reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

tak 3 przyjaciółki... moja wychowawczyni to typ królowej dramatu, więc mi mamę jeszcze bardziej nakręci ;(

w57vyx8dubspq12k.png
Moze nie bedzie tak zle , uszy do gory :)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Cześć Dziewczyny! Dołączam :) ... 12 tc , za 2 dni 13 tc :)
Miło mi Was poznać!
Jutro PAPP-A, a za kilka dni USG genetyczne :)
To moja pierwsza ciąża, która była na dodatek niezłą niespodzianką :) Mimo kompletnej zmiany planów, zaskoczenia, strachu... cieszę się i czerpię z tego dużo radości... panikuję codziennie czy 12sty tydzień nie będzie i dla mnie tragiczny, czy wszystko na pewno dobrze... Nigdy w życiu tak o siebie nie dbałam ;)
Ciąża wcale nie jest dla mnie ucieleśnieniem szczęścia i rozkoszy :) bo czuję się beznadziejnie :D
A mimo to chodzę do pracy, bo praca jest dla mnie ważna, a poza zwariuję w domu. Brzuch niestety już mi wystaje. Oczywiście rano mniej, bez wzdęcia mniej, ale jest już bardzo widoczny. Może to przez mój niski wzrost?
Niestety też cierpię z powodu bólu pleców, krzyża. Martwi mnie jedynie ból podbrzusza, ciągnący, ostry ból ... na badaniach wszystko dobrze, więc domyślam się, że tak ma być?
Jak jest u Was? :)
Są jakieś dziewczyny z Trójmiasta? :)
Czesc :) !

m3sx9jcg8o411yy9.png

Miło mi Was poznać!
To moja pierwsza ciąża, która była na dodatek niezłą niespodzianką :) Mimo kompletnej zmiany planów, zaskoczenia, strachu... cieszę się i czerpię z tego dużo radości... panikuję codziennie czy 12sty tydzień nie będzie i dla mnie tragiczny, czy wszystko na pewno dobrze... Nigdy w życiu tak o siebie nie dbałam ;)
Ciąża wcale nie jest dla mnie ucieleśnieniem szczęścia i rozkoszy :) bo czuję się beznadziejnie :D
A mimo to chodzę do pracy, bo praca jest dla mnie ważna, a poza zwariuję w domu. Brzuch niestety już mi wystaje. Oczywiście rano mniej, bez wzdęcia mniej, ale jest już bardzo widoczny. Może to przez mój niski wzrost?
Niestety też cierpię z powodu bólu pleców, krzyża. Martwi mnie jedynie ból podbrzusza, ciągnący, ostry ból ... na badaniach wszystko dobrze, więc domyślam się, że tak ma być?
Hejka ja jestem z Trójmiasta. Napisz coś więcej o sobie :)

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Miło mi Was poznać!
Witaj :) u mnie za 2 dni tez 13tc :)

Dobry wieczór!

Pobieżnie nadrobilam ponad 30 stron, szalone! :D

Gratuluję udanych wizyt! Ściskam kciuki za jutrzejsze! Ja zdecydowanie jestem spokojniejsza po tym USG genetycznym, gdy maluszek obejrzany i przebadany wzdłuż i wszerz przez specjalistę. Nie wyobrażam sobie nie wykonać tego USG.

Mój synuś kochany dzisiaj skończył 2 latka i poswiecilam mu cały dzień, tyle na ile miałam sił. On też czuł chyba, ze dzisiaj wyjątkowy dzień, bo ciągle przychodził się do mnie przytulać i sam dawał buziaczki. Urodzinki wyprawiamy Szymonkowi w sobotę, szykuje się duża impreza na 25 osób u nas w domu.

Życzę spokojnych i przespanych nocek Dziewczyny!

Cześć Suelen, majka_km6, Zając Czerwcowy ! :) Fajnie, cieszę się, że jesteście. Będę mogła z kimś pogadać o tym zaskakującym przeżyciu ;)
Wszystko jest dla mnie nowe i niespodziewane i miło, że jesteście na tym samym etapie.
Tak, jestem z Trójmiasta, z Gdańska dokładniej, tu mieszkam i pracuję. Mam 28 lat i ciąża sprowadziła mnie troszkę na ziemie :) Pozbawiła mnie kieliszka z winem, plecaka, butów trekingowych, a budżet na kolejny wypad do Nepalu muszę przeznaczyć na wózki i łóżeczka :D ... Teraz powoli odziera mnie z pracy (mimo, że jeszcze nikt nie wie w moim biurze). Absolutnie nie rozpaczam z tego powodu, ale mimo wszystko sporo się zmieniło :)
Nawet moja rodzina jeszcze nie wie, planujemy powiedzieć naszym rodzicom w Wigilię, gdy wszyscy będą razem :) ... jako dodatek do prezentu ...
Majka_km6 - na jakiej dzielni Ty rządzisz? :D

Cześć Suelen, majka_km6, Zając Czerwcowy ! :) Fajnie, cieszę się, że jesteście. Będę mogła z kimś pogadać o tym zaskakującym przeżyciu ;)
Wszystko jest dla mnie nowe i niespodziewane i miło, że jesteście na tym samym etapie.
Tak, jestem z Trójmiasta, z Gdańska dokładniej, tu mieszkam i pracuję. Mam 28 lat i ciąża sprowadziła mnie troszkę na ziemie :) Pozbawiła mnie kieliszka z winem, plecaka, butów trekingowych, a budżet na kolejny wypad do Nepalu muszę przeznaczyć na wózki i łóżeczka :D ... Teraz powoli odziera mnie z pracy (mimo, że jeszcze nikt nie wie w moim biurze). Absolutnie nie rozpaczam z tego powodu, ale mimo wszystko sporo się zmieniło :)
Nawet moja rodzina jeszcze nie wie, planujemy powiedzieć naszym rodzicom w Wigilię, gdy wszyscy będą razem :) ... jako dodatek do prezentu ...
Ogólnie całe życie mieszkałam na Aniołkach od paru lat wyprowadziłam się na wieś ale ostatnie 4 pracowałam we Wrzeszczu. Teraz tylko odwiedzam rodzinę w Gdańsku. Też rocznik 88 a czemuż to u Ciebie takie zaskoczenie? hehe i z jakiej dzielnicy jesteś?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Cudowną wiadomosc bedzie miala rodzina :) my tez mielismy taki plan ale trzymamy to juz prawie 2 msc w tajemnicy i juz chcemy sie tym podzielic z rodzina tym bardziej, ze ciagle wypytuja :)
I tez rocznik 88 :-)

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Miło mi Was poznać!
Cześć, jak widzisz ciężko tu nadążyć bo dziewczyny piszą gigantyczną ilość pozytywnych postów ;)
Przy okazji jestem z Trójmiasta :)

A co do brzucha...u mnie też póki co brak widocznego, widzę, że idzie ku górze,ale jeszcze czas.
W pracy już wiedzą i się upewniają czy ja oby na pewno w ciąży, bo ciągle nic. A niech gadają co chcą [emoji4]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

Do góry