reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziękuję wam :)

Cala noc mialam bole brzucha na dole i krzyza, ale mysle sovie eee... przejdzie. Ok 5:50 poczulam kopnięcie mocne wstalam, a tu wody mi leca po nogach. Na ktg skurcze sie rysowaly, az nagle pielegniarka mowi "o cholera" okazalo sie , ze krew leci z wodami bo lozysko sie odkleja. Akcja blyskawiczna wrecz, nawet pizamy nie zmienilam, a o 6:35 i 6:36 juz byly na swiecie dziewczynki :)

Tydzien temu lekarz na usg mowil 2.2-2.3kg niech dobija do 2.5kg bo za malutkie. No to dobily do 2.5kg i stwierdzily czas wychodzic.

Suelen to Ty załapiesz się na Dzień Matki już ze swoimi dziewczynami :-D będziecie razem świętować. Bardzo pragnęłam bliźniąt, może i mi się uda następnym razem :-D

reklama
My już po. wyszliśmy do domciu, w czwartek wracamy i już zostajemy. Cięcie po niedzieli ale nwm kiedy. Na ktg tylko dwa skurcze [emoji52] Młody się przekręcił [emoji33] Czyli to coś małego pomiędzy żebrami to nie łapka tylko stópka [emoji7][emoji7] Mój "okruszek" waży ok. 3400 g [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

My już po. wyszliśmy do domciu, w czwartek wracamy i już zostajemy. Cięcie po niedzieli ale nwm kiedy. Na ktg tylko dwa skurcze [emoji52] Młody się przekręcił [emoji33] Czyli to coś małego pomiędzy żebrami to nie łapka tylko stópka [emoji7][emoji7] Mój "okruszek" waży ok. 3400 g [emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png
Czyli glowka w dole ci siedzi?

U mnie dzisiaj jakaś niemoc totalna..Niby przespałam 8,5h a i tak chce mi się spać i nie nam jakoś siły.Ojjj te 2tyg.będą chyba ciężkie.

suelen piękne, gratulacje!!!!
co do macierzystwa uważam ze jak wszystko co wartościowe i ważne w życiu to i macierzyństwo wymaga czasem od nas wyrzeczeń poswiecen i kompromisów, to ze czasem przychodzi taki moment ze mamy dość i puszczają nerwy czy po prostu brakuje sily to jest ludzkie i naturalne, a nie ze nie jest różowo czy jest trudno. Nie ma co sie nastawiać ze jest ciężko, każdy z tych trudow zostanie zapomniany jak tylko dzidzia sie uśmiechnie czy za dwa lata przydrepcze po nieprzespanej nocy i przytuli sie mówiąc kocham Cie mamusiu, wtedy mimo tych dwóch czy trzech godzin snu znowu masz sile sie bawić i wygłupiać, tak to działa:) tak jak w związku tez sie zdarzają momenty ze sie na siebie zawarczy pokrzyczy pokloci i sie szlocha w kacie, a to przecież wcale nie znaczy ze lepiej to wszystko rzucić i iść w pizdu;) dzięki tym trudom właśnie chyba to wszystko jest takie ważne i piękne:)))
to tak po 2,5 roku od poprzedniego porodu, a na koniec wspomnienie z porodówki to ogromne zdziwienie i żal do całego świata czemu wszystkie koleżanki po porodach kilka godzin słodkie focie na fb uśmiechnięte radosne itd;) jak u mnie zrobienie foty czy fb bylo chyba dosłownie na milionowym miejscu potrzeb i pomysłów;) skąd one miały na to sile i czemu ja jestem taka oferma ze nawet nie mam siły o tym pomyśleć?????;)

Dzien dobry :)

Dzis 22.05.2017r postanowily sie urodzic moje dziewczynki. Z lewej Izunia 2490g i 50cm, z prawej Uleńka 2500g 52cm

Przez cala noc meczyly mnie bole, o 5:50 odeszly mi wody i lozysko sie odklejalo, ale juz jest ok.

Porod 36t5d [emoji5][emoji5][emoji5]
1495435843-aaaaaa.jpeg

Wielkie gratulacje[emoji8] [emoji8] [emoji8] Dziewczynki cudowne[emoji7] [emoji173]

oar8ugpjafqeooh5.png

reklama
Suelen raz jeszcze gratulacje podwójne! Niech dziewczynki rosną duże i zdrowe a Tobie siły i sily i siły :)

My z Kubusiem już w domku. Nikola trochę zazdrosna ale dam jej czas. Stęskniłem się za mną więc ma prawo ale będziemy nad tym pracować :)

zrz6j44jcjuxq4hv.png
3i49sg18uv88bnl2.png

Do góry