reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja już nie mam wizyty a od ostatniej do terminu było 4 tygodnie. Mam teraz przyjść na KTG wtedy kiedy ON będzie miał dyżur i zobaczy co ze mną zrobić. Ale aż dziwne ,że nic nie wspomniał o tym co będzie gdybym nie urodziła do terminu. Chyba,że będziemy o tym mówić po tym KTG.

reklama
Ja wizyte mam za tydzien jezeli nie urodzie do tego czasu i bedzie to 40 tydzien u mnie i wtedy sie okaze co dalej... ale boje sie ze przenosze ta ciaze po hamowaniu skurczy [emoji20] i ciekawe czy nie skonczy sie na wywolaniu... chociaz mam te przepowiadacze i boli mi co raz brzuch ale jednak poza tym nic sie nie dzieje

Ja na samym poczattku rozważałam u Arciszewskich ale gdy trafilamm na patologie usłyszalam ze mój mały bedzie chciał wyjsc wczesniej to zrezygnowałam ,tam jednak masz wyznaczony dzien i godz i albo rodzisz albo nie a co jesli akcja zacznie się szybciej,potem gdy lezalam na patologi w wojewodzkim nasłuchalam się tyle oUSk złych rzeczy ze stwierdzilam ze bd rodzić jednak w wojewodzkim,bo nowy oddział,sale i porodówki ładnie sie prezentują i połozne tez w miare mile ;) podobno sa tylko 2-3takie zołzy

ckaidqk3b3f86lfe.png
[/QUOTE]

Gdy lezalam na patoligii to na naszej sali 2razy w ciagu tyg byly dziewczyny które przenosily po 2 tyg, jedna nawet miala 3razy indukcje i nic nie pomoglo,ostatniej nocy tuż przed moim wypisem miala skurcze ale nie miala rozwarcia ,plakala az z bólu to wzieli ją ok 21 na porodowkę a urodzila o 2 ale przez cesarskie ciecie
ckaidqk3b3f86lfe.png
[/QUOTE]

Ja na samym poczattku rozważałam u Arciszewskich ale gdy trafilamm na patologie usłyszalam ze mój mały bedzie chciał wyjsc wczesniej to zrezygnowałam ,tam jednak masz wyznaczony dzien i godz i albo rodzisz albo nie a co jesli akcja zacznie się szybciej,potem gdy lezalam na patologi w wojewodzkim nasłuchalam się tyle oUSk złych rzeczy ze stwierdzilam ze bd rodzić jednak w wojewodzkim,bo nowy oddział,sale i porodówki ładnie sie prezentują i połozne tez w miare mile ;) podobno sa tylko 2-3takie zołzy

ckaidqk3b3f86lfe.png
[/QUOTE]
Arciszewscy chyba maja jakies wyznaczone kryteria ze trzeba spelniac zeby u nich rodzic nie? I przed 38 tc chyba nie biorą do porodu z tego co słyszałam i miesiac przed porodem juz trzeba chodzic na wizyty... moja znajoma wlasnie w piatek rodzila u nich bo stwierdzila ze nie chce juz chodzic w ciazy [emoji23] [emoji23] i z cisnieniem miala problem to chwalila sobie opieke fakt faktem ale to 2500 tysiaca jednak jak nje więcej haha

Gdy lezalam na patoligii to na naszej sali 2razy w ciagu tyg byly dziewczyny które przenosily po 2 tyg, jedna nawet miala 3razy indukcje i nic nie pomoglo,ostatniej nocy tuż przed moim wypisem miala skurcze ale nie miala rozwarcia ,plakala az z bólu to wzieli ją ok 21 na porodowkę a urodzila o 2 ale przez cesarskie ciecie
ckaidqk3b3f86lfe.png
[/QUOTE]
Nie strasz mnie [emoji20] ja w 36/37 tc lezalam na hamowaniu bo zagrazal mi porod przedwczesny i wlasnie boje sie ze przenosze teraz

Arciszewscy chyba maja jakies wyznaczone kryteria ze trzeba spelniac zeby u nich rodzic nie? I przed 38 tc chyba nie biorą do porodu z tego co słyszałam i miesiac przed porodem juz trzeba chodzic na wizyty... moja znajoma wlasnie w piatek rodzila u nich bo stwierdzila ze nie chce juz chodzic w ciazy [emoji23] [emoji23] i z cisnieniem miala problem to chwalila sobie opieke fakt faktem ale to 2500 tysiaca jednak jak nje więcej haha[/QUOTE]
Moja siostra rodziła u Arciszewskich. Ona nie chodziła do nich na wizyty tylko była na tych 3 głównych badaniach genetycznych. Bardzo sobie chwaliła, ale jednak poród miała wywoływany czyli dłużej trwał niż normalny.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Nie strasz mnie [emoji20] ja w 36/37 tc lezalam na hamowaniu bo zagrazal mi porod przedwczesny i wlasnie boje sie ze przenosze teraz[/QUOTE]
U mnie by już nie hamowali raczej. W końcu ostatnio mi lekarz powiedział,żebym sie już nie martwiła i mogę rodzić a było to 36+1

reklama
Arciszewscy chyba maja jakies wyznaczone kryteria ze trzeba spelniac zeby u nich rodzic nie? I przed 38 tc chyba nie biorą do porodu z tego co słyszałam i miesiac przed porodem juz trzeba chodzic na wizyty... moja znajoma wlasnie w piatek rodzila u nich bo stwierdzila ze nie chce juz chodzic w ciazy [emoji23] [emoji23] i z cisnieniem miala problem to chwalila sobie opieke fakt faktem ale to 2500 tysiaca jednak jak nje więcej haha
Moja siostra rodziła u Arciszewskich. Ona nie chodziła do nich na wizyty tylko była na tych 3 głównych badaniach genetycznych. Bardzo sobie chwaliła, ale jednak poród miała wywoływany czyli dłużej trwał niż normalny.

3jgxskjox8hy3b2y.png
[/QUOTE]
Tak slyszalam tylko ale sie nie orientowalam [emoji1] a co do opieki no to jednak porod prywatny wiec ta opieka musi byc taka jak należy [emoji16]

Do góry