reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki[emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png
A może załóżmy nowy wątek z przepisami potem łatwiej będzie szperać :D

reklama
Dziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki
emoji23.png
Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pyszny
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .

Dodam że moja carbonara owszem jest pyszna ale i bardzo kaloryczna , ale wiadomo mała porcja raz w miesiącu myślę że nikomu nie zaszkodzi .

Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pyszny
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .
Cymera załóż może nowy wątek jako pierwsza [emoji4] tak myślę że do porodu to nam się to forum nieźle rozbuduje [emoji1] ja juz teraz nie nadążam. ..

Niech może nowe wątki zakłada moderator. W końcu od tego tu jest ;)
Majka, Beata ...gratuluję nowej funkcji [emoji8]

oar8pg4ngmro558y.png

No i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze

w4sqskjo42c0gnha.png

reklama
No i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze

w4sqskjo42c0gnha.png
Gratuluję wizyty i trzymam kciuki napewno bedzie dobrze ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry