reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jak ja juz bym chciała zrobić jakieś zakupy ale jak narazie odkładam fundusze i po połówkowym polecę hurtowo Dziewczyny słyszałyście o baby box tak się nad tym zastanawiam czy warto zainwestować
2nn33e3k57p2s5xe.png
Nie widziałam tego u nas, ale z tego co wiem w Finlandii na start każda mama dostaje takie "pudełko na dziecko" wraz z wyprawką (taka forma socjalu). Z tego co słyszałam, dziecko w pudełku czuje się podobnie jak w łonie matki. Szkoda, że u nas nie stosuje się takiego miłego przywitania.
W Gdyni po urodzeniu dziecka dają kocyk :D ehhhh

p19uyx8dakwwcbe2.png

reklama
Wylogowalo mnie i chyba pol h glowilam sie jakie mam haslo[emoji41]

Wyprasowalam polowe zaleglosci (nie prasowalam z 2 tygodnie) i mam dosc..chyba z 5 pralek [emoji52]

Zrobilam sobie na kolacje salate obiadowa hihi ale byla do kanapki..salata masowa, utarte jajo z octem, smetana, szczypiorkiem, szczypta soli i cukru oraz pieprzem... na wszystko mnie dalej mdli a jak juz zjem cos obiadowego to trawie nastepne 12h [emoji53]

Gratuluje udanych wizyt...nie moge sie doczekac poniedzialku i swojej chwili z dzidziem [emoji4]

Po pierwsze gratuluję udanych wizyt :) po drugie muszę się wyglądać bo komu jak nie wam ;) normalnie jak mi podnieśli ciśnienie w tym szpitalu, traktują mnie jak bym chciała tutaj leżeć i sobie wmawiam jakieś choroby! Po tej końskiej dawce antybiotyku poprosiłam dzisiaj o usg takie dosłownie żeby tylko sprawdzić że jest wszystko ok i się nasluchalam że lekarz zleca badania że nawet posiewu moczu mam nie robić a na hasło że mój lekarz mi kazał zrobić to usłyszałam że powinnam czekać do jakiś większych objawów. No żesz kur*a! Na szczęście dzidzia fika więc jestem uspokojona a jutro jak stąd wyjdę to wracam dopiero na poród :)

w4sqskjo42c0gnha.png

Nie widziałam tego u nas, ale z tego co wiem w Finlandii na start każda mama dostaje takie "pudełko na dziecko" wraz z wyprawką (taka forma socjalu). Z tego co słyszałam, dziecko w pudełku czuje się podobnie jak w łonie matki. Szkoda, że u nas nie stosuje się takiego miłego przywitania.
W Gdyni po urodzeniu dziecka dają kocyk :D ehhhh

p19uyx8dakwwcbe2.png
Ja z Amelia dostałam dwa kartony jakiś ulotek i gadżetów. Były pieluchy haggies, smoczki, butelka Avent, czapka, kilka numerów "Mamo to ja" I nie pamiętam już, ale jakieś duperele.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Gratuluje udanych wizyt :)
A ja nadal leżę i kuruję się. Głoea też mnie boli, ale to pewnie od kataru. Mam zwolnienie do końca tygodnia. Jutro musze jechać na badania krwi.
Cały czas odliczam do 7 grudnia...jeszcze tydzień ;)

Dziewczyny które biorą Duphaston czy na Was też tak źle wpływa ten lek? Biore go od 3 dni i ledwo żyje. Chyba mam wszystkie skutki uboczne. Jutro mam wizyte u ginekologa mam nadzieję z dzieckiem wszystko dobrze i nie będę już musiala tego brać.

0d1y3e3kgrmge34s.png
Ja biore od poczatku ciąży i niemam żadnych dolegliwości, skutków ubocznych i takich tam.

reklama
Doczytałam... Dziewczyny przede wszystkim gratuluję udanych wizyt! Ciesze sie razemz Wami ze wszystko wporzadku u Waszych maluszków !

Ja po pracy , ciężko dzis bylo bo cos mnie dzis bardziej brzuch ciagnie . rano przed praca bylismy z mężem ogladac mieszkania ( bo chcemy kupic) ale hyyy trochę sie rozczarowalam bo inaczej wygladaly w internecie a w rzeczywistosci to takie pokoiki malutkie i nie ustawne ;/ no nic jutro zadzwonie do innego dewelopera i umowie sie na inne ogladanie na innym osiedlu.
Dziś jeszcze odalam krew do badan i zostawiłam majątek 340 zl...czemu to takie drogie ;/

Do góry