reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Wydaje mi się, że jak coś jest nie tak to lekarz powienien o tym poinformować pacjentkę. Nie ma chyba prawa zatajać informacji o zdrowiu dziecka?
Być może nie miał pewności co do płci i wolał nie mącić Wam w głowie :)
Ale na USG połówkowym lekarz powinien ocenić prawidłowość narządów płciowych, więc jak mógł nie być pewien? Na tym etapie ciąży, na porządnym sprzęcie nie powinien nie być pewie... Pewien może nie być "normalny" lekarz na zwykłym USG, ale taki, kt wykonuje połówkowe powinien to ocenić. Nie chodzi o poznanie płci, ale o ocenienie czy narzady są dobrze wykształcone.
Więc nie dziwie się Justynie że ma wątpliwości, tym bardziej że żadnych papierów z badania nie dostała..

reklama
O jakich książeczkach piszecie? Coś mi umknęło.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
O książeczkach kontrastowych, dostępnych też w innych sklepach, czy na necie, ale w biedrze są średnio po 5zl..[emoji4]

Niemowlęta i małe dzieci widzą tylko wyraźne kontrasty, dlatego czarno białe książki i zabawki są dla nich najbardziej odpowiednie, ew jeszcze do tego mogą dochodzić ostre kolory jak np czerwony.

Aaa. To mam[emoji4] Dwie i w sumie tyle mi wystarczyło[emoji4]

Z innymi kolorami to chyba po 6 mcu jeśli dobrze pamiętam

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Melduje się i ja po polowkowym :)
wszystko ok, dzieciak zdrów, potwierdzony chłopak :D
@AgaRS90 gratulacje chłopaka! :)
@Just&yna ja dostałam cały opis badania, wymiary, opis narządów wewnętrznych plus bonus zdjęcia i film z badania. Dziwne te Twoje polowkowe, tez bym spróbowała u innego lekarza na Twoim miejscu, dla pewności

nie miałam na myśli zatajenia informacji, tylko o wybadanie tego co powinno być zbadane na tym etapie. może rzeczywiście lekarz nie miał pewności co do płci, choć dobry specjalista z porządnym sprzętem nie powinien mieć z tym problemu
To prawda. Płeć jest w zasadzie drugorzędna, ważniejsze są parametry świadczące o prawidlowym rozwoju dziecka.
Jak by mnie lekarz tak potraktował i nic mi nie dał, to bym poszła do innego.

Dokładnie, a to prywatny Cię tak potraktował? Masakra
Tak jak dziewczyny mówią to chodzi o prawidłowy rozwój dziecka - narządów dlatego musi się im lepiej przyjrzeć

9ewnqqmzi7le71mi.png

Melduje się i ja po polowkowym :)
wszystko ok, dzieciak zdrów, potwierdzony chłopak :D
@AgaRS90 gratulacje chłopaka! :)
@Just&yna ja dostałam cały opis badania, wymiary, opis narządów wewnętrznych plus bonus zdjęcia i film z badania. Dziwne te Twoje polowkowe, tez bym spróbowała u innego lekarza na Twoim miejscu, dla pewności
Gratuluję [emoji173]
Mój synuś [emoji7]
1515702925-9a0e076b7f39bdfe-aaaaaa.jpeg

1515702930-2c44ce71d528f920-aaaaaa.jpeg

1515702944-81e2b9ce97b725c2-aaaaaa.jpeg

9ewnqqmzi7le71mi.png

Już jestem zmęczona....Tym wszystkim....fakt mogłam się od razu zapisać do specjalisty tak jak poprzednio...
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

reklama
Już jestem zmęczona....Tym wszystkim....fakt mogłam się od razu zapisać do specjalisty tak jak poprzednio...
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

Ja też nie mam kartki z tym wszystkim.. sprawdzał wszystko przy nas opisał i tyle... choć to chyba jeszcze połówkowe nie było bo dziecko 16t4d ciąża 18tydz a jak opisywał wymiary to wszystko na 16tydzien mówił... No i sprawdzał wszystkie narządy jak przy polowkowym.
Kolejna wizyta za 4tyg to to zapytam o ten opis

9ewnqqmzi7le71mi.png

Do góry