reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A co do podróży, to myslicie ze mozna latac w pierwszym trymestrze?
Wykupilismy jeszcze przed ciążą lot na Cypr 9 grudnia i tak sie zastanawiamy caly czas czy moge leciec, tzn czy dla płodu to nie bedzie szkodliwe.

Moja siostra jak była w ciąży, to do tej samej lekarki przyjezdzala dziewczyna z Angli i nie bylo problemu z lataniem.
Zdania sa w sumie podzielone...

reklama
Ja myślę, że w przyszłym roku odpuscimy sobie wakacje, bo dziecko będzie bardzo malutkie i chyba bym się bała, ale czas pokaże jak to będzie :) może zmienimy zdanie :) ale w 2019r. na pewno polecimy gdzieś przed sezonem na wakacje :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Wykupilismy jeszcze przed ciążą lot na Cypr 9 grudnia i tak sie zastanawiamy caly czas czy moge leciec, tzn czy dla płodu to nie bedzie szkodliwe.

Moja siostra jak była w ciąży, to do tej samej lekarki przyjezdzala dziewczyna z Angli i nie bylo problemu z lataniem.
Ada nie będziesz do tego czasu u swojego ginekologa? Najlepiej było by chyba jego zapytać, żeby wypowiedział się także na podstawie badań :) ja w I trymestrze leciałam samolotem, ale to był początek ciąży i nawet jeszcze o niej nie wiedziałam :) badania wszystkie mam ok :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

W ogole nie ma problemu z lotami Ja juz bylam na dwoch wyjazdach samolotem odkad jestem w ciazy :) kazda linia na swoje ograniczenia ale jak masz potwierdzenie ze ciaza jest ok to nie ma problemu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Mecenasowa27 dlatego robi się postoje na karmienie przebranie malucha.

@KikaRika dlatego ja z moim dwu latkiem w takie podróże wybieram się na noc [emoji23] on śpi praktycznie cała noc wtedy a ja święty spokój mam bo on z tych nie lubiących jeździć autem :)
a mąż i tak woli jeździć w nocy niż w dzień. Mniejszy ruch i nie tracisz całego dnia na dojazd

A latać samolotem w 1 trymerrze można. Jedynie później od któregoś tygodnia linie lotnicze nie chcą wpuszczac

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Zostaje na weekend w szpitalu,, kroplowki i środki rozkurczowe, na nerce lewej coś jest. Najważniejsze że z dzidzia wszystko ok. Też ostatnio tak już dobrze czułam i bum.
Narazie nie myślałam o wakacjach ale chetniw bym skoczyła nad morze choćby we wrześniu:)

Zapytaj swojego ginekologa

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy planujecie wakacje z maluchem za granicą w 2018 r? Chodzi mi o okres wakacyjny....
ja się waham..
My, jeśli oczywiście wszystko pójdzie po naszej myśli, wybieramy się w drugiej połowie sierpnia do Chorwacji :)

A co do latania to ginekolog (wtedy do innego chodziłam) nie zgłaszał żadnych obiekcji :) I na przełomie kwietnia i maja - byłam wtedy w 4 miesiącu ciąży - lecieliśmy do Rzymu, bez jakichkolwiek problemów :D

reklama
@Mecenasowa27 dlatego robi się postoje na karmienie przebranie malucha.

@KikaRika dlatego ja z moim dwu latkiem w takie podróże wybieram się na noc [emoji23] on śpi praktycznie cała noc wtedy a ja święty spokój mam bo on z tych nie lubiących jeździć autem :)
a mąż i tak woli jeździć w nocy niż w dzień. Mniejszy ruch i nie tracisz całego dnia na dojazd

A latać samolotem w 1 trymerrze można. Jedynie później od któregoś tygodnia linie lotnicze nie chcą wpuszczac

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Myśmy też nad morze jechali nocą, ale wracaliśmy w dzień.
Na Podkarpacie z kolei w zeszłym roku jechaliśmy w dzień, ale młoda dzielnie znosiła podróż nawet.
A teraz na sylwestra chcemy jechać nad morze to pojedziemy pociągiem (młoda je uwielbia) w nocy.

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry