Bellax123!
Fanka BB :)
detektor super sprawa szukaj jak najniżejWitajcie dziewczyny dzisiaj odwiedziłam przyjaciółkę i jej 3 tygodniową córeczkę. Akurat miała wizytę położnej trochę się nasłuchałam o pielęgnacji. Koleżanka ma problem bo mała bardzo powoli przybiera na wadze i się tak zestresowała biedna, że jej mleko przestało lecieć. Wszystko spowodowane tym, że jej pierwsza córka miała ogromne problemy z wagą po urodzeniu i skończyły w szpitalu na miesiąc. Nikt nie wiedział co jest powodem zdażyło się, że jakaś pielęgniarka oskarżyła ją że głodzi dziecko. Skończyło się na rehabilitacji bo podczas bardzo długiego porodu doszło do naruszenia jakiś nerwów u małej i to było powodem złego ssania. Tym razem poród trwał tylko 4 h i mała je naprawdę pięknie. Ale presja jaką czuje koleżanka jest ogromna i stąd te wszystkie problemy. Dlatego najważniejszy jest spokój i intuicja, każda z nas będzie najwspanialszą mamą dla naszych kruszynek.
Położna powiedziała, że już czas na zapisanie się do szkoły rodzenia u nas w szpitalu trwa 2 miesiące. Dostałam od przyjaciółki książkę: Ciężarówką przez 9 miesięcy i detektor tętna płodu. Zaraz zabieram się do szukania młodego i czytania :-)