reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Już jestem zmęczona....Tym wszystkim....fakt mogłam się od razu zapisać do specjalisty tak jak poprzednio...
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

Idź do innego i się nie stresuj zresztą teraz chyba masz jakąś wizytę nie ?

9ewnqqmzi7le71mi.png

reklama
A czy do tego stelaża można podłączyć fotelik z auta , jeśli tak to z jakich np czy z większości?

A co z kolorem?
Im ciemniejszy tym b funkcjonalny... Ale kurde w lecie taki ciemny też nie bardzo:/ co myślicie?

9ewnqqmzi7le71mi.png
od jakiegoś czasu szalenie modne są szare wózki, lub szare z jakimś kolorem, wszystkie moje sąsiadki mają takie. na ich tle mój ciemnobrązowy niemodny trójkołowiec wygląda dziwnie :D ale ja wózka nie mam zamiaru kupować, jest w b. dobrym stanie po dwójce, kompatybilny ze spacerówką i fotelikiem, więc trzecie "dojedzie" ten co jest i tyle

jedna moja sąsiadka ma wózek Camarelo i bardzo sobie chwali, m.in. za to że ma ściągane koła - przyjeżdża ze spaceru, zmienia koła i może używać w środku. moim zdaniem fajna opcja na początku, jak dziecko jeździ w gondoli

Ostatnia edycja:
hi, ja się urlopuję właśnie, siedzę z rodzinką w ciechocinku, bo i tak musiałam wykorzystać część urlopu tegorocznego, bo u nas płacą wczasowe, a dodatkowa gotówka zawsze się przyda, zwłaszcza jak podliczę ile nam tu pójdzie :)
mało korzystam z zabiegów, ale staram sie odpoczywać i spacerki uskuteczniam. Pierwsze dni, to miała straszną aklimatyzację, ledwo ciągałam nogami, i tylko bym spała, a dziś juz 4 dzień i jest fajnie, nawet znalazłam czas by komputer odpalić :) i teraz próbuję Was nadrabiać wsuwając ciasto z wiedeńskiej :) kto był i jadł to wie o czym piszę :)

ja osobiście nie polecam takich zestawów, kupiłam podobny w pierwszej ciąży i użyłam z tego tylko szczotkę do włosów... termometr do mierzenia temperatury dziecku lepiej kupić porządny, te w zestawach nie są. podobnie z odciągaczem do noska - lepsza frida lub katarek. termometr do mierzenia temperatury wody zbędny moim zdaniem (wystarczy łokieć :)) a tymi nożyczkami to nie umiałam obcinać paznokci (ona strasznie tępe są), obcinałam swoimi

kosmetyczka najlepsza z tego wszystkiego ;)
potwierdzam, ze termometr do wody jest zbędny. Nastawialiśmy temp wody zgodnie z termometrem i to było do de, bo mała strasznie płakała. okazało się, że dla niej to było za zmno i najlepiej to było sprawdzić łokciem.
A i termometr dla dziecka niewłaściwy.

AgaRS90 pisalas ze jestes nauczycielka w przedszkolu. Moglabys powiedziec jak to wyglada z pensja na zwolnieniu? Co z dodatkiem motywacyjnym, wychowawczym no i czy koncowo pensja jest wyzsza czy nizsza? Bede wdzieczna jak znajdziesz chwilke na odpowiedz :) jak wolisz to mozesz w prywatnej wiadomosci, dziekuje bardzo :)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! :) Chyba będzie sporo chłopczyków u nas.
I zazdroszczę wszystkim odczuwanych ruchów dziecka. Tak, ja też się nie mogę doczekać :D Zwłaszcza, że brzuch mam niewielki więc marzy mi się jakiś namacalny dowód na to, że to dzieciątko tam JEST :D Daję sobie jednak jeszcze ze dwa tygodnie bez stresa, a potem zacznę świrować ;)

Co do wózków i kolorów to tez się czaję na szary- najbardziej uniwersalny mi się wydaje, a poza tym szary i biały to moje ulubione kolory. Mój mąż jest przerażony, że nasze dziecko innych kolorów nie będzie rozróżniało chyba :D

Just&yna- nie łam się, ale faktycznie dla własnego świętego spokoju umówiłabym się jeszcze z innym lekarzem.

reklama
AgaRS90 pisalas ze jestes nauczycielka w przedszkolu. Moglabys powiedziec jak to wyglada z pensja na zwolnieniu? Co z dodatkiem motywacyjnym, wychowawczym no i czy koncowo pensja jest wyzsza czy nizsza? Bede wdzieczna jak znajdziesz chwilke na odpowiedz :) jak wolisz to mozesz w prywatnej wiadomosci, dziekuje bardzo :)
Dodatki wszystkie mi zabrali - mam gołą stawkę choć trochę wyższa niż przed l4. Nie odebrałam jeszcze pasków, pojadę w pon z l4 to odwiedzę księgową i dam Ci znać:))

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry