reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
No chyba jutro wychodzimy [emoji38]
Zając ja bym nic nie brała. U mnie w szpitalu nie kąpią dziecka zeby ta maź sie wchłonęła, więc po co jeszcze paćkać pupę kremem?

16udskjopmtfyunf.png
A no racja :) ja tez nie chce kapac Rozali w szpitalu.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Po pierwsze w biedrze chyba są opakowania 0,5kg skrobi ziemniaczanej wiec lepiej ci sie zmieści do torby [emoji12][emoji12]
Ja przy pierwszym taka eco-sreko byłam, nic nie wzięłam i mały sie odparzył, wyszliśmy ze szpitala i było gorzej z godziny na godzinę. Mąka ziemniaczana, wszystkie możliwe maści apteczne, porady położnej i skończyło sie na wizycie u lekarza i robionej maści [emoji17] z drugim byłam mądrzejsza, wzięłam Linomag maść (te zielono- biała w tubce) i było git! Ona skład ma ok. Moi chłopcy to nie trzymali sie zasady, że tylko smółka i koniec, co chwile kleks do pieluchy, a w szpitalu tylko chusteczki, cieżko umyć wodą pupę i to dodatkowo podrażniało (tylko my byliśmy dłużej w szpitalu- starsz 5dni, młodszy 10dni)

Super!!!!!! [emoji322][emoji322][emoji322][emoji106][emoji106][emoji106]

Nawet mi nie mów!!!! Wczoraj upał i krótki rękaw dzis 10st i deszcz! Mam juz dość [emoji35][emoji35]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A u nas dzis upaaaaaaal a wczoraj ziab :-D

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

U nas po porodzie nie wazne jakim to tylko 2 doby trzymaja chyba ze dziecko ma ostra zoltaczke albo cos sie dzieje z jednym albo drugim

W Domu Narodzin jak urodzisz w nocy lub rano i wszystko jest Ok to jeszcze tego samego dnia możesz wyjsc (wieloródki). Trzeba tylko w 3 dobie przyjechac pokazac siebie i dziecko. To jest plus, ktory mnie przekonał [emoji3]

Dziewczyny kurde mam dylemat:baffled:

Wczoraj gin zrobił mi wymaz i kazał dzisiaj zanieść do laboratorium i zrobić GBS. Zaniosłam, i kobita w sumie nie była pewna co ma zaznaczyć i zaznaczyła " Wymaz z pochwy"......i teraz się zastanawiam czy w tym wymazie będzie uwzględniony ten paciorkowiec? Czy to jest zupełnie inne badanie? kurde bo teraz już nie wiem....
W wymazie wyjdzie kazda bakteria wiec paciorkowiec tez..jedynie gbs z odbytu musisz dorobic ale nie szkodzi bo zazwyczaj jest to osobne badanie osobno platne..

reklama
Do góry