reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wyobrażam sobie , że bycie w ciąży i posiadanie już dzieci musi być bardzo ciężkie... :) Mnie jeden dzień dał w kość... :p

@emer185 ja piję bardzo dużo wody, ze względu na kamień na nerce, takie zalecenie lekarza i tego staram się trzymać, bo jak przestanę to moze się znowu uaktywnić....

reklama
U mnie też ciągłe problemy z bakteriami w moczu (i przed ciążą i w ciąży) więc pije nawet więcej niż 2 litry bo już 3 razy musiałam brać antybiotyk. Nie wiadomo czy nie będę musiała brać antybiotyków przez całą ciążę (!). Zobaczymy po posiewie. Ciężko jest się przyzwyczaić ale pomocne są te wszystkie aplikacje przypominające o piciu wody. U mnie tatusiek spełniał tę rolę, ale pod jego nieobecność apka dwała radę. Szczególnie w pracy. Lekarz ma rację, pij wodę, to bardzooo ważne! Powodzenia ;)

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Zawsze jak Was tak czytam to podziwiam z całego serca mamusie w ciąży które mają już jednego szkraba, ba albo więcej!

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak byłam w ciąży z córką to była dziewczyna na forum, kt miała bliźniaki, między nimi i kolejnym dzieckiem miała jakoś 2 lata, może nie całe...
Takim dziewczyną dopiero podziw się należy...[emoji4]

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Witam was. Wczoraj miałam napływ energii i najpierw zrobilismy zakupy a później wysprzatalam dom od góry do dołu w najmniejszych zakamarkach a jeszcze ciasto zrobiłam Kinder country normalnie rewelacja :)
I mimo nie przespanej nocy w sumie już 5 z rzędu nie przespanych, bo synek przeziębiony to nie czułam się zmęczona wieczorem. Kupiliśmy wczoraj synkowi łóżko dorosłe mały zadowolony tylko zły był bo matka zapomniała materac zamówić i dzisiaj jedziemy po niego i oduczam go spania że mną. W ostatnim tygodniu odpampersowalam go a był z tym od dawna problem bo był psychicznie zablokowany.
Jeszcze robiłam porządki w ciuchach synka za małe odkladalam na bok i doszłam do wniosku,że będziemy musieli do kupić jakąś szafkę dla małej na rzeczy bo w tej jednej nawet jak się upre to się nie pomieszcza
Malutka już fika co raz to bardziej i czuje ja często kolo pempka.
@maćku ja w pierwszej ciąży tylam po 4kg na miesiąc i lekarka nie robiła ż tego powodu problemów. Nie musiałam odstawiac słodyczy w sumie ja ich praktycznie nie jadłam.
Co do obkurczajacej się macicy to po pierwszym porodzie jakoś nie specjalnie to odczuwalam mam nadzieję że teraz tak samo będzie :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Łącze się w bólu....Ja wczoraj w końcu wylądowałam na pogotowiu, kaszel tak potworny że słowa nie dało się wydusić z siebie . Dobrze trafiłam bo jest tam oddział ginekologiczny i lekarz który mnie badał poszedł na oddział zapytać co bezpiecznego mi przepisać, dostałam antybiotyk Amotaks i dziś jest lepiej ....Ale katar nie odpuszcza:( A jutro mam połówkowe.
Musimy to przeżyć.
Zdrowia dla Ciebie i maleństwa:)

Teściowej koleżeńska jest pielęgniarka i leczy sie takimi ziołowymi sposobami i pow żeby zaparzyć oregano i wypić ochydnym podobno ale pomaga a na katar napad z rumianku o ile się nie myśle. Wieczorem bd u niej będę robić bo my remont mamy w Donu i dziś się wyprowadzany a jeszcze spakować trzeba jeden pokój a ja nie mam siły

Dziewczyny a jak to u Was jest z ruchami maleństwa? Czujecie codziennie czy np macie takie zastoje, że cały dzień nic a na drugi dzień coś tam czuć albo szaleje jak gdyby nigdy nic ;)
Bo ja np we wtorek i środę czułam bardzo mocne kopniaki nawet i cały dzień, nieważne czy leżałam czy siedziałam a od wczoraj właściwie nic, nie zależy to od zjedzenia czegoś ani nic. Od kiedy te ruchy powinny być takie regularne?
Tak myślałam że może jest tak ułożony, że kopie mnie nie w brzuch a od strony pleców i dlatego nie czuć?

Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli :-) :)

To moje pierwsze dziecko wiec niestety nie wiem jak jest z regularnością, mój maluszek kopie zwykle rano i wieczorem. Myślę, że nie ma sie czym zamartwiać, wystarczy czekać. [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie też nie jest to regularnie póki co. Często kopie po jedzeniu niekoniecznie słodkiego. I zwykle wieczorem jak już leżę to rozpoczyna hasanie w brzuszku. Czasem czuje mocniej czasem słabiej. Nie wiem od czego to zależne.

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

Teściowej koleżeńska jest pielęgniarka i leczy sie takimi ziołowymi sposobami i pow żeby zaparzyć oregano i wypić ochydnym podobno ale pomaga a na katar napad z rumianku o ile się nie myśle. Wieczorem bd u niej będę robić bo my remont mamy w Donu i dziś się wyprowadzany a jeszcze spakować trzeba jeden pokój a ja nie mam siły

Właśnie muszę sobie napar z rumianku zrobic:)
Oj współczuję Ci i mam nadziej że czym prędzej się położysz i odpoczniesz

reklama
Dziewczyny a jak to u Was jest z ruchami maleństwa? Czujecie codziennie czy np macie takie zastoje, że cały dzień nic a na drugi dzień coś tam czuć albo szaleje jak gdyby nigdy nic ;)
Bo ja np we wtorek i środę czułam bardzo mocne kopniaki nawet i cały dzień, nieważne czy leżałam czy siedziałam a od wczoraj właściwie nic, nie zależy to od zjedzenia czegoś ani nic. Od kiedy te ruchy powinny być takie regularne?
Tak myślałam że może jest tak ułożony, że kopie mnie nie w brzuch a od strony pleców i dlatego nie czuć?

Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli :-) :)

U mnie ruchy wyczuwalne są codziennie, ale nie o stałych porach. Za to czuję go coraz mocniej i brzuch się porusza w miejscach gdzie bardziej dokazuje. Jutro kończę 21tc :)

Do góry