reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

a dlaczego nie miałaś usg genetycznego?
Mieszkam w uk ... powinnam dostać list z skierowaniem do szpitala na badania w 12 tyg i nic :/ tutaj opieka tragiczna . Koleżanka pierwsze usg miała w 17 tyg bo miejsc nie było.... paranoja jakąś. Idę w czwartek do położnej to się upomne chociaż o zwykle bo na genetyczne już chyba za późno...

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

reklama
Ja na usg połówkowym jeszcze nie miałam brzucha. Wszyscy się dziwili. Także spokojnie. Wyjdzie. Jeszcze jest czas.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja w pierwszej ciąży przytyłam bardzo mało a lekarz podejrzewał małowodzie a ja miałam po prostu malutki brzuszek. Do 20tc pracowałam i nikt nie wiedział że jestem w ciąży. Czułam się też w ogóle nie ciążowo. Z małą bardzo przytyłam na końcówce i jeszcze przenosiłam ją 2 tygodnie a teraz czuję się jak w 6mc. Wolałam stan z pierwszej ciąży ale dla maluszka jakoś to przeżyję :)

To postaram się nie panikowac :-) zawsze myślałam że ciaza to cudowne przeżycie i stan.. do puki w nią nie zaszlam [emoji23] w 8tyg błagalam o 13 .. stres niesamowity. Nie wspominając o wymiotach które wgl nie pozwalały cieszyć mi się ciążą. Teraz ból pleców i ten ucisk na pecherz... kiedyś mówiłam że przecież ciaza to nie choroba ale zmieniam zdanie .. [emoji5]
Co nie zmienia faktu że cieszę się bardzo z ludzika pod sercem :)

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

A jak tam dziewczyny wasze brzuszki ? U mnie 15 tydzień i zero boję się że jest coś nie tak ... USG miałam 8 tyg temu i boję się strasznie że może maleństwo się nie rozwija . Pewnie pomyślcie że panikuje.

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
U mnie 13tydz. i pojawil sie juz delikatnie zaokraglony brzuszek.Wczesniej byl taki tylko wieczorem teraz juz caly dzien.To chyba jednak zalezy od budowy ciala takze nie ma sie czym martwic.

To postaram się nie panikowac :-) zawsze myślałam że ciaza to cudowne przeżycie i stan.. do puki w nią nie zaszlam [emoji23] w 8tyg błagalam o 13 .. stres niesamowity. Nie wspominając o wymiotach które wgl nie pozwalały cieszyć mi się ciążą. Teraz ból pleców i ten ucisk na pecherz... kiedyś mówiłam że przecież ciaza to nie choroba ale zmieniam zdanie .. [emoji5]

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
To jest racja. Na plecy nie mam sił narzekać a siusiania już mam dość :)

A jak tam dziewczyny wasze brzuszki ? U mnie 15 tydzień i zero boję się że jest coś nie tak ... USG miałam 8 tyg temu i boję się strasznie że może maleństwo się nie rozwija . Pewnie pomyślcie że panikuje.

ckaiyx8dnvrdhn2p.png
Ja mam tylko wieczorem brzuch... rano mam tylko taka mała wypustke na dole :) ale dziś założyłam zwykle spodnie... muszę je odłożyć bo są mega ciasne w brzuchu [emoji12] nie miałaś genetycznego ?

m3sx9jcg8o411yy9.png

reklama
Ja mam tylko wieczorem brzuch... rano mam tylko taka mała wypustke na dole :) ale dziś założyłam zwykle spodnie... muszę je odłożyć bo są mega ciasne w brzuchu [emoji12] nie miałaś genetycznego ?

m3sx9jcg8o411yy9.png
Ja też wieczorem mam ale to pewnie w moim przypadku wzdęcia :-) nie miałam genetycznego ... w uk jakoś nie przywiązują uwagi do tych badań...

ckaiyx8dnvrdhn2p.png

Do góry