reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Chodzi oczywiście o syrop P*enalen.
No właśnie wiem że kiepski skład, ale mi autentycznie pomaga. Każdemu co innego pewnie.

A z macicą mam nadzieję, że będę miała tak jak Ty piszesz. Chociaż mało prawdopodobne bo u mnie w rodzinie wszystkie miały ból bardziej odczuwalny niestety [emoji17]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
*spam*** to jak dla mnie fenomen z kategorii chwytow marketingowych.
Czosnek, czarna porzeczka, Malina, witamina C.

Nie lepiej kupic soki naturalne w jakims eko sklepie, zrobic termos herbaty - dodac imbiru i miodu i popijac?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny które są pod opieką endokrynologa mam pytanie jaką oni Wam normę TSH w ciąży podają? Bo wiem że zdania są podzielone...

Wiem że dawno temu o tym rozmawiałyśmy, ale potrzebuje na świeżo porady.
Mam przyjaciółkę w ciąży, kt poleciłam zrobić TSH przy okazji innych badań i ono wyszło jakoś 2 teraz nie wiem czy równo czy z drobnym haczkiem.
Jej gin nie zwróciła na to uwagi.
A ja jej powiedziałam że 1- 1,5 to norma w ciąży, oczywiście zależy od lekarza, bo niektórzy do 2 zalecają..
Na ten przykład ja teraz skontrolowałam, bo miałam to w styczniu robić, wynik mam 2 z drobnym haczkiem i moja dr zwiększyła mi dawkę euthyroxu

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Mi ginekolog i endokrynolog mówili, że w pierwszym trymestrze powinno być do 2,5, a w drugim i trzecim do 3. No i zawsze trzeba też sprawdzać w ciąży ft4, bo tsh może być fałszywie zaniżone. U endokrynologa byłam na początku na konsultacji u dobrego profesora, więc mam nadzieję, że wie co mówi. Z tego co gdzieś czytałam, to jak już przed ciążą się brało euthyrox, to wtedy przy niższym wyniku lekarz może zalecić zwiększenie dawki niż u kobiety, która nigdy go nie brała, może stąd te rozbieżności.

witajcie dziewczyny. Jestem właśnie po swojej wizycie połówkowej, malec wg usg i om ma 20tyg 4 dni,
waży 380g i ma 18 cm. Przez całe badanie leżał sobie na brzuszku i bawił się dłońmi. Ogólnie wszystko jest w porządku i w normie, poza tzw bright spotem w komorze serca. Lekarz powiedział,że nie jest to nic złego, żadna to wada i powinno się wchłonąć. Uspokajał mnie i wydawał się być pewny tego, że wszystko ok. Ale trochę,że tak powiem "sram po gaciach..." Miała,któraś z Was z tym bright spotem do czynienia?
Udanego wieczoru.

witajcie dziewczyny. Jestem właśnie po swojej wizycie połówkowej, malec wg usg i om ma 20tyg 4 dni,
waży 380g i ma 18 cm. Przez całe badanie leżał sobie na brzuszku i bawił się dłońmi. Ogólnie wszystko jest w porządku i w normie, poza tzw bright spotem w komorze serca. Lekarz powiedział,że nie jest to nic złego, żadna to wada i powinno się wchłonąć. Uspokajał mnie i wydawał się być pewny tego, że wszystko ok. Ale trochę,że tak powiem "sram po gaciach..." Miała,któraś z Was z tym bright spotem do czynienia?
Udanego wieczoru.
Sporego masz maluszka [emoji4]

Rozumiem zamartwianie się. Mój maluch na genetycznym miał za duża przezierność i też nie dawało mi to spokoju. Ale już na połówkowym okazało się że jest wszystko w porządku. Więc trzymam kciuki.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Sobotni wieczór a ja padam na twarz :) Pół dnia spędziłam z prawie dwuletnim chrześniakiem, było co robić. Ale jest przekochany, a jak cioci na do widzenia dał buziaczka to ohhhh..... <3
Miałam dziś trochę dzień rozpusty... Jadłam na obiad zupkę ogórkową, potem gołąbki i jeszcze na poprawkę serniczek :D Mam już też względne pojęcie co będzie do kupienia dla dzidzi, lista mocno się skurczy ;) Bo naprawdę wiele będę miała od nich, zwłaszcza jeśli chodzi o ciuszki. I sporo dobrych rad z kupowaniem czego się wstrzymać :)

No pewnie rana była bardziej dotkliwa niż ta obkurczające się macica..
A po porodzie sn tego bólu nie ma, więc ta macica jest bardziej odczuwana.
Tak na babski rozum mi się wydaje... [emoji12]

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

A to już kwestia indywidualna. Ja jestem po dwóch cc i powiem szczerze, że cesarki znosiłam świetnie, bólu rany prawie nie czułam, za to obkurczającą macicę bardzo :p

Udanego wieczoru.

Syn z pierwszej ciąży miał bright spot widoczny do końca ciąży. W trakcie ciąży miał robione echo serca, wyszło ok, po porodzie ponownie i tez wszystko dobrze, żadnych problemów z serduszkiem :)

W ogóle byliśmy dzisiaj kupić młodemu fotelik oraz pokazać łupinkę specjaliście, żeby ocenił czy kolejne dziecko bezpiecznie pojeździ. Łupinka daje radę, a dla starszaka wybraliśmy RWF Britax Max Way. Polecam, bardzo wygodny, młody zadowolony, a przy tym jest stosunkowo wąski, więc trzeci fotelik wejdzie bez problemu ;)

Dziewczyny no muszę się Wam czymś pochwalić![emoji7] właśnie wróciłam ze spodka [emoji7]
Tydz temu rocznicowy wypad, dzisiaj z mamą, mężem i treściami - świąteczny prezent od nas, 89 zl za os i bylo na prawdę czadersko [emoji7]
Muzyka filmowa Hansa Zimmera - komu nieznane nszwisko to pewnie skojarzy filmy, do których skomponował muzykę: Piraci z Karaibów, Król Lew, Gladiator, Incepjca, Interstelar, Kod da Vinci, Pearl Harbour, Batman, Sherlock Holmes i wieeeele wiele innych, ale nie o tym chciałam.
Na Królu Lwie młody tak zaczął fikać, że sama nie mogłam w to uwierzyć! Podwójne emocje - cudowna muzyka na żywo i młody w brzuchu (to pierwsze TAK WYRAŹNE akrobacje) [emoji16][emoji7][emoji173]
No zapamiętam ten koncert chyba na całe życie [emoji7]
Cały dzień zakręcony więc jutro Was nadrabiam [emoji16] dobrej nocki [emoji173]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dziewczyny no muszę się Wam czymś pochwalić![emoji7] właśnie wróciłam ze spodka [emoji7]
Tydz temu rocznicowy wypad, dzisiaj z mamą, mężem i treściami - świąteczny prezent od nas, 89 zl za os i bylo na prawdę czadersko [emoji7]
Muzyka filmowa Hansa Zimmera - komu nieznane nszwisko to pewnie skojarzy filmy, do których skomponował muzykę: Piraci z Karaibów, Król Lew, Gladiator, Incepjca, Interstelar, Kod da Vinci, Pearl Harbour, Batman, Sherlock Holmes i wieeeele wiele innych, ale nie o tym chciałam.
Na Królu Lwie młody tak zaczął fikać, że sama nie mogłam w to uwierzyć! Podwójne emocje - cudowna muzyka na żywo i młody w brzuchu (to pierwsze TAK WYRAŹNE akrobacje) [emoji16][emoji7][emoji173]
No zapamiętam ten koncert chyba na całe życie [emoji7]
Cały dzień zakręcony więc jutro Was nadrabiam [emoji16] dobrej nocki [emoji173]

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Zazdroszczę Ci tego koncertu :) faktycznie zapamiętasz go na zawsze:)

reklama
Kupiłam syrop. I do psikania na gardło.. pije miód czosnek mleko.. pije herbatę z sokiem malinowym i cytryna bądź miód K cytryna łyżeczka miód jem.. i h** coraz gorzej e kocy myślałam ze się uduszę powaga tak mam nis zapchany ... muszę sb jakaś inchalscje zrobić :hmm:

Do góry