reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja ostatnio czytałam na mameginekolog bardzo fajny artykuł właśnie o spaniu i mitach na ten temat warto przeczytać . Nie chce tu robić jakiejś reklamy ale mamagjnekolog to ginekolog który ma naprawdę duża wiedzę i czasem te wszystkie mity po prostu obala.

Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom
f2w33e3k3rxv2l9n.png
Ja na kazdym ktg jak leglam na niewlasciwym boku to dziecku tetno spadalo

reklama
Od wczoraj biorę luteinę ale ona mi sie nie przyswaja tylko po ok 6 godz mam ja na bieliźnie taka rozbeblana. Pierwsza tabletka była ok a dwie wróciły. Miała któraś z Was tak?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja śpię tylko na prawym boku, doskwiera mi rwa kulszowa i niestety nie mogę spac na lewym. W poprzedniej ciąży też spałam na prawym i było wszystko ok :)
Co do spania na brzuchu to nie mogę bo od razu muszę siku, okropne to bo zawsze lubiłam tą pozycję.

Wy piszecie o chipsach i innych potrawach, a mi paw podchodzi coraz wyżej, wieczorami mam najgorzej :/

74703e3ksg0ul1uj.png

Ja też dzisiaj mega mdłości, obiadu nie dałam rady nawet zrobić, bo myślenie o jedzeniu jest okropne :/

I też śpię na brzuchu! Dziecko jest dobrze schowane, nic mu nie będzie. Ale zauważyłam, że zawsze zasypiam z ręką na brzuchu [emoji2]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Dziewuszki jestem w szoku ile dziś naprodukowałyście, niestety nie jestem w stanie wszystkiego dokładnie prześledzić, więc tylko przeleciałam a jestem dziś naprawdę wykończona stresem.

To bylo tak: na 13 pojechałam do Invicty w Gdańsku na wizytę (było pytanie ile płacę, ja mam pakiet medyczny ale na ich stronie było info, że wizyta z usg 150zł), martwiłam się jak cholera ale okazało się, że niepotrzebnie!!! Najpierw Pani dr sprawdziła szyjkę macicy i powiedziała, że krwawienie ustąpiło!!! Poźniej sprawdziła moje ph na papierku, że jest bardzo dobre :) i najważniejsze na koniec, zrobiła mi USG!!! Maleństwo całe i zdrowe, z bijącym serduszkiem 162 uderzenia na minutę, cudownie do nas machało rączkami. Wzruszyłam się niesamowicie, aż miałam łzy szczęścia w oczach, kamień spadł mi z serca. Okazało się, że ma już 2,7 cm a nie tak jak przedwczoraj na IP mi na tym zażółkłym sprztem wyliczyli, że 1,9 cm... no raczej aż tyle nie urosło w niecałe 2 dni.
I jestem przeszczęśliwa, bo to zgadza się z badaniem sprzed 3 tygodni, gdzie ciąża była młodsza o 5 dni, to teraz już tylko o 4 dni jest młodsza. Szczęśliwa mamusia = szczęśliwe dzidzi :)
Super wieści ! :) mówiłam , ze objawy po prostu już ustępują [emoji4]

Dodałam was na IG , mam nadzieje, że nikogo nie pominełam - emkaga

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Tynka nie ma szans zebys zaszkodzila dziecku... Moja przyjaciolka wymiotowala do 7 mc i zywila się zelkami i coca cola jak juz cokolwiek jadla... Tetaz piekna zdrowa corke ktora ma juz 15mc :)
Nahia gratuluję :)

oar8s65gmlqg37sx.png

Do góry