reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U mnie też właściwie żadnych bóli. Piersi... po prostu czuję, że są :D trudno to nawet bólem nazwać- raczej takie wyczulenie na dotyk.

Hmm nieraz naprawdę wolałabym mieć jakieś konkretne ciążowe dolegliwości. Jak mnie ktoś kiedyś zapyta jak wspominam pierwszy trymestr ciąży, to nie wiem co odpowiem :D W sumie czuję się całkiem zwyczajnie.

Ciesz się ! Należysz do naprawdę nielicznych. Ja nie dość, że ból brzucha i pleców nie opuszcza to mdłości i brak apetytu mnie wykańcza :( Bardzo źle wspominam pierwszy trymestr.

reklama
To współczuję.
Mnie też już mdłości odpuściły, brzuch nie boli- trochę piersi czuje ale bólem bym tego nie nazwała :)
Czuje się bardzo dobrze, mam apetyt, wcinam wszystko.
Życzę Wam takiego samopoczucia:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ciesz się ! Należysz do naprawdę nielicznych. Ja nie dość, że ból brzucha i pleców nie opuszcza to mdłości i brak apetytu mnie wykańcza :( Bardzo źle wspominam pierwszy trymestr.

I właśnie z jednej strony cieszę się, ale z drugiej jednak martwię. :p Oczywiście miałam ból pleców na początku, uda i podbrzusze doskwierały, odczuwałam lekkie mdłości (nie, nie przeszkadzało mi to wcale w jedzeniu :D ) wzmożoną senność też zaliczyłam, ból głowy... Ale nawet jak to zbiorę wszystko do kupy to muszę stwierdzić, że czuje się ciągle super fizycznie. Cały czas też pracuję, ogarniam dom i naprawdę w sumie nic mnie nie ogranicza. Mam nadzieję, że taka moja uroda a nie powód do zmartwienia... :)

Mnie też piersi już raczej nie bolą, odczuwam tylko wrażliwość skutków. A dzisiaj wg USG zaczyna się u mnie 11tydzien :) ja Was dziewczyny podziwiam, że macie siłę na pichcenie różnych rzeczy.. Ja wracam do domu po pracy i marzę tylko o szybkim obiedzie i odpoczynku, który zwykle kończy się tym, że zasypiam :) mam nadzieję, że jak pójdę na L4 to będę miała więcej energii, bo już przynajmniej nie będę musiała wstawać o 6 :) teraz mam dodatkowo jeszcze studia podyplomowe w weekendy i 2 razy w tygodniu angielski, więc tego czasu na odpoczynek jest naprawdę niewiele..

też jem wszystko i zapachy nie przeszkadzają, tylko jeszcze

tak, ale na badania to całego dnia chyba nie przeznaczasz? u mnie w pracy po prostu zgłaszam i wychodzę na tyle ile potrzebuję, ale na pewno nie na cały dzień
Zależy od pracodawcy. Wg przepisów musi ci udzielić wolnego na czas wizyty więc możesz wyjść w trakcie pracy na badanie i wrócić z powrotem. U mnie pracodawca daje mi cały dzień wolny.
A nie masz w okolicy jakiegoś sklepu ze zdrową zywnością? Powinien być miód.
Chyba by się coś znalazło ale mam jeszcze w domu trochę miodu sklepowe to nie będę na razie kupować
Leżę w szpitalu z podejrzeniem kołki nerkowej. Ból nie do zniesienia fatalnie... Ale widziałam dzidzie ma prawie 8 cm więc tyle tylko że o nią się nie martwię a ja no jakoś przeżyję ;)
Zdrowiej szybciutko :-)
Dziewczyny kiedy mniej więcej zelżał Wam ból piersi?
Dzisiaj się obudziłam i nie boli tak jak zawsze więc od razu schiza... Trochę mi jeszcze brakuje do końca trymestru więc nie wiem, czy mogę tym sobie to tłumaczyć...
U mnie piersi w ogóle nie bolały ani nie urosły nawet i pół rozmiaru. Jedynie brodawek są wrażliwe.
Mecenasowa zapraszam do tykocina latem na święto miodu pitnego. Masa straganow i pelno miodu do wyboru.
W sumie nie daleko więc może w wakacje się wybierzemy. Chcieliśmy w tym roku na motorze jechać wakacjami zwiedzić zamek ale motor się zepsuł i czasu w sumie też nie było bo przygotowania do wesela. Więc może w przyszłym roku uda się i zwiedzić zamek i kupić miodek

Dziewczyny czy planujecie wakacje z maluchem za granicą w 2018 r? Chodzi mi o okres wakacyjny....
ja się waham..

Mój by w życiu się na to nie zgodził.
Nie wiem czy da się przekonać na wakacje 2019 i to w pl :p
Jestem ze Śląska i może uda się nam wyskoczyć nad morze :)

Mój by w życiu się na to nie zgodził.
Nie wiem czy da się przekonać na wakacje 2019 i to w pl [emoji14]
Jestem ze Śląska i może uda się nam wyskoczyć nad morze :)

No nasze dzieciaki będą malutkie w sezonie urlopowym ,ale w sumie mniej kłopotliwe.
Myśmy jechali nad morze z córką jak miała 7 miesięcy, więc nałożyło się to z rozszerzeniem diety, trzeba było zamawiać obiad pod nią żeby mogła coś dziubnąć. A z niemowlakiem mniejszy problem;)
Tylko dochodzi jechanie na drugi koniec Polski..

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hm...wakacje za granicą 2018 odpadają...2019 ...może wrzesień...zobaczymy jak się potoczy życie...dobrze że w tym roku zaliczylismy marcowa i wrześniowa wycieczke to mogę powiedzieć mojemu ze ta jedna była przyszłoroczna...

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry