reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

U nas z Kornelka nie było problemu . Jeszcze jak w ciąży nie bylam to wiedzialam że jak bede miała córeczkę to bedzie Kornelka. A jak juz bylo wiadomo ze dziewczynka to juz innej opcji nie bylo. :D.

5djylbetecfse5n6.png
U nas było identycznie...od zawsze córeczka to Kornelka, więc z imieniem nie mamy problemu ;-) Kornelka to przesliczne imie :-)

reklama
No ja właśnie nie od początku a założyly mi karte dopiero w 11 tygodniu i od wtedy kontroluje a tak to szczerze mówiąc nie ważyłam sie sama i nawet nie wiem czy w pierwszym trymestrze tyłam czy nie. Waga nie była moim ulubionym gadżetem i rzadko z niej korzystałam. A jak już sie dowiedziłam o ciąży to tez nie pomyślałam bo inne sprawy były dla mnie wtedy ważniejsze :)

Suelen trzymam kciuki za Ciebie i dziewczynki! Będzie dobrze!

Moja znajoma miała termin na tydzień wcześniej ode mnie i urodziła synka w niedzielę.. malutki 750g i 31 cm leży w inkubatorze Ale rokowania są dobre. Przeraziłam się... oby wszystko było okej...

Madziarra jak tam z synkiem znajomej? Dziś jak byłam s sklepie i patrzyłam na czapeczki to były takie mini dla wcześiaczków i tak pomyślałam o tym, że wspominałaś o swojej znajomej.

Madziarra jak tam z synkiem znajomej? Dziś jak byłam s sklepie i patrzyłam na czapeczki to były takie mini dla wcześiaczków i tak pomyślałam o tym, że wspominałaś o swojej znajomej.
Ma się dobrze. Na poczatku mial przetaczaną krew ale dobrze sie skonczyło. Na wadze przybiera, mleka dostaje 5x5ml to się wydaje maluteńko a jednak starcza. Co pomyślę o tym maleństwie to od razu sobie wyobrażam swojego syneczka już po tej stronie brzucha. Już niedługo, szybko zleci :)

haha a ja w ogole nie znam swojej wagi, bo tez nie jestem zwolenniczka tego zwyczaju wazenia a jak juz sie wazylam to z mezem z zamknietymi oczami a on patrzyl i mial powiedziec mi dopiero jak na wadze bedzie mniej niz 60 a ze to nie nastapilo juz daaawno to nie wiem ile bylo a on nie pamieta;) wiec jedyna waga to wlasnie 8 tydzień;)

Ma się dobrze. Na poczatku mial przetaczaną krew ale dobrze sie skonczyło. Na wadze przybiera, mleka dostaje 5x5ml to się wydaje maluteńko a jednak starcza. Co pomyślę o tym maleństwie to od razu sobie wyobrażam swojego syneczka już po tej stronie brzucha. Już niedługo, szybko zleci :)

To świetnie :) badzo się ciesze.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Ja dzis wyladowalam w szpitalu [emoji58] miałam straszny bol brzucha po prawej strony i sie wystraszylam okropnie... pojechalam na izbe przyjęć i zatrzymali mnie na obserwacji. Zbadali dali zastrzyk rozkurczowy i kazali lezec. Lekarz mowi ze tak czasem jest ze lapie skurcz ale wszystko dobrze. Jak dobrze pójdzie jutro wychodze!

oar8w1d38ata6tlq.png

Cześć dziewczyny. Ja dzis wyladowalam w szpitalu [emoji58] miałam straszny bol brzucha po prawej strony i sie wystraszylam okropnie... pojechalam na izbe przyjęć i zatrzymali mnie na obserwacji. Zbadali dali zastrzyk rozkurczowy i kazali lezec. Lekarz mowi ze tak czasem jest ze lapie skurcz ale wszystko dobrze. Jak dobrze pójdzie jutro wychodze!

oar8w1d38ata6tlq.png

Ojej miejmy nadzieje,ze to tylko uroki ciazy i nic powaznego.Trzymam kciuki zebys jutro wyszla :tak:

reklama
Dziewczyny mam pytanie;) juz przed ciaza mialam takiego "niby" zylaka tzn pojawial sie jak przeciazylam noge, albo kiedys po zajeciach z masazu konczyn dolnych (jak jeszcze nie wiedzialam ze go mam).. no i tak byl i znikal;) teraz wyskakuje coraz czesciej, a moze nawet jest caly czas - nie sprawdzalam. Jak wyskakuje to troche boli mnie noga, tak jakby ja rozpychalo. Czy ktoras z Was tez tak ma? Mam powiedziec o tym lekarzowi czy sie nie przejmowac poki jakos bardzo nie dokucza? Co myslicie?:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Do góry