reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

An zgadzam sie z dziewczynami maszyna to tylko maszyna :) bedzie dobrze :* a cisnienie kontroluj przynajmniej raz dziennie bo to bardzo wazne :)
Najważniejsze ze z dzieciatkiem wszytsko ok

Anula gratuluje :)

oar8s65gmlqg37sx.png

reklama
Najprawdopodobniej nie donosze ciąży do końca i musze brać kwas acetylosalicylowego (kupiłam aspirin) który ma mi pomóc donosić ciąze jak najdłużej.. oczywiście naczytałam się o tym w necie i o komplikacjach i jestem załamana :(
hej głowa do góry, tez muszę brać aspirynę . Jaka dawkę dostałaś ? ja mam 75 mg jedna tabletka dziennie .Zaufaj swojemu lekarzowi , nie czytaj skutków ubocznych na necie , bo w małych dawkach aspiryna da więcej dobrego niż złego .

No z tego,że jak sie robi te pomiary dziecka to też sprawdzała moją macice i potem ta maszyna wylicza ryzyko chorób genetycznych i tez tego nadciśnienia,a u mnie ponoć już teraz wysokie było ..
Może się stresowalaś za bardzo i stąd to ciśnienie. Ja wczoraj miałam badanie podczas wizyty i też wyszło mi bardzo wysokie, zwalilam na stres i to że leciałam jeszcze przed wizytą do bankomatu. Zazwyczaj mam niskie cisnienie, teraz mam mierzyć 3 x dziennie i już wczoraj po powrocie do domu znów miałam wszystko w normie.

0d1y3e3kgrmge34s.png

an93 na tym etapie najważniejsze, że córcia zdrowa! musisz myśleć pozytywnie i skoro tak wcześnie wykryto ryzyko, na pewno uda się przedłużyć ciążę jak najbardziej. No i nie czytaj nowinek w necie bo sama po sobie wiem, że to pogarsza sprawę.

co do alko i fajek to wg mnie każda ilość jest szkodliwa. FAS może wystąpić u dziecka, którego Mama całą ciążę o siebie dbała a raz napila się łyka wina "na krążenie" (kolejna bzdura!). Może też w ogóle nie wystąpić u dziecka którego Mama piła całą ciążę ale nie widzę sensu ryzykować. Uważam, że jesteśmy dorosłe i na tyle rozumne, że potrafimy na ten krótki czas wstrzymać się od takich używek- krótki w porównaniu do całego życia dziecka, które będzie się męczyło z powiklaniami. No ale oczywiście każda z nas ma na szczęście prawo wyboru i to jej decyzja;)

Dziewczyny, ja też dużo bym dała za bezobjawową ciążę,mnie to czasem tak wymęczy, że po całym dniu wymiotów nie mam siły dziecka wykąpać. Druga ciąża i drugi raz taki cyrk.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry