reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja też już się doczekać nie mogę. usg gen mam w środę ale bardzo uspokaja mnie słuchanie serduszka, więc nie jest tak źle z tym czekaniem u mnie

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
A ja dzisiaj bylam w przychodni przyszlitalnej na wizycie. Wszystkie badania wyszly dobrze, oprocz tarczycy, TSH mam 0,25 - lekarz powiedziala ze nadczynnosc.. wczesniej mialam dobra, ale widac ze teraz sie zmienilo. Moze dlatego ciagle chodze nie wyspana i zmeczona.. No... dostalam skierowanie do endokrynologa, ale u mnie w szpitalu etrminy UWAGA: 2018.. mialam isc bez kolejki ale jak tylko spytalam sie osob ktore czekaly w kolejce na wizyte, kto ostatni i czy ja w ciazy moge wejsc teraz is ei spytac lekarza o cos to tylko wdzialam ten jad w ich oczach, machnelam reka i poszlam, juz nie chcalo mi sie czekac, pojde gdzies prywatnie. Dzidzie tez dzisiaj widzialam, kolejna wizyta za miesiac przed Swietami wiec i wtedy bede wiedziala czy jest to 100 % chlopak :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace!!!![emoji110]
Suelen kopniak w tyłek na szczęście na egzamin[emoji3]
Ja w poprzedniej ciąży sie broniłam uffff.... Teraz juz sie tak rozleniwilam jeśli chodzi o nauke... ciezko by bylo.
Co u Was dzis na obiad?

nzjdskjonw5i1pge.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Hejka ! Ja już po. Dziwne było to usg. Lekarz nie zmierzył przezierności karkowej (byłam w luxmed) zobaczymy jak wypadnie to 8 grudnia na nfz. Ale ogólnie jestem zadowolona, dzidzia ma się dobrze ponad 160 uderzeń serduszka. Nadrobiła wielkością bo na początku było 6 dni do tyłu a teraz z usg wyszedł 13t2d :errr: Jestem w szoku, żadne moje dziecko nie przegoniło terminu z miesiączki :D Płci jeszcze nie widać a krwiak wchłonął się całkowicie :) Trzymam kciuki za resztę !!!!!
Myślałam że przeziernosc karku to podstawa w takich badaniach a tu szok! To co lekarz zrobił usg i zmierzył akcje serca i tylko tyle czy jeszcze czegoś się dowiedzialas?

f2w3rjjgodcc729t.png

Zrobił mi usg . Wszystko w porządku. Serduszko bije pięknie . Jaka ulga .[emoji4][emoji4][emoji4] Aparat w tel mi się zaciął i nie mam jak wam zdj pokazać. Trzymam kciuki za resztę.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję z całego serca. Takie właśnie informacje sprawiają że mój dzień nie jest już taki szary i ponury[emoji3]

f2w3rjjgodcc729t.png

reklama
Myślałam że przeziernosc karku to podstawa w takich badaniach a tu szok! To co lekarz zrobił usg i zmierzył akcje serca i tylko tyle czy jeszcze czegoś się dowiedzialas?

f2w3rjjgodcc729t.png
W sumie to nic. Zmierzył serce, wymiar od pupy do główki, pokazał mężowi rączki, nóżki, pokazał kość udową (nie zmierzył jej) no i zapytałam o tego krwiaka to powiedział że się wchłonął. Ze zdjęć wydaje mi się że oglądał jeszcze główkę. Powiedział że wszystko jest ok dzidzia spora i tyle.

Załączniki

• DSC_0341.JPG
    DSC_0341.JPG
    500,6 KB · Wyświetleń: 89
Do góry