reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja planowany termin porodu połowa czerwca a w drugiej połowie lipca bądź w połowie sierpnia dokładnie jeszcze nie wiemy będę jechać do Polski na wakacje 1200km. Z synkiem pierwszy raz taka trasę jechałam jak miał 2.5 miesiąca. Przecież to żadne przeciwskazanie do podróżowania

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mniej kłopotliwe, no i jeszcze za darmo.
My jesteśmy z nad morza, wiec jedynie góry. Ale w samochodzie tyle godzin mnie przeraża...

Podróż autem 2000km z dzieckiem odpada....to my jak jechaliśmy dwa razy ponad 20 H to ledwo zylismy...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

my raczej odpuścimy sobie wakacje w przyszłym roku. 2 pierwsze miesiące po porodzie to ja lubię na spokojnie, w domu, żeby cała rodzina się przyzwyczaiła do nowej sytuacji i w niej odnalazła. więc głównie dla własnego komfortu niż z przeciwwskazań na dłuższe wyjazdy się nie wybieramy

My z mężem i synem planujemy tygodniowy wypad nad morze pod koniec lutego albo na początku marca. Jedziemy wdychać jod[emoji1] Latem to jakieś krótkie wycieczki weekendowe. Myśleliśmy o Wrocławiu na 4 dni i przy okazji zwiedzenie Zamku Książ.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

My nie myślimy jeszcze o wakacjach ale z takim maluszkiem nie można jeździć długo autem z tego co wiem to nie powinno spędzać w foteliku więcej niż 2h . My na święta pojedziemy na Śląsk na pewno za rok z maluchem a tak na wakacje to może gdzie na kilka dni niedaleko się wybierzemy

Ja planowany termin porodu połowa czerwca a w drugiej połowie lipca bądź w połowie sierpnia dokładnie jeszcze nie wiemy będę jechać do Polski na wakacje 1200km. Z synkiem pierwszy raz taka trasę jechałam jak miał 2.5 miesiąca. Przecież to żadne przeciwskazanie do podróżowania

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Chodziło mi bardziej o uciążliwość siedzenia w aucie, wiadomo robi się przestoje itp, ale jednak. Dlatego lepiej z niemowlakiem niż że starszym dzieckiem jechać, moim zdaniem;)

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

My nie myślimy jeszcze o wakacjach ale z takim maluszkiem nie można jeździć długo autem z tego co wiem to nie powinno spędzać w foteliku więcej niż 2h . My na święta pojedziemy na Śląsk na pewno za rok z maluchem a tak na wakacje to może gdzie na kilka dni niedaleko się wybierzemy
Myśmy z córką byli pod opieką bardzo dobrego ortopedy, przed wyjazdem pytaliśmy o to czy możemy tyle km jechać, to powiedział że tak.

No ale może coś się zmieniło od 3 lat, bo co chwila nowe zalecenia...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
My jeśli się wybierzemy na wakacje w przyszłym roku to tylko w Polsce. Zobaczymy jak będzie bo na jesień planujemy przeprowadzić się do nowego domu i będzie dużo ogarniania. Synek pójdzie we wrześniu do przedszkola więc zostanie lipiec i sierpień a to trochę za wcześnie.

Do góry