A może załóżmy nowy wątek z przepisami potem łatwiej będzie szperaćDziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki[emoji23]
reklama
Emkaa
Fanka BB :)
Jestem za!!A może załóżmy nowy wątek z przepisami potem łatwiej będzie szperać
To która pierwsza ma fajny przepis zakłada wątek Ja może wieczorem wrzucę swoją carbonarre teraz lecęJestem za!!
cymera
Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pysznyDziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .
Anulka.
Cymera załóż może nowy wątek jako pierwsza [emoji4] tak myślę że do porodu to nam się to forum nieźle rozbuduje [emoji1] ja juz teraz nie nadążam. ..Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pyszny
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .
tynka2506
Jestem za wątkiem o gotowaniu a najlepiej tanim gotowaniu
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Natalia91
No i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze
reklama
Bellax123!
Gratuluję wizyty i trzymam kciuki napewno bedzie dobrzeNo i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze