reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Z facetami to tak czasami niestety jest...jak się czegoś nie powie to się sami nigdy nie domyśla....
@Mecenasowa27 u nas podobnie jesteśmy ze sobą ponad 8 lat i u nas jest tak że jak któreś wychodzi to buziak jest obowiązkowy...i mój jest w tym lepszy niż ja bo nawet na spiocha dostaje o 5 rano [emoji1]

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A moj ma mnie w dupie zajety wszystkim tylko nir mna. Wkurza mnie to ham z niego tylko dziecko i dziecko. Zaczynam myslec ze jest ze mna tylko dla dziecka ;/

Czasami facetowi trzeba powiedzieć, że oczekujemy czegoś więcej.
Ja uwielbiam mojego męża domysły " a bo ja myślałem", ta ale nie rozmawiałem.
My już tyle lat razem, że zapomnieliśmy o jakiś buziakach na dzień dobry. Ostatnio pojechalismy na randkę :) To mnie za rękę wziął i mówi " jak za kawalera " :D W przypływie obowiązków, dziecko, problemów zapominamy o sobie, ale jak mi coś nie pasuje to kawa na ławę, za za malo, za chlodno i wraca do normy :)

My spotykamy się od 4,5 roku, od 2 lat mieszkamy razem a małżeństwem jesteśmy od 6m. Zawsze chodzimy za rękę i o buziaku na dzień dobry i do widzenia też staramy się pamiętać ale tak jak mówię zdarza się zapomnieć i się upominamy. Mój mi nie daje buziaka jak wstaje rano a ja jeszcze śpię. Ale myślę za takie drobne gesty jak buziaki czy niespodziewane przytulnie jest bardzo ważne na codzien. Mój często do mnie podchodzi np gdy robię obiad i przytulna mnie od tyłu i całuje w szyję, albo ja przechodząc obok niego zatrzymuje się i go po prostu przytulam. A rozmawiać trzeba bo nie tylko facet się nie domyśli ale my również wcale takie domyślne nie jesteśmy.

@didi13 tak jak dziewczyny piszą. Warto z nim po rozmawiac faceci zazwyczaj widzą wszystko inaczej niż my. U nas buziaki na dzień dobry do widzenia i dobranoc obowiązkowo. W ciągu dnia tez staramy się dać sobie jakiegoś buziaka albo chociaż na chwilę się przytulic. A jak synek widzi że się przytulilismy to jeszcze musi być przytulas rodzinny [emoji23]

Ja dzisiaj czuje się fatalnie miałam nie robić a jak zwykle mi to nie wyszło. Po wucinalam sobie całą stertę rzeczy do wyszycia. Po sprzatalismy z mężem cały dom. Zrobiliśmy generalne porządki. Przenieśliśmy regał na książki juz żeby miejsce na choinkę zrobić. Zrobiłam ekrelki. Byliśmy w Ikei po świeczki do wieńca adwentowege który jest prawie skończony bo juz nie zdążyłam ozdób doczepić do niego [emoji23]
Wrzucam wam fotkę prawie skończone go wieńca
1512245234-f60bcf7b5daa6896-aaaaaa.jpeg

Jeszcze moje eklerki średnio podobne do tych sklepowych ale zapomniałam kupić czekolady i przez chorobę trochę ciasto zepsulam [emoji14]
1512245276-0e50bb763835aef5-aaaaaa.jpeg

Teraz leżę z okładem na czole z ciepłego grochu. Po smarowalam sobie klatkę piersiową i kark amolem mam nadzieje ze jutro chociaż trochę lepiej będę się czuła. A i wzięłam paracetamol bo juz na ból głowy nie wyrabialam masakra totalna...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Fajny ten wieniec, zdolna jesteś :-)
Ja muszę się przyznać że zrobiłam te pierniczki i oczywiście musiałam spróbować :-) skromnie przyznam że wyszły pyszne ale pewnie jeszcze smaczniejsze beda jutro albo po jutrze

Aj ja sama nie wiem... My mamy problem z tesciowa. Zmaczy z jego matka czaaem sie boje ze on moze wziąść jej stronę. Ale puki co plus ze mala to oczko w glowie.

A mnie dopadly paskudne zatwardzenia. Do tego wczoraj krew z nosa sie polala 2 razy masakra w pierwszej ciazy to bylo pozniej wszytko;(

A po za tym dzis u nas ulozyli wykładzinę i zaczęli sprzątać tata do mnie zebym pomogla a mama zostaw ja w spokoju;) a myślalam ze jak wyjdę od mamy to pozali sie siostrze ze nierob jestem bo wydzien bylam i jedynoe lazienke sprzatnelam i raz dywan wytrzrpalam i pozamiatalam

Dzień dobry w ten wczesny, ale jakże piękny niedzielny poranek :) - minus dwa na termometrze i za oknem biało, mogłoby tak się utrzymać do świąt.
Młodszy urządził dziś pobudkę o 5 rano, co mu się już od roku nie zdarzało...mam ćwiczenia przed narodzinami kolejnego, coby nie zapomnieć :D także ja już po kawce i śniadanku, no i nie wiem za bardzo co robić, bo reszta chłopaków śpi, chyba się wezmę za wypisywanie kartek świątecznych. przede mną dłuuugi dzień dzisiaj...

My jesteśmy z mężem już 12 lat a po ślubie 4,5 roku i buziaki na przywitanie i pożegnanie zawsze są. Fakt, że jak synek się pojawił to czasu mniej mamy dla siebie ale tęsknimy za sobą i często w sms sobie to piszemy.

reklama
Aj ja sama nie wiem... My mamy problem z tesciowa. Zmaczy z jego matka czaaem sie boje ze on moze wziąść jej stronę. Ale puki co plus ze mala to oczko w glowie.

A mnie dopadly paskudne zatwardzenia. Do tego wczoraj krew z nosa sie polala 2 razy masakra w pierwszej ciazy to bylo pozniej wszytko;(
weź się nie przejmuj! w ciąży jesteś i powinnaś się oszczędzać ile możesz, a nie na szmacie latać co chwilę! mężowi powiedz wprost o co Ci chodzi, bo faceci to mało domyślni raczej są. a teściową olej, chyba że z nią mieszkasz ;) nie ma co sobie nerwów dokładać, w ciąży nie wolno ;)

Do góry