reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Sokoleoko no to nieźle! Ja się trochę przejmuję bo nie pracuję, pieniędzy za dużo nie mamy :/ no, ale z drugiej strony zależy mi na tym ginekologu bo poprzednia ciąża była powikłana i super się lekarz spisał i wie co u mnie jak przebiega i bałabym się zmieniać teraz.

Mój 3latek wie o dzidzi, też nie chciałam mu mowić jeszcze, ale nie mogliśmy swobodnie rozmawiać w domu o tym, on stale smutny mówi, że jest taki samotny, że sam mieszka w domu (w sensie bez innych dzieci) no i powiedziałam :) dzisiaj pytał czy muszę już jechac do lekarza obciąć brzuch [emoji23]
(Poprzednio miałam cesarkę i mowilam mu, że pan dr naciął kreskę i go wyjął - sam kiedyś mnie o to pytał)

74703e3ksg0ul1uj.png

Sokoleoko no to nieźle! Ja się trochę przejmuję bo nie pracuję, pieniędzy za dużo nie mamy :/ no, ale z drugiej strony zależy mi na tym ginekologu bo poprzednia ciąża była powikłana i super się lekarz spisał i wie co u mnie jak przebiega i bałabym się zmieniać teraz.

Trzymam kciuki, będzie dobrze :) teraz najważniejsza jesteś Ty i Wasz dzidziuś

Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane [emoji8][emoji178] Wstrzymam się jeszcze z tym łyżeczkowaniem ze dwa tygodnie, chyba że w międzyczasie pojawi się jakieś plamienie...

hchy3e3kytsrn59e.png

Ja teraz jestem na etapie, wymiany córce łóżeczka na "dorosłe" cały czas podkreślając, że to małe jest dla dzidziusia. Córka pyta jakiego dzidziusia a ja mówię, że tego którego mam w brzuszku. Na tym temat się kończy. Ona nie podejmuje, ja nie rozwijam. Do maja daleko, strasznie się dluzyc dziecku będzie. Ale musiała zauważyć różnice bo mama przestała ja dźwigać i zaczęłam chodzić po lekarzach. Do szpitala wtedy w nocy.
Może te dzieci są małe ale dużo widzą i rozumieją po swojemu. Byle źle nie.rozumiały.

Czekam na wizytę u prowadzącego.

Ja teraz jestem na etapie, wymiany córce łóżeczka na "dorosłe" cały czas podkreślając, że to małe jest dla dzidziusia. Córka pyta jakiego dzidziusia a ja mówię, że tego którego mam w brzuszku. Na tym temat się kończy. Ona nie podejmuje, ja nie rozwijam. Do maja daleko, strasznie się dluzyc dziecku będzie. Ale musiała zauważyć różnice bo mama przestała ja dźwigać i zaczęłam chodzić po lekarzach. Do szpitala wtedy w nocy.
Może te dzieci są małe ale dużo widzą i rozumieją po swojemu. Byle źle nie.rozumiały.

Czekam na wizytę u prowadzącego.

Jeśli mogę ci coś poradzić to unikaj mówienia wprost, że córka oddaje łóżeczko dla dzidziusia - może być zazdrosna, jej łóżeczko nagle dostaje jakiś nowy dzidziuś...

74703e3ksg0ul1uj.png

reklama
Mój syn miał rok i 4 miesiące jak urodziłam córeczkę. Kiedy pierwszy raz podałam jej butelkę on pobiegł i uderzył ją w twarz. Kilka miesięcy wcześniej też miał jeszcze te aventa. Nie zdawałam sobie sprawy z tego że nie dość że skojazy to stwierdzi że mu zabrała.

Do góry