podać ale tylko do probowania i zapoznania ze smakiem a nie jako posiłek. Jeszcze z takich ciekawostek to za czasów mojej mamy do 1rz zabraniali podawać gluten, ale już mleko krowie to spokojnie ;) nastepnym razem popytam babci jak to było za jej czasów bo mega mnie takie rzeczy ciekawią :D

Do góry