reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Olka_i_fasolka pociesze Cie, bo u mi zrobily sie zylaki sromu... [emoji26] odkrylam to ostatnio i pierwsze co to sie przerazilam, ale kiedys juz o tym czytalam i wiem, ze to sie zdarza. [emoji20]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

O kurcze, nie slyszalam o tym.. ale przechodzi po ciazy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

No to się melduję, parę dni temu pisałam o bólu szczęki od dwóch dni latam po stomatologach...No lepiej nic nie robić bo to trzeba w ciemno... Dziś znowu ból w nocy i poszłam do kolejnego stomatologa prywatnie i co odrazu dziurę zobaczyła i to tam gdzie bolało...Znieczulenia masa bo ból jak ja pierdziele gęby nie czuję i kanałowe w poniedziałek, trzy kanały do wyrwania [emoji24][emoji24][emoji24] boziu miała któraś tak?

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Na NFZ stomatolodzy to są pożal się boze. lepiej iść od razu prywatnie , mojego męza też kanałowe czeka. Kanały do wyrwania ?

Nie znam się tak zrozumiałam hihi ale mało nie zemdlałam i usłyszałam tylko trzy kanały [emoji58] ja już drugi raz u dentysty i znieczulenie ale podobno można w drugim trymestrze, potem jeszcze że dwie wizyty bo coś mówiła że nie wie czy da się zrobić w jedną wizytę [emoji58] boziu

Nie znam się tak zrozumiałam hihi ale mało nie zemdlałam i usłyszałam tylko trzy kanały [emoji58] ja już drugi raz u dentysty i znieczulenie ale podobno można w drugim trymestrze, potem jeszcze że dwie wizyty bo coś mówiła że nie wie czy da się zrobić w jedną wizytę [emoji58] boziu

Do zaleczenia :) Męzowi w klinice wyczyścili pożądnie kanały i zatruli zęba a za niecałe 2tyg ma przyjść na ewentualne powtórne czyszczenie i wypełnienie kanałów. Więc 2 wizyty to minimum. Masz pewnie stan zapalny skoro Cię boli. A spuchło Ci? Bo jesli coś się dzieje to powinnaś dostać najperw antybiotyk ,bez wyleczenia zapalenia nie można nic tam grzebać.

Do zaleczenia :) Męzowi w klinice wyczyścili pożądnie kanały i zatruli zęba a za niecałe 2tyg ma przyjść na ewentualne powtórne czyszczenie i wypełnienie kanałów. Więc 2 wizyty to minimum. Masz pewnie stan zapalny skoro Cię boli. A spuchło Ci? Bo jesli coś się dzieje to powinnaś dostać najperw antybiotyk ,bez wyleczenia zapalenia nie można nic tam grzebać.
Ps: Na ból zęba polecam olejek goździkowy ,na watkę i na zęba. Naprawdę działa przeciwbólowo i znieczulająco:) w aptece powinni mieć

znieczuleniem to ty się nie przejmuj ja w ciąży już 3 zęby robiłam, więc i 3 znieczulenia. A że mam bardzo unerwione to też końskie dawki. ważne żeby było bez adrenaliny :)

w57vyx8dubspq12k.png

a to też mi dała :p ja to byłam tak przerażona jak dziecko z przedszkola i oddałam jej co chce niech robi

znieczuleniem to ty się nie przejmuj ja w ciąży już 3 zęby robiłam, więc i 3 znieczulenia. A że mam bardzo unerwione to też końskie dawki. ważne żeby było bez adrenaliny :)
aaa no to wszystko jasne

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry