reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Witajcie dziewczyny dzisiaj odwiedziłam przyjaciółkę i jej 3 tygodniową córeczkę. Akurat miała wizytę położnej trochę się nasłuchałam o pielęgnacji. Koleżanka ma problem bo mała bardzo powoli przybiera na wadze i się tak zestresowała biedna, że jej mleko przestało lecieć. Wszystko spowodowane tym, że jej pierwsza córka miała ogromne problemy z wagą po urodzeniu i skończyły w szpitalu na miesiąc. Nikt nie wiedział co jest powodem zdażyło się, że jakaś pielęgniarka oskarżyła ją że głodzi dziecko. Skończyło się na rehabilitacji bo podczas bardzo długiego porodu doszło do naruszenia jakiś nerwów u małej i to było powodem złego ssania. Tym razem poród trwał tylko 4 h i mała je naprawdę pięknie. Ale presja jaką czuje koleżanka jest ogromna i stąd te wszystkie problemy. Dlatego najważniejszy jest spokój i intuicja, każda z nas będzie najwspanialszą mamą dla naszych kruszynek.
Położna powiedziała, że już czas na zapisanie się do szkoły rodzenia u nas w szpitalu trwa 2 miesiące. Dostałam od przyjaciółki książkę: Ciężarówką przez 9 miesięcy i detektor tętna płodu. Zaraz zabieram się do szukania młodego i czytania :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png
detektor super sprawa;) szukaj jak najniżej;)

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Wybrałabym się na jakieś warsztaty dot.dziecka, porodu, pielęgnacji, ale u mnie na razie nic nie ma :-(
Kupilam dzis kilka ciuszków ciążowych, bo juz przestaje się mieścić w moje normalne ;-) Do szafy trafiły dzinsy i legginsy ciążowe, 2 tuniki i dwa swetry w rozmiarze wiekszym.
Dziewczyny, które jeszcze chodzą do pracy, do kiedy zamierzacie pracowac? Dzis miałam luzna rozmowe z moją dyrekcja i myślą, że do końca będę pracować. Powiedziałam, że jeśli będzie ok, to naj naj najdłuzej do końca kwietnia.

Wybrałabym się na jakieś warsztaty dot.dziecka, porodu, pielęgnacji, ale u mnie na razie nic nie ma :-(
Kupilam dzis kilka ciuszków ciążowych, bo juz przestaje się mieścić w moje normalne ;-) Do szafy trafiły dzinsy i legginsy ciążowe, 2 tuniki i dwa swetry w rozmiarze wiekszym.
Dziewczyny, które jeszcze chodzą do pracy, do kiedy zamierzacie pracowac? Dzis miałam luzna rozmowe z moją dyrekcja i myślą, że do końca będę pracować. Powiedziałam, że jeśli będzie ok, to naj naj najdłuzej do końca kwietnia.

Ooo super zakupy :)

Ja z własnej nieprzymuszonej woli zamierzam pracować do końca kwietnia. Po majówce już zwolnienie. Nie zakładam że będę się czuła kiepsko wcześniej;) lub ze nie będę dawała rady ;) ale to loteria różnie może być. Ale zamierzam do majówki:)

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja z własnej nieprzymuszonej woli zamierzam pracować do końca kwietnia. Po majówce już zwolnienie. Nie zakładam że będę się czuła kiepsko wcześniej;) lub ze nie będę dawała rady ;) ale to loteria różnie może być. Ale zamierzam do majówki:)

p19u9jcg81ehxczt.png
To "razem" będziemy biegały do pracy ;-)
Ja uwielbiam moją pracę, ale kiedy budzik dzwoni o 6:30 myślę co rano: "a mogłabym już wysypiać się na l4" ;-)

p19u9jcg81ehxczt.png
Zakupy rzeczywiscie fajne, najbardziej jesten zadowolona z dzinsów z HM, bo w swoich już od dłuższego czasu nie mogę się zapiąć ;-)

Co do bolących brzuchów jak byłam ostatnio na IP to lekarz powiedział ze to jest ten moment kiedy może zacząć się kolka wątrobowa, kolka kojarzy mi się z ostrym bólem a nie takim jak na miesiączkę ale tak powiedział lekarz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry