reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
milka trzymamy za Ciebie kciuki, oby wszystko było dobrze

dziewczyny, ból w brzuchu się nasila. ktoś wspomniał że no spa jest bezpieczna w ciąży. a w jakich dawkach? pół tab, całą tabletkę mogę? ile razy na dobę? pomóżcie :(
Ja wczoraj wzięłam jedną ze zwykłą dawką (nie forte) i po jednej przeszło :-)

hchy3e3krs38v3l0.png

Milka...w mojej pierwszej ciąży (zagrożonej przedwczesnym porodem)przy większych skurczach w połowie ciąży
wolałam do męża ze chce do szpitala. Położna zawsze kazała brać nospę i leżeć w domu. I czekać. Ze w szpitalu, po pierwsze naczekam się kilka godzin w niewygodnych warunkach, a poza tym zestresuje się sto razy bardziej. Z perspektywy czasu przyznaję jej rację.
Twoja ciąża jeszcze jest młodziutka, więc ja patrząc na tamte moje doświadczenia poczekałbym w domu.
Trzymam kciuki i dużo siły życzę.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Masz rację. Wiem jak było z moją ciążą poronioną. Kobietka kazała mi wrócić do domu dała silne leki przeciwbólowe i kazała czekać w domu na poronienie. Powiedziała mi wtedy, że lepiej aby to się stało samoistnie niż oni mieli by mnie łyżeczkować. Mężowi powiedziała żeby mnie obserwował i jak by był krwotok to wtedy do szpitala.

Dla lekarzy to jest normalne, tylko my kobiety przechodzimy przez to wszystko.

cb7wyx8d867elviu.png

Na tym etapie ciąży oni nie są w stanie nic innego zrobić jak czekać. To nam potrzebne jest potwierdzenie od pana/pani w białym kitlu, że wszystko będzie dobrze. Siła białego fartucha.
Ja moze fartucha nie mam, ale wierzę, że będzie dobrze :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim mam prace w biurze ale dość stresująca, usypiam, mdli mnie czy któraś z was jest na zwolnieniu ? Czy czekać do 12 tyg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zastanawiam nad zwolnieniem lekarskim mam prace w biurze ale dość stresująca, usypiam, mdli mnie czy któraś z was jest na zwolnieniu ? Czy czekać do 12 tyg

ja poprosiłam o zwolnienie, mam pracę ciężką, w terenie, i bardzo stresującą. powiedział że na razie tylko na dwa tyg, że w tak wczesnej ciąży dłuższego nie może, ale w międzyczasie ma wizytę i mi przedłuży. nie żałuję, bo takie mdłości , bóle jak teraz mam a dodatkowo ta senność- nie dałabym rady w pracy. a w doku przynajmniej mogę odpocząć, przespać się

Jak sie zle czujesz to popros o zwolnienie...
U mnie objawy ciazowe pełna para... Przegryzam leczo czekolada... Masakra

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurczę nie jest to dla mnie łatwa decyzja ponieważ na chwile obecna nie ma mnie kto zastąpić w sumie nic nie robią w tym kierunku żeby to zmienić mam czasem wrażenie ze czekają na to ze może a nóż znowu się nie uda

Do góry