reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Po wizycie nic na razie nie zapowiada porodu. Szyjka troche skrocona, alw zamknieta. Jak do piatku nie urodze, to w piatek rano ktg.
Co do bolu pachwin, to mi mala czasem chyba na jakis nerw naciska, czy cos, bo tak mnie nieraz zakluje w prawej pachwinie, ze az mnie zgina [emoji6] [emoji6] [emoji6]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jesli lekarz ma u siebie ktg to rzeczywiscie IP nie potrzebne. A co do wizyt to zależy tez od lekarza.
Mialam przez część ciąży lekarza, ktory miał swoj styl i sporo sie różniło od standardów, wytycznych PTG a jak mówiłam o swoich dolegliwosciach-co tez pani opowiada, tefo juz nie powinno byc, za wczesnie by takie rzeczy sie działy-zero empatii, on wie lepiej bo x lat w zawodzie.

xnw4krnt83prf1c3.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Ja to bym w sumie wolala zeby mi kazal przyjsc :p juz by mnie to 120zl nie zbawilo. Wiec moze sie zapisze jednak :p
A a propos kasy- dostalam dzisiaj przelew z zusu- w koncu!!! :D nadplacili wszystko od konca stycznia do teraz ;D

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A ja dopiero w środę wizytuję. Nie mogę się doczekać. Muszę wiedzieć ile ta moja córka waży i chociaż nie chce tego wiedzieć, to pewnie z ciekawości zapytam o obwód główki. A potem będę się w domu stresować!!!!!! Aaaaaa czuję, że godzina zero nadchodzi! Nie znam dnia ani godziny, ale jestem zwarta i gotowa! :) Torba dla małej została dziś sprawdzona. Wszystko gra :)

Ja na ktg będę chodzić prywatnie do położnej. Kobitka jest raczej czasowa i jakby coś mnie niepokoiło to wolałabym najpierw iść do niej na ktg, a nie lecieć na IP, gdzie mogę być różnie potraktowana.

Może faktycznie jest tak, że jak prywatnie to nie chcą naciągac. Nie wiem, ja chodzę w De i nie płacę i w sumie to mi odpowiadaja takie częste wizyty. Byłam w środę i stwierdzila, że nic się nie dzieje. Dzisiaj znowu uznala, że rozwarcie się robi ( nie pamiętam czy na 1.5 palca czy cm, czy to to samo?) i szyjka sie skraca więc zrobiła masaż. Ja lubię jak się mną ktoś zajmuje:) Ostatnio miałam lekarza, który wszystko olewal i mi to przeszkadzało.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodzę prywatnie i mam co 2tyg. - naciągacz jeden [emoji12]

74703e3kkwoaumma.png

A ja dzis stwierdziłam że starość nie radość [emoji12]. W tej ciąży tam boli tam strzyka chodzi sie jak pokraka..... W poprzedniej leżałam polowe ale nic nie bolalo itp a teraz jedynie oszczędny tryb życia a ruchowo chyba gorzej [emoji12].

xnw4krnt83prf1c3.png

relgx1hpxnktoe3t.png

reklama
Do góry