reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Już ozdoby choinkowe? Szybko. Ale macie pewność, że zdążycie na czas ;)
Jako alternatywa polecam "suchą porcelanę" - skład to mąka ziemniaczana, soda oczyszczona i woda. Fajnie się z nią pracuje i jest śnieżnobiała.
o fajne.my też robimy różne rzeczy ż masy solnej ale o tym nie slyszalam. jakie proporcje? suszy się jak masę?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
o fajne.my też robimy różne rzeczy ż masy solnej ale o tym nie slyszalam. jakie proporcje? suszy się jak masę?

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 szklanka sody oczyszczonej oraz 3/4 szklanki wody. Całość podgrzewamy do momentu, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję, umożliwiającą zabawę.
Wg niektórych przepisów dodaje sie jeszcze klej typu vikol. Ja robiłam bez i tez było oki.

Też jestem ciekawa, bo wszystkie przepisy które znalazłam są z klejem...

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 szklanka sody oczyszczonej oraz 3/4 szklanki wody. Całość podgrzewamy do momentu, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję, umożliwiającą zabawę.
Wg niektórych przepisów dodaje sie jeszcze klej typu vikol. Ja robiłam bez i tez było oki.
A później suszy się w piekarniku czy samo zastyga?

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ogarniam tego forum - dlaczego nie mogę zrobić multicytatów? Zaznaczam te posty, które chcę zacytować, przy ostatnim klikam "odpowiedz" i w odpowiedzi wyskakuje mi tylko ten ostatni post. Co robię nie tak? Piszę na kompie.

normalnie załamka.weszlam u koleżanki na wage (w domu nie mam) + 5 kilo w 9 tyg. W takim tempie to ja skończę ż 50 na plusie ;). ż tym że same cycki to chyba ż 4 kilo. No i cały czas ruszam gęba bo mi niedobrze a jak jem to jest ok. :(

reklama
Do góry