reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

reklama
@ZUZA.80 3 szklanki?? Teraz przez te moje kamienie na nerkach jestem zmuszona wypijać co najmniej 2 litry dziennie albo i więcej. Ale tak 2 litry daje radę, jeszcze zima więc tym mniej chce się pić.
Zbieram się do lekarza :)
no 3 szklanki wody, co w tym dziwnego zimą? oprócz tego piję inne rzeczy, więc do 2 - 2,5 litra płynów dziennie spokojnie dociągnę ;) jak swego czasu chodziłam do dietetyczki, to mi tłumaczyła, że w tym dziennym spożyciu wody chodzi o total płynów, a nie tylko samej wody. herbata, soki czy zupa to też woda przecież

powodzenia u lekarza!

Ja już w poczekalni, normalnie mam stres przed tymi prenatalnymi aż żołądek mnie ściska, trzymajcie kciuki :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dziewczyny dzisiaj jestem zla... mieszkam z babcia, ktora chodzi o balkoniku i z tego powodu nic nie robi wiadomo.. babcia mieszka na parterze a ja z narzeczonym i tata na pietrze.. w zeszlym tygodniu wysprzatalam caly parter juz z mysla o swietach, pomylam okna, odsuwalam szafy i meble.. narobilam sie jak glupia a dzisiaj przyjeżdża jej corka i bierze sie za sprzatanie, wszystko poprawia i wyciera.. :/ zaraz chyba wyjdę z siebie...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już po wizycie, wszystko super ryzyko bardzo małe, dzieciątko ma już 7,5 cm, serce bije jak dzwon, wiercilo się okropnie i pokazywało dupke lekarz się śmiał że go nie lubi nadal nie wiem jaka płeć ale czuję że chłopak :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

@myllenne ciesz się ze tak fajnie masz w Belgii jak trafisz do szpitala nie ważne z czym po co i na co za każdym razem przychodzi faktura do zapłaty za pobyt [emoji14]
@Supermami jedz gotowany ryż, ziemniaki, zjedz banana. I któraś tu pisała żeby ugotować jajko na twardo i zjeść bez popijania takie samo jajko bez niczego.

@agata.a skąd ja to znam. Mieszkałam z teściowa przez pewien czas i zawsze jak ja posprzątalam na błysk to ona wracała z roboty i wszystko po mnie po prawiala ... a jak nie sprzątalam to wszystkim w koło mówiła jaka ja leniwa i nic nie robie ona musi wszystko za mnie..

Ale się kurde na latałam .. jednak poszłam do tej ubezpieczalni.. po drodze do apteki receptę swoją i synka wykupić a mowie jak jestem w ubezpieczalni (drugi koniec miasta) to wejdę do miasta obok do sklepu po kefir bo tylko tam jest. Wróciłam do domu zaczynam robić obiad a nie mam ziemniaków no myślałam że coś mnie trafi no to znowu biegiem do sklepu... ale się na jadłam nigdy nie jem dużych porcji ale tak mi się chciało ziemniaków z kefirem i jajkiem sadzonym [emoji39] mało nie eksploduje [emoji23]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A jak serducho przestaje bić?
Albo dziecko nie rośnie?
Jak to sprawdzić jak nie przez usg?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie dlatego ja mam detektor tętna i jak nachodzą mnie złe myśli to sama sprawdzam, czy serducho słychać ;)

@ZUZA.80 a ja będę brutalnie szczera i powiem, ze dla mnie ich zachowanie to totalna dziecinada. 3 miesiące się starają, no wielkie rzeczy. Mam koleżankę, która stara się od 3 lat. W tym czasie ja już jestem w 3 ciąży i nigdy nie odczułam z jej strony zazdrości. Znam kilka dziewczyn, które już wiedzą, że z różnych przyczyn nigdy nie zajdą w ciąże. To są dramaty. A nie 3 miesiące starań i straszny smutek i zal bo komuś innemu się udało. Zero klasy, empatii i życzliwości. Szkoda gadać.

Co do diety podczas karmienia to ja też należę do grupy, która od początku jadła wszystko. Unikałam tylko grzybów i czekolady. Młodej nic nie było ;)

reklama
Właśnie dlatego ja mam detektor tętna i jak nachodzą mnie złe myśli to sama sprawdzam, czy serducho słychać ;)

@ZUZA.80 a ja będę brutalnie szczera i powiem, ze dla mnie ich zachowanie to totalna dziecinada. 3 miesiące się starają, no wielkie rzeczy. Mam koleżankę, która stara się od 3 lat. W tym czasie ja już jestem w 3 ciąży i nigdy nie odczułam z jej strony zazdrości. Znam kilka dziewczyn, które już wiedzą, że z różnych przyczyn nigdy nie zajdą w ciąże. To są dramaty. A nie 3 miesiące starań i straszny smutek i zal bo komuś innemu się udało. Zero klasy, empatii i życzliwości. Szkoda gadać.

Co do diety podczas karmienia to ja też należę do grupy, która od początku jadła wszystko. Unikałam tylko grzybów i czekolady. Młodej nic nie było ;)
o detektor tętna świetna sprawa, kupiłam przy pierwszej ciąży i nie żałuję :) pozwala przeżyć od wizyty do wizyty ;)

Do góry