reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2018

A ile przytyłyscie od początku ciąży ja przed ważyłam 48 a teraz 12 kg do przodu nie wiem czy to nie za duzo a nie jejm słodkiego w ogóle
Ja zaczynałam od 64.8 teraz mam 70

9ewnqqmznpxcwjj5.png

reklama
Ja przy wzroście 170 cm startowałam z wagą 55 kg. Aktualnie ważę 62 ale jakoś szczególnie się tym nie przejmuje, bo nie czuje sie grubo[emoji4]moja mama i siostra w ciąży tyły ok 10 kg a ja ledwo połowę przekroczyłam i już 7 na plusie [emoji39]

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja startowałam z 54kg przy wzroście 174. Teraz mam 58kg. Mialam nadzieje, ze nie przekrocze 10kg. Ale juz.wiem, ze będzie ciezko..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

K8y dwie poprzednie ciążę to cc przy 3 to mi nikt sn nie zaproponuje

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny s badacie sobie szyjkę macicy ??
Bo dziś sama sobie badałam i wydaje ni się ze jest miękka i nawet tak jak by opuszek wszedł... dziś w nocy tzn z pon na wt od 3 do 4 miałam ból brzucha taki dziwny myślałam ze pojadę na sor lekarz jutro wiec czekam do jutra ale wiem ze szyjka musi być twarda a nie miękka i boje się ze będzie nie wydolna :-( :(

Zosia933 u mnie tez szyjka miekka i rozpulchniona. 22go wizyta i powiem lekarzowi ze ma sprawdzic..
A skurcze przepowiadajace mam dosyc czesto. Ostatnio tez mnie w nocy zlapalo...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczęta, a a w oparciu o jaką podstawę jesteście w stanie uznać, że z Waszą szyjką podczas samodzielnego badania w domu coś mogloby byc nie w porządku?
Macie punkty odniesienia do innych szyjek, by uznawać, ze dana "miekkosc" jest zbyt miękka i na odwrot?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez moja pierwsza ciaza na tym etapie ale ja sb sprawdzam.. tym bardziej ze ten ból brzucha miałam
1518559166-33c9b6156a1af350-aaaaaa.png

Znalazłam jeszcze kilka takich wypowiedzi lekarzy na temat samobadania. Ale wiesz, rób co chcesz, w końcu to Twoja szyjka [emoji6] w każdym razie nie przejmuj się 'wynikami' swojego badania bo sama raczej nie masz porównania i nie wiesz jaka tak naprawdę ta szyjka powinna być.
A bóle ja też mam. Coraz silniejsze, teraz już przy każdej aktywności twardnieje mi brzuch. Przy chodzeniu boli, dziwnie 'ciągnie'. Kurczę z każdym dniem jest coraz gorzej. Jutro spróbuje umówić się do lekarza i zobaczymy... ☹

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry