reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

U mnie póki co brak linii i pępek wklęsły ale bardziej widoczny ( mam nadzieję że tak zostanie bo brzydzą mnie trochę te wystające pępki :szok: )
Kupiłam sobie dziś w auchanie hantelki 0,5kg, przydadzą się do ćwiczeń, mam nadzieję że dam radę bo i bez nich mi ciężko hihi ;) jak coś to właśnie w auchanie są ładne body w trojpakach za 25 zł, i takie przez głowę i rozpinane po całości. Były i po 5,70zl z fajnymi napisami ale już gorszą jakość.

reklama
Ja tej lini nie mam i w pierwszej ciąży też nie miałam. Pępek wklesly tylko trochę plytszy i w poerwszej ciąży też mi nie odstawal pępek.
Mnie boli co jakiś czas z prawej strony brzucha. I e nocy czasami twardnieje mi brzuch.
Samopoczucie mam całkiem dobre nie mam co narzekać. Dzisiaj szylam przez pół dnia ciuszki dla malutkiej i dla siebie parę spódnic bo w szafie pustka.
Jedynie ci mnie dopadło a mi przeszkadza to problemy że spaniem.. budze się w nocy i spać nie mogę. A do mojego polowkowego równo 2 tygodnie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ktoś wspominał o stelażu wózka żeby można było ustawić dziecko przodem do kierunku jazdy jak i tyłem, z tego co dowiedziałam się kupując wózek to teraz wszystkie spacerówki można przepiac w dowolnym kierunku jazdy :-)

U mnie pępek jest trochę plytszy niż przed ciąża a linia pojawiła się już dawnooo :-)

Ja też jestem ciekawa kiedy urodzę. Pierwszy poród 9 dni po terminie, drugi 3 dni po, a teraz też ze 3 dni po mogłabym rodzić, żeby już po zakończeniu roku szkolnego było :p:p:p

Ja synka urodziłam 5 dni po terminie więc nie liczę na szybsze rozwiązanie. Termin na 16 a fajnie by było jakbym urodziła 11 to nasza rocznica ślubu :) A 7 znowu siostra ma urodziny

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę mnóstwa dziś coś brzuch bolitzn na wysokości pępka może ciut wyżej z prawej strony ale to taki dziwny ból takie kłucie bardziej...

Ja też mam latwiejszy dostęp do pępka :D
A linii nie mam jeszcze, przy synku miałam juz w tym tygodniu.
Ja jeżeli pójdzie zgodnie z planem rodzę w terminie ( 2 dni przed ) 22.06
Ale nie wiadomo jak to się potoczy, życzę sobie w tym terminie, bo mój mąż dopiero urlop dostanie :D

u mnie linii jeszcze brak, a pępek zrobił się mniej wklęsły, ale nie jest jeszcze wypukły :)

byłam dziś szybkiej wizycie u gina i strasznie się cieszę, bo krzywa cukrowa wyszła dobrze i nie będę musiała badania powtarzać i morfologia mi się poprawiła :):):)

Dziewczyny, a ma któraś z Was ZNOWU wzdęcia? :( Ja miałam na początku ciąży, potem cudownie minęły, żeby dopaść mnie ze zdwojoną mocą dwa tygodnie temu :( Koszmar nad koszmary, bo pod pępkiem macica, a cała góra to jedno wielkie wzdęcie - nawet nie umiem powiedzieć czy dół brzucha, czy góra jest twardsza... nawet kurcze odbija mi się, czego nie miałam jeszcze nigdy w życiu :( Strasznie zmęczona tym jestem :(

reklama
Dziewczyny, a ma któraś z Was ZNOWU wzdęcia? :( Ja miałam na początku ciąży, potem cudownie minęły, żeby dopaść mnie ze zdwojoną mocą dwa tygodnie temu :( Koszmar nad koszmary, bo pod pępkiem macica, a cała góra to jedno wielkie wzdęcie - nawet nie umiem powiedzieć czy dół brzucha, czy góra jest twardsza... nawet kurcze odbija mi się, czego nie miałam jeszcze nigdy w życiu :( Strasznie zmęczona tym jestem :(
Mi też wróciły wzdęcia też ok 2 tygodni temu ...I brzuch twardy wieczorem...od tygodnia biorę 2*nospe i magnez....ale nie widzę zbytniej poprawy...
Jeszcze dostałam to samo żelazo co wy i zastanawiam się kiedy to brać...niby z pożądnym posiłkiem A ja rano/wieczór magnez więc odpada bo muszą być przynajmniej 2 godziny różnicy między mg i fe a w obiad witaminy ech chyba będę jadła w obiad ...

Do góry