reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja z racji gbsu dodatniego wole skurcze niz wody ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Mi od odejścia do jakich kolwiek skurczy minęło 2.5-3h , jak byś tak miała to na luzie byś zdążyła do szpitala [emoji3] ale ile kobiet tyle scenariuszy porodu

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png

reklama
Ja mam nadzieje ze w ciagu tej godziny sie okaze czy to staszaki czy nie bo maz ma mecz i sobie jedzie a tak by nie pojechal [emoji3] czuje ze cos sie dzieje ale poczekam jeszcze jak bedzie bardziej bolalo to pojade na IP i skontroluje to

Ja tez mam gbs dodatni. Przy poprzednim porodzie tez zaczelo sie u mnie od wod, ale nie bylo zadnego problemu przez dodatni gbs. Chodzi Ci o te godzine w ciagu ktorej trzeba sie stawic w szpitalu, czy o cos innego? Czego sie obawiasz?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Pytalam dzis lekarza to nie musi byc godzina wg niej moze byc ciut dluzej ale ,,jak najszybciej" a jak odejda mi wody, zanim maz dojedzie, zanim dojedziemy do szpitala - rano nie daj boze albo w popoludniowych korkach... tak martwie sie o czas :) bo pozniej to juz antybiotyk i malej nic nie bedzie przeciez ;) poza tym to , ze mam gbs nie znaczy ze ona musi sie zarazic.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ja mam nadzieje ze w ciagu tej godziny sie okaze czy to staszaki czy nie bo maz ma mecz i sobie jedzie a tak by nie pojechal [emoji3] czuje ze cos sie dzieje ale poczekam jeszcze jak bedzie bardziej bolalo to pojade na IP i skontroluje to
Moj to dzis bedzie samochod z kolegami ,,naprawial" ;) jakby nie bylo mam po niego jechac [emoji23] dobrze , ze ma swoj rozum ;)
Zreszta... nic sie nie dzieje...

A od 26 maja do dzis nie utylam nic a nic :) czyli +14 i finito ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Pytalam dzis lekarza to nie musi byc godzina wg niej moze byc ciut dluzej ale ,,jak najszybciej" a jak odejda mi wody, zanim maz dojedzie, zanim dojedziemy do szpitala - rano nie daj boze albo w popoludniowych korkach... tak martwie sie o czas :) bo pozniej to juz antybiotyk i malej nic nie bedzie przeciez ;) poza tym to , ze mam gbs nie znaczy ze ona musi sie zarazic.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ja wczesniej w ogole nie slyszalam o tym, ze jest jakis czas przy tym dodatnim gbsie. Dopiero tu na forum przeczytalam. Jak mozesz miec problemy z dojazdem, to rzeczywiscie lepiej zeby zaczelo sie od skurczow. Ja w sumie o czas raczej sie nie martwie, do szpitala mam 5 min autem, a i z pracy mysle, ze maz jak cos to szybko przyjedzie. [emoji4]

Ja bym wolała skurcze, ale takie żebym wiedziała ,że to to. Z Amelią miałam wywoływane oxy i balonem więc były mega mocne i bolesne . Tez się boje , że przegapię. Do najblizeszgo szpitala mam 5 minut autem więc myślę , że zdaże tak czy inaczej. Z wodami jest o tyle gorzej, że jak odejdą przy rozwarciu na 1cm to całe 9 trzeba się przemęczyć na porodówce.

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Ja wczesniej w ogole nie slyszalam o tym, ze jest jakis czas przy tym dodatnim gbsie. Dopiero tu na forum przeczytalam. Jak mozesz miec problemy z dojazdem, to rzeczywiscie lepiej zeby zaczelo sie od skurczow. Ja w sumie o czas raczej sie nie martwie, do szpitala mam 5 min autem, a i z pracy mysle, ze maz jak cos to szybko przyjedzie. [emoji4]

Jak to bedzie po poludniu/ wczesnym wieczorem to z dojazdem meza plus minus 20 minut do 30. Drugie tyle albo nawet 40 do 45 do szpitala... rano okolo 45 do 60 do szpitala ale maz szybciej...najlepiej w poludnie lub wieczorem ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Do góry