reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

...a ja slyszalam, ze chłopcy ogólnie szybciej wychodzą, a dziewczynki lubią przesiadywać w brzuszku dłużej. I wiecie co ? Z obserwacji na razie wynika, ze mogę to potwierdzić.
Ja mam termin na pierwszy tydzien czerwca i nie moge sobie wyobrazic dodatkowych 2 tygodni, a co dopiero połowa lipca ! Nie zazdroszczę :/
No ja z kolei odwrotnie [emoji23] ze dziewczynki rodza sie szybciej a chłopcow mozna przenosic ale powiem wam ze nie wierze w to [emoji16] bratowa ma 2 chlopcow jednego urodzila w 38 tc a drugiego w 42 tc wiec żadna regula [emoji6]

reklama
No ja z kolei odwrotnie [emoji23] ze dziewczynki rodza sie szybciej a chłopcow mozna przenosic ale powiem wam ze nie wierze w to [emoji16] bratowa ma 2 chlopcow jednego urodzila w 38 tc a drugiego w 42 tc wiec żadna regula [emoji6]
ja tez słyszałam właśnie w ta stronę ze chłopców częściej sie przenosi ale to chyba tylko przesady;))

I właśnie też czytałam na temat mitów dotyczące ciąży i jeden z nich to był że dziewczynki rodzą się po terminie w przeciwieństwie do chłopców :p

Ja mam wypukly jak chodze i wklesly jak leżę [emoji6] ja sie urodzilam w punk w terminie siostra dwa dni przed a brat w 38 tygodniu [emoji3]

f2w3rjjg28c3of9g.png

Ja po wizycie. "Mały" ma 3 kg i ma się dobrze.Szyjka dalej długa,przyległa do kości krzyżowej i zamknięta. Główka wysoko. Ciąża podobno za 3 dni już oficjalnie donoszona a według USG właśnie skończyłam 39 tydzień,więc lekarz mówił,że mogę śmiało rodzić i nawet nie chciałby żeby dzidzia więcej rosła. Za tydzień KTG jeśli nic się nie będzie działo.

Mogę się sexować i pić herbatkę itp skoro główka wysoko i wszystko pozamykane :D

Mam odstawić wszystko co rozkurczowe i magnez

Aha i brzuch mam dość mały na takiego bąbla i nie wiem gdzie On ma główkę bo ja jej nigdy nie widzę i nie czuję. A podobno taka dość duża :D

Ja mam wklęsły, ale po bokach robi mi się wypukła gorka ;D wygląda jak wulkan [emoji16]

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Efta u mnie od początku z usg wychodzi ciąża tydzień starsza niż z om :-) U mnie jeszcZe 31 maja ciąża będzie donoszona, czyli też już niedługo. Jednak chciałabym wytrzymać tydzień lub dwa dłużej.

Do góry