reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Witam Was w niedzielnym poranek. My już niestety w domu. To co dobre szybko się kończy i tydzień w gorach zleciał niesamowicie szybko. Mój 5-cio latek nauczył się jeździć na nartach. Jestem z niego mega dumna. Kojarzę że pisalyscie ostatnio o tyciu w ciąży ja mam ok 7 kg ma +. Odżywiam się racjonalnie. Jem co 3 godziny. Ograniczam słodkie w przeciwieństwie do pierwszej ciąży A waga i tak rośnie. Chyba nie ma reguły A tak wygląda mój brzusio. Dziś rozpoczynam 23tc a jutro połówkowe :-)

Załączniki

• received_1803149936426697.jpeg
    received_1803149936426697.jpeg
    130,8 KB · Wyświetleń: 115
reklama
Sobotni wieczór a ja padam na twarz :) Pół dnia spędziłam z prawie dwuletnim chrześniakiem, było co robić. Ale jest przekochany, a jak cioci na do widzenia dał buziaczka to ohhhh..... <3
Miałam dziś trochę dzień rozpusty... Jadłam na obiad zupkę ogórkową, potem gołąbki i jeszcze na poprawkę serniczek :D Mam już też względne pojęcie co będzie do kupienia dla dzidzi, lista mocno się skurczy ;) Bo naprawdę wiele będę miała od nich, zwłaszcza jeśli chodzi o ciuszki. I sporo dobrych rad z kupowaniem czego się wstrzymać :)
A pomyśl że niektóre z nas mają na co dzień dzieci w podobnym wieku..[emoji12]

Witam Was w niedzielnym poranek. My już niestety w domu. To co dobre szybko się kończy i tydzień w gorach zleciał niesamowicie szybko. Mój 5-cio latek nauczył się jeździć na nartach. Jestem z niego mega dumna. Kojarzę że pisalyscie ostatnio o tyciu w ciąży ja mam ok 7 kg ma +. Odżywiam się racjonalnie. Jem co 3 godziny. Ograniczam słodkie w przeciwieństwie do pierwszej ciąży A waga i tak rośnie. Chyba nie ma reguły A tak wygląda mój brzusio. Dziś rozpoczynam 23tc a jutro połówkowe :-)
U mnie również 7 na plusie, a odżywiam się książkowo, słodyczy nie jem w ogóle i nigdy nie jadłam. Więc nie ma reguły, faktycznie

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam syrop. I do psikania na gardło.. pije miód czosnek mleko.. pije herbatę z sokiem malinowym i cytryna bądź miód K cytryna łyżeczka miód jem.. i h** coraz gorzej e kocy myślałam ze się uduszę powaga tak mam nis zapchany ... muszę sb jakaś inchalscje zrobić :hmm:

Łącze się w bólu....Ja wczoraj w końcu wylądowałam na pogotowiu, kaszel tak potworny że słowa nie dało się wydusić z siebie . Dobrze trafiłam bo jest tam oddział ginekologiczny i lekarz który mnie badał poszedł na oddział zapytać co bezpiecznego mi przepisać, dostałam antybiotyk Amotaks i dziś jest lepiej ....Ale katar nie odpuszcza:( A jutro mam połówkowe.
Musimy to przeżyć.
Zdrowia dla Ciebie i maleństwa:)

Zawsze jak Was tak czytam to podziwiam z całego serca mamusie w ciąży które mają już jednego szkraba, ba albo więcej!

Ja tak samo podziwiam i medale się należą:)
Teraz przy chorobie nie mam sił na nic , a Wy w chorobie czy nie musicie się jeszcze dzieciakami zająć i sobą.

Ostatnia edycja:
Podczytuję Was cały czas, ale do tej pory nie miałam czasu żeby pisać, bo wyjechaliśmy z rodzicami i Stasiem na taki nieplanowany wypad weekendowy do Wiednia - jestem po raz kolejny zakochana w tym mieście! :D Nie wykluczam, że kiedyś chciałabym tu zamieszkać! :)
Co prawda wczoraj pod wieczór myślałam że umrę jak tak spacerowaliśmy, jedliśmy i dalej spacerowaliśmy po centrum - nie dość że najadłam się za wsze czasy to zrobiliśmy na tych spacerkach 8km, więc i nogi mi odpadały i co jakiś czas musiałam gdzieś usiąść ;) Ciąża nie sprzyja zwiedzaniu ;)

U mnie również 7 na plusie, a odżywiam się książkowo, słodyczy nie jem w ogóle i nigdy nie jadłam. Więc nie ma reguły, faktycznie

No nie ma reguły :) Ja potrafiłam w okresie mdłości żyć na czekoladzie cały dzień. Teraz też często jem słodycze, czasem pizza, lody..Książkowo się nie odżywiam a doszłam do wagi sprzed ciąży.
Najpierw schudłam 3kg a teraz wróciłam do wagi swojej.

Ja już też mam ok 7 na plusie i na piątkowej wizycie dostałam OPR od gina, że przytyłam 4 kg w miesiąc. I powiedział, że te kołatania serca mogą być właśnie przez to. Więc szlaban na słodycze (choć nie jadłam ich jakoś szczególnie dużo). I choć nie jestem jakoąś wyjątkową fanką słodyczy to jak pomyślę, że nie moge ich jej ogarnia mnie wielką ochota :D
Brzuch juz mam tak duży, że zaczyna mi przeszkadzać np. przy goleniu nóg ;)

Jeśli chodzi o bóle kurczącej się macicy to po pierwszej ciąży nic nie bołało, dopiero przy drugiej. Trochę strach, że po 3 może bardziej gorzej...

reklama
Dziewczyny a jak to jest u Was z piciem wody? Wczoraj na połówkowych lekarz mnie delikatnie upomniał ze powinnam pic dużo więcej wody, minimum 2l. Dzis spróbuje tyle wypić choć wiem ze łatwo nie bedzie [emoji23]
Miłej niedzieli!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry