reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Już ozdoby choinkowe? Szybko. Ale macie pewność, że zdążycie na czas ;)
Jako alternatywa polecam "suchą porcelanę" - skład to mąka ziemniaczana, soda oczyszczona i woda. Fajnie się z nią pracuje i jest śnieżnobiała.
o fajne.my też robimy różne rzeczy ż masy solnej ale o tym nie slyszalam. jakie proporcje? suszy się jak masę?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o fajne.my też robimy różne rzeczy ż masy solnej ale o tym nie slyszalam. jakie proporcje? suszy się jak masę?

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 szklanka sody oczyszczonej oraz 3/4 szklanki wody. Całość podgrzewamy do momentu, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję, umożliwiającą zabawę.
Wg niektórych przepisów dodaje sie jeszcze klej typu vikol. Ja robiłam bez i tez było oki.

Też jestem ciekawa, bo wszystkie przepisy które znalazłam są z klejem...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 szklanka sody oczyszczonej oraz 3/4 szklanki wody. Całość podgrzewamy do momentu, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję, umożliwiającą zabawę.
Wg niektórych przepisów dodaje sie jeszcze klej typu vikol. Ja robiłam bez i tez było oki.
A później suszy się w piekarniku czy samo zastyga?

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ogarniam tego forum - dlaczego nie mogę zrobić multicytatów? Zaznaczam te posty, które chcę zacytować, przy ostatnim klikam "odpowiedz" i w odpowiedzi wyskakuje mi tylko ten ostatni post. Co robię nie tak? Piszę na kompie.

normalnie załamka.weszlam u koleżanki na wage (w domu nie mam) + 5 kilo w 9 tyg. W takim tempie to ja skończę ż 50 na plusie ;). ż tym że same cycki to chyba ż 4 kilo. No i cały czas ruszam gęba bo mi niedobrze a jak jem to jest ok. :(

reklama
Do góry