reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja też cierpię na wzdęcia :( na początku suszone śliwki pomagały ale teraz już jest totalna katastrofa. A jakie witaminy w ogóle zażywacie? Ja biorę taki kompleks witamin dla kobiet w ciazy od początku, ale teraz lekarz mi przepisał dodatkowo asmag forte na twardniejący brzuch i kazał suplementowac żelazo (mam niedobór, położna w Szwecji kazała jeść szpinak...). I teraz nie wiem czy brać to wszytko? Niby w tamtym kompleksie jest wszystko ale widocznie za mało skoro mam niedobory. A z drugiej, nie chce się faszerowac tyloma pigułkami dziennie.

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi też wróciły wzdęcia też ok 2 tygodni temu ...I brzuch twardy wieczorem...od tygodnia biorę 2*nospe i magnez....ale nie widzę zbytniej poprawy...
Jeszcze dostałam to samo żelazo co wy i zastanawiam się kiedy to brać...niby z pożądnym posiłkiem A ja rano/wieczór magnez więc odpada bo muszą być przynajmniej 2 godziny różnicy między mg i fe a w obiad witaminy ech chyba będę jadła w obiad ...

żelazo na obiad pychotka, polecam ;) sama też tak biorę :)

Ja też cierpię na wzdęcia :( na początku suszone śliwki pomagały ale teraz już jest totalna katastrofa. A jakie witaminy w ogóle zażywacie? Ja biorę taki kompleks witamin dla kobiet w ciazy od początku, ale teraz lekarz mi przepisał dodatkowo asmag forte na twardniejący brzuch i kazał suplementowac żelazo (mam niedobór, położna w Szwecji kazała jeść szpinak...). I teraz nie wiem czy brać to wszytko? Niby w tamtym kompleksie jest wszystko ale widocznie za mało skoro mam niedobory. A z drugiej, nie chce się faszerowac tyloma pigułkami dziennie.

ja też biorę witaminy, które mają żelazo i dodatkowo samo żelazo. widocznie te witaminy które bierzemy + żelazo z jedzenia to za mało i trzeba wtedy jeszcze ekstra suplementować.
BTW, szpinak wcale nie ma tak dużo żelaza, jak się powszechnie uważa że ma :) dodatkowo najlepiej przyswajalne jest żelazo z produktów odzwierzęcych, czyli mięsa

Ostatnia edycja:

Ewa ja biorę duphavit a na twardniejący brzuch slow mag, to jest magnez o przedłużonym uwalnianiu, a do tego jest lekiem a nie suplementem diety..
Pan tabletka o tym pisał, wystawiałam dzisiaj link

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pępek mam nadal normalny, ale może to ze względu na warstwę "tluszczyku" :) linii na brzuchu nie mam. A z witamin to biorę Omegamed Optima DHA, Magne B6 i jeszcze lek wzmacniający żyły, gdyż jestem w grupie ryzyka, jeśli chodzi o żylaki..

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

panoszą się te wirusy ostatnio :( mnie właśnie chyba coś rozkłada, bo gardło mnie zaczęło boleć i z nosa lecieć :( oby na przeziębieniu się skończyło...

Ja biorę Prenatal Duo, wybrałam je ze względu na 600 mg DHA, magne b6 2 razy dziennie i do tego euthyrox 50 i luteine 2 razy dziennie. Mam nadzieję, że na następnej wizycie lekarz odstawi mi luteinę, bo mam jej już dosyć, co jakiś czas robią mi
się podrażnienia od niej...

reklama
Do góry