reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Zostaje na weekend w szpitalu,, kroplowki i środki rozkurczowe, na nerce lewej coś jest. Najważniejsze że z dzidzia wszystko ok. Też ostatnio tak już dobrze czułam i bum.
Narazie nie myślałam o wakacjach ale chetniw bym skoczyła nad morze choćby we wrześniu:)
Dobrze że z dzidzią wszystko ok! Odpoczywaj.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zostaje na weekend w szpitalu,, kroplowki i środki rozkurczowe, na nerce lewej coś jest. Najważniejsze że z dzidzia wszystko ok. Też ostatnio tak już dobrze czułam i bum.
Narazie nie myślałam o wakacjach ale chetniw bym skoczyła nad morze choćby we wrześniu:)
dużo zdrówka życzę!

Myśmy z córką byli pod opieką bardzo dobrego ortopedy, przed wyjazdem pytaliśmy o to czy możemy tyle km jechać, to powiedział że tak.

No ale może coś się zmieniło od 3 lat, bo co chwila nowe zalecenia...

Albo każdy lekarz co innego mówi wg swojego punktu patrzenia. Znajomy przyszła córeczka na świat w połowie kwietnia i lekarz powiedział że nie wskazane jest tak długie podróżowanie z maluchem by poczekalni przynajmniej do 3-4miesiąca życia a mieli do przejechania do nas 600km więc ja wcześniej wypowiedziałam się przytaczajac opinie znajomych od lekarza a nie swój punkt patrzenia a wiadomo jak z lekarzami jest każdy też co innego mówi. Myślę że w dużej mierze my sami też wiemy co jest dobre dla naszego dziecka, czy brać je w dalszą podróż czy nie, jak często robić przerwy by wyjąć malca z fotelika i przełożyć do wozeczka itd

Albo każdy lekarz co innego mówi wg swojego punktu patrzenia. Znajomy przyszła córeczka na świat w połowie kwietnia i lekarz powiedział że nie wskazane jest tak długie podróżowanie z maluchem by poczekalni przynajmniej do 3-4miesiąca życia a mieli do przejechania do nas 600km więc ja wcześniej wypowiedziałam się przytaczajac opinie znajomych od lekarza a nie swój punkt patrzenia a wiadomo jak z lekarzami jest każdy też co innego mówi. Myślę że w dużej mierze my sami też wiemy co jest dobre dla naszego dziecka, czy brać je w dalszą podróż czy nie, jak często robić przerwy by wyjąć malca z fotelika i przełożyć do wozeczka itd
No nasza córka była starsza bo miała skończone 6 miesięcy...
Ale też wtedy słyszałam opinie że to nie zdrowe tyle jechać, dlatego się jego opinią sugerowaliśmy.
Tym bardziej że ona miała szelki na bioderka założone..

I ja poproszę :-)

Super ze wszystko w pożądku, który tydzień u Ciebie? Ja jak byłam na peenatalnych w tamtym tygodniu to mały miał 7,5 cm i 13+5

Dziewczyny jeszcze tak z innej beczki trochę. Nie wiem czy wiecie więc podzielę się z wami informacja bo może ktoś nie wie, ale kobietom pracującym które zawiadomiły pracodawcę o ciąży przysługuje wolne na badania. Ja osobiście z tego skorzystałam właśnie jak byłam na prenatalnych, wystarczy wziąść zaświadczenie od ginekologa o odbytej wizycie i pracodawca musi za ten dzień normalnie zapłacić. Mamy do tego prawo. Teraz 15grudnia też mam wizytę o 16 a do pracy na 14 wiec biorę sobie wolne na wizytę. Tak a propo bo może ktoś nie wie a nie było tutaj o tym mowy :-)

Tylko trzeba pamiętać, że to nie jest cały dzień wolnego na wizytę u lekarza. Po prostu w czasie pracy można wyjść na badanie/wizytę i nie trzeba odrabiać. I nie jest też potrzebne żadne zaświadczenie, chyba, że ten konkretny pracodawca wymaga.

My na wakacje 2018 nic nie planujemy. Bo juz nam zapowiedzialo komunie na maj i 3 sluby w czeewcu lipcu o sierpniu. Tragedia. I konca nie widac. A podróż zaplanowalismy na zime moze gory. Pomyslimy.

Wczoraj mala byla wredna a dzis mamy zeba;) juz 3;)

My na wakacje 2018 nic nie planujemy. Bo juz nam zapowiedzialo komunie na maj i 3 sluby w czeewcu lipcu o sierpniu. Tragedia. I konca nie widac. A podróż zaplanowalismy na zime moze gory. Pomyslimy.

My mamy zaproszenie na 20 maja ale nie jedziemy bo to w Polsce a moja giekolog pozwala mi ostatnia taka duża podróż robić na 6 tygodni przed przewidywanym porodem a to będą aby 3, wiec nie mam zamiaru ryzykować.

Twoja mała ma 11 miesięcy dobrze pamiętam? My na tym etapie mieliśmy 12 zębów ale.to był terror ze o mamo jak mu wychodziły [emoji32]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

My tak w tym roku mielismy same wesela - az 4 I na wszystkie musielismy leciec jak nie do Polski to do Portugali :) kazdy kiedys przechodzi taki rok [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tylko trzeba pamiętać, że to nie jest cały dzień wolnego na wizytę u lekarza. Po prostu w czasie pracy można wyjść na badanie/wizytę i nie trzeba odrabiać. I nie jest też potrzebne żadne zaświadczenie, chyba, że ten konkretny pracodawca wymaga.
Dokładnie trzeba dowiedzieć się w kadrach ja u danego pracodawcy to funkcjonuje. Ja u mnie w firmie mam cały dzień wolny zapłacone normalnie tylko musiałam dostarczyć zaświadczenie o odbytej wizycie. Za dwa tygodnie też będę brać dzień wolny bo mam.wizyte

Do góry